חמישיית המדינה: בוחרים פאוור פורוורד
ליאור אליהו התבסס בצמרת הקלעים של ליגת העל בכל הזמנים, דייויד בלו הותיר אחריו אין-ספור רגעים בלתי נשכחים וגיא פניני אסף 11 גביעים בדרך - אך מי מהם יהיה חלק מחמישיית הישראלים הגדולה של שנות האלפיים? הפרויקט של ערוץ הספורט ליום העצמאות נמשך, והפעם עמדה 4
(צילום: מנהלת הליגה ואלן שיבר)
החמישייה של המדינה הולכת ונרקמת: לכבוד יום העצמאות ה-74 של מדינת ישראל, ערוץ הספורט יצא בפרויקט כחול-לבן מיוחד שנותן לכם את הכוח להחליט מי החמישייה הישראלית הכי גדולה של הכדורסל הישראלי בשנות האלפיים. אז אחרי שבוודאי כבר בחרתם רכזים, שוטינג גארדים וסמול פורוורדים, כעת הגיע הרגע להתקדם אל העמדה הבאה - פאוור פורוורד.
מיד נגיע לחלק בו אתם קובעים, אבל קודם כל, זה הזמן להזכיר את חוקי הפורמט: צוות המומחים של ערוץ הספורט התכנס ובתום דיון סוער יצר "בנק" שמות גדול של השחקנים הישראלים הכי טובים של המילניום הנוכחי (משנת 2000 ועד עכשיו). לתוך ה"בנק" נכנסו השחקנים שהותירו את החותם הגדול ביותר והמתאזרחים ששיחקו בנבחרת ישראל - מתומר שטיינהאור, דרך מאיר טפירו ועד ים מדר ודני אבדיה. כעת, הכדור עובר לידיים שלכם.
בשבועות אלה מפורסמות באתר ערוץ הספורט סדרה של חמש כתבות, אחת לכל עמדה, שמציגות את כל המועמדים שנכנסו לרשימה. בסוף כל כתבה אתם להצביע בסקר ולבחור את החמישיות שלכם. בערב יום העצמאות, ה-4 במאי, נסגור את ההצבעות ונחשוף את החמישייה השנייה. ביום שלאחר מכן, נחשוף את החמישייה הראשונה ואת בחירות מומחי ערוץ הספורט.
ועכשיו, זה הזמן להרים את הטיפ אוף לאוויר ולהיערך למשימה לא פשוטה במיוחד - לבחור את הפאוור פורוורד הישראלי הגדול בשנות ה-2000. הכדורסל הישראלי ייצר לא מעט שמות ענקיים בעמדה הזו, מה שהופך את המשימה שלכם, המצביעים, ללא פשוטה בלשון המעטה. אז מי יכנס לחמישייה של המדינה? זה הזמן שלכם לקבוע.
ליאור אליהו
אין הרבה שחקנים שהשפיעו על הכדורסל הישראלי כמו הפורוורד שפתח את הקריירה בגליל עליון. אליהו נמצא במקום השישי בטבלת מלך הסלים של ליגת העל מאז ומעולם, זאת כשהוא רשם לאורך 16 עונותיו לא פחות מ-4,346 נקודות. מי שהשיק את זריקת ה'גויאבה' כיכב במכבי ת"א, לקח את אליפות ספרד עם ויטוריה, חזר לצהוב ומשם עבר לאדום של הפועל ירושלים, בצעד שעשה לא מעט רעש. את הבירה אגב, הוא הוביל לשתי האליפויות הראשונות בתולדותיה.
(צילום: באדיבות הפועל ירושלים)
דייויד בלו
הפורוורד האמריקאי-ישראלי שיחק במכבי תל אביב ב-3 קדנציות נפרדות, בהן לקח חלק בכל כך הרבה רגעים בלתי נשכחים של המועדון הצהוב. מהזכייה ביורוליג ב-2004 ועד לנס מילאנו עשור לאחר מכן - נדמה שבלו תמיד היה שם. עם אחוזים מדהימים מעבר לקשת, שלא ירדו בליגת העל מ-40% באף אחת מבין שבע עונותיו, בלו השיג מקום של כבוד בזיכרון הקולקטיבי והחלל שהותיר לאחר פרישתו עוד מורגש עד היום.
(צילום: Getty Images)
גיא פניני
11 הגביעים של גיא פניני אולי מספרים את הסיפור יותר מהכל. פניני הווינר הגדול ביותר של דורו, וגם אם לעתים עשה מהלכים שנתפסו כלא ספורטיביים - הוא ניצח משחקי כדורסל. היכולת הזאת לעשות את הפעולה הנכונה - בין אם זה סל גדול, עצירה נכונה, מסירה או היכולת לסחוט עבירה בעיתוי מושלם - הפכה אותו לאחד השחקנים המזוהים עם הכדורסל הישראלי בעשור האחרון ולסמל גם במכבי תל אביב וגם מחוצה לה - בבני השרון, הפועל ירושלים או הפועל חולון.
(צילום: אלן שיבר)
עומרי כספי
כספי פתח את הדלת. הכדורסלן הישראלי הראשון ב-NBA רשם קריירה מכובדת מאוד בליגה הטובה בעולם, קריירה שארכה עשר עונות בהן עבר במספר קבוצות ורשם רגעים מרשימים במיוחד - ממשחק בו הלך ראש בראש נגד סטף קרי בעונת 73 הניצחונות של גולדן סטייט, דרך מספרים יפים מאוד בקבוצה המוצלחת של סקרמנטו מזה שנים ועד לתחרות חיובים בסופ"ש האולסטאר נגד קווין דוראנט וראז'ון רונדו. קצרה היריעה מלפרט על השפעתו של כספי, אבל קשה לדמיין את הענף הזה, או את החמישיות האלה, בלעדיו.
(צילום: אלן שיבר)
תומר גינת
פורוורד נבחרת ישראל הוא אחד השחקנים הישראלים הטובים ביותר כיום. מהרגע בו ערך את עונת הבכורה שלו בבוגרים במדי עירוני נהריה לפני תשע שנים ועד להיום, נדמה שגינת עשה את כל ההחלטות הנכונות - הוא "השתפשף" בלאומית אצל נהריה וקריית אתא, התקדם להפועל תל אביב, שם הפך לחלק בלתי נפרד מהמועדון ולאחד הישראלים הטובים בליגה, ובשתי העונות האחרונות הוא מככב בבירת צרפת במדי פריז מטרופוליטנס - מוליכת הליגה המקומית. גינת הוא פורוורד עם גיוון התקפי שנדיר לראות בנוף שלנו, ונותרו לו עוד שנים רבות להמשיך להתקדם ולצבור תארים.
(צילום: אלן שיבר)
עוז בלייזר
נדמה שאין קבוצה בליגה שלא תרצה את הפורוורד, שהתחיל את דרכו בעירוני עפולה, אצלה בחדר ההלבשה. בכל מקום בו היה בלייזר הצליח לעמוד בציפיות בכל רגע שניתנה לו ההזדמנות, מה שהוביל אותו לידיה של מכבי תל אביב, זאת לאחר שהספיק לשחק בעפולה, הרצליה, מכבי חיפה וראשון לציון. אצל הצהובים, הוא תמיד שם כדי לעלות מהספסל ולהביא אנרגיה חדשה, אך ביורוליג לפחות בעונה החולפת לא זוכה ליותר מדי הזדמנויות. בלייזר הוא אחד הפורוורדים הישראלים הטובים שיש למצוא ויהיה מעניין לראות כיצד הסיפור שלו יתקדם.
(צילום: עודד קרני)
ג'יימי ארנולד
ארבע תחנות היו למתאזרח בישראל - זה התחיל בגליל עליון, המשיך במכבי תל אביב והפועל ירושלים וננעל בהפועל חולון. אחד הרגעים הגדולים והזכורים במיוחד של ארנולד הוא אותו סל ניצחון במדי מכבי נגד ירושלים בגמר 2007, בדרך לאליפות מאושרת. שנה בלבד מאוחר יותר הוא כבר חגג במדי הקבוצה מהבירה עם גביע. ארנולד ידע לייצר נקודות בקצב מרשים, מה שעזר לו לבלוט כמעט בכל קבוצה בה דרך במהלך הקריירה וגם הוביל לזימון לנבחרת ישראל.
(צילום: Getty Images)
אלישי כדיר
עם עבודה קשה, מצליחים - ואת הכלל הזה אלישי כדיר הוכיח הלכה למעשה במשך קריירה אדירה שנפרסה על פני 16 שנים. כדיר מעולם לא היה המוכשר ביותר, אבל כמעט תמיד היה הלוחם הגדול ביותר על המגרש ועם חוכמה שקשה ללמד, לב ונשמה פילס את דרכו במעלה הכדורסל הישראלי. ב-2010 הוא הגיע למה שהיה נראה כמו השיא, כשחתם במכבי תל אביב, אבל דווקא את התקופה הזו יעדיף לשכוח כשעוד לפני סיום העונה שוחרר מהקבוצה לאחר שלא באמת קיבל הזדמנויות. בכל אופן, לכדיר היו מספיק זמנים נהדרים להיאחז בהם - מהפריצה בגלבוע/גליל, דרך הפיכתו לשחקן חשוב בהפועל ירושלים ועד לתקופה זכורה למדי באילת.
(צילום: ברני ארדוב)
כריס ווטסון
לאורך השנים הכדורסל הישראלי מחבק לחיקו שחקנים, ולא משחרר. אחד כזה, הוא ווטסון, ששיחק בלא פחות מ-11 קבוצות ישראליות שונות. עונת השיא של ווטסון הייתה ב-2005, אז עם 15.8 נקודות בממוצע במדי גבעת שמואל קטף את תואר מלך הסלים של ליגת העל. אגב, העונה הזו הובילו אותו לקבל זימון לנבחרת ישראל, עימה העפיל לאליפות אירופה בעזרת טורניר ההזדמנות האחרונה. לאחר מכן, היה חלק מעונת האליפות ההיסטורית של הפועל חולון בשנת 2008.
(צילום: ניר בוקסנבאום)
יואב ספר
הפורוורד הישראלי ידע בתחילת שנות ה-2000 תקופה יפה במיוחד עם מכבי תל אביב, איתה גם זכה ביורוליג. ובכל זאת, כשמביטים לאחור אל השנים ההן קשה שלא להרגיש אכזבה מקטיעתה המוקדמת מדי של הקריירה של ספר, כשבגיל 29 בלבד נאלץ לפרוש בעקבות פציעות חוזרות. לאורך כל השנים שלו בכדורסל, ספר היה זכור במיוחד בזכות הקליעה הנדירה שלו לשלוש, כשבעונת 2000/01 רשם נתון פשוט מטורף של 48% מעבר לקשת. אגב, ספר הספיק לחזור מפרישה למדי קבוצתו הראשונה, הפועל חולון, כשב-2012/13 שותף למשך שלוש דקות במשחק נגד אליצור אשקלון, מה שהיווה סגירת מעגל במקום בו הכל התחיל.
(צילום: באדיבות הפועל חולון)
הצביעו בסקר >>