"אין הרבה קבוצות נשים כמו קטמון בישראל"

הפועל ירושלים חגגה את ההעפלה: "שואפים לתקוע יתד בליגת העל לשנים הבאות"

איתי קאשי
איתי קאשי
Getting your Trinity Audio player ready...
(קרדיט: דניאל כהן)
(קרדיט: דניאל כהן)
שנה גודל פונט א א א א

עונת 21/22 בליגה הלאומית לנשים הגיעה אמש (שלישי) לסיומה, כשמי שזכו לחגוג את העלייה היא הפועל פ''ת, שהבטיחה את הכרטיס ההעפלה עוד קודם לכם, וקבוצה נוספת שרשמה הישג היסטורי עם העפלה ראשונה אי פעם לליגת העל - הפועל ירושלים. ניצחון 1:4 על מכבי ב''ש, לצד הפסד של הפועל ת''א, הוביל למהפך בפסגה במחזור הסיום. קטמון עברה את התל אביביות בפער של נקודה, אך המועדון הירושלמי לא רואה בעצם ההישג עצמו כגולת הכותרת, אלא בתהליך שנעשה במחלקת הנשים של המועדון בשנים האחרונות.

"הייחודית שלנו כקבוצת נשים זה שאנחנו שואפים לעשות את העבודה המקצועית ברמה שלא נופלת מהיחס שאנחנו נותנים לקבוצות גברים", סיפר ליאור חוג'ה, מנהל מחלקת הנוער וקבוצת הבוגרות של קטמון: "אנחנו דאגנו לתת לשחקניות את אנשי המקצוע הכי רציניים שיש: בין אם זה זוהר קמינסקי המאמן, שיש לו עבר עשיר בהרבה מאוד מועדונים בישראל, נדב גביש שהוא פסיכולוג הקבוצה, זיוה אסייג בנהיון, המנהלת הלוגיסטית שמריצה את הפרויקטים שהמועדון מקיים בעיר בנושא כדורגל נשים, ועוד הרבה גורמים שנותנים לשחקניות את האפשרות להיות הכי טובות שהן יכולות".

ההעפלה אמש הייתה "הדובדבן שבקצפת" בתהליך של קטמון, שכאמור חרט על דגלו את נושא השוויון המגדרי, ובפרט כדורגל נשים: "אנחנו הבנו שכדאי לבנות מחלקת נשים טובה צריך להתחיל מלמטה. יצרנו את "ליגת השכונות" שזה פרויקט שמייצר שיתוף פעולה עם בתי הספר בעיר. היום יש לנו קבוצות ילדות ונערות ב-22 בתי ספר שונים בעיר, זה בסביבות ה-350 שחקניות. במועדון עצמו יש לנו 4 קבוצות בגילאי נערות, כולל הקבוצה הבוגרת, ככה שיצרנו תשתית של שחקניות שיכולות לגדול במועדון מגיל 6, ועד רמת מקצוענית, זה משהו מאוד ייחודי בכדורגל נשים בארץ ולא רק לקבוצה בלאומית - מדובר ב-34 קבוצות של ילדות נערות ונשים".

על אף החגיגות, בקטמון לא מתכוונים לנוח על זרי הדפנה. המעבר מליגה לאומית לליגת העל בכדורגל נשים הוא קפיצת מדרגה משמעותית, וחוג'ה שיתף שבמועדון נערכים לשינויים הדרושים שצריך לעשות לליגה הבכירה כבר קרוב לחודשיים: "אנחנו מועדון שמבחינה ניהולית הוא בטופ בישראל. לכל אתגר נערכים, ואני והמנכ''ל אורי שרצקי התחלנו במחקר מעמיק כדי ללמוד את ליגת העל, ואיך מנהלים קבוצה בליגה הזו, כי הפערים במיוחד בכדורגל נשים, תהומיים".

חוג'ה המשיך והוסיף: "אנחנו לא נעשה שינויים שהם מעל המידות שלנו. הגדרנו יעדים שאנחנו יכולים לעמוד בהם, אנחנו לא נצא מגדרנו. אנחנו כמובן נשאף להישאר בליגה, ובשנים הקרובות לתקוע יתד, אבל המטרה העליונה היא קודם כל לקדם שחקניות מתוך הבית, שכל שחקנית בקטמון תקבל את המעטפת הכי טובה שיש. עכשיו אנחנו מחזקים את קבוצת הגברים בתקווה שתישאר, ומי יודע, אולי שנה הבאה נהיה המועדון היחיד בישראל שיש לו קבוצת נשים וגברים בליגת העל".

"קודם רוצים לקדם את השחקניות במועדון" (קרדיט: דניאל כהן)
"קודם רוצים לקדם את השחקניות במועדון" (קרדיט: דניאל כהן)