ממשלת סין ממשיכה במסע הצלב שלה כנגד תחום הבידור האינטרנטי במדינה. רק בחודש אוגוסט של השנה שעברה, הודיעה ממשלת סין כי תגביל את כמות שעות המשחק של קטינים במשחקי אונליין לשלוש שעות שבועיות.
עכשיו, על פי דיווח חדש מאתר החדשות, South China Morning Post, שנמצא בשליטת קבוצת אליבבה המקורבת עד מעוד לממשל, מדווח שסין תרחיב את ההגבלות על משחקים מקוונים לקטינים, כולל סטרימינג, צילומי וידאו ושירותי מדיה חברתית. המשמעות היא שלקטינים במדינה יהיו רק שלוש שעות שבועיות לכל מוצרי הבידור האינטרנטי ולא רק לגיימינג. השינוי מתבצע כתגובה לדאגה הולכת וגוברת מהתמכרות הילדים למשחקים של ענקיות הטכנולוגיה בסין.
החוקים החדשים, קוראים לכל ספקי שירותי האונליין ליצור "מצב נוער" עם הגבלות על זמן השימוש המותר, התוכן והסכום שהם רשאים להוציא על רכישות מקוונות. לפי הממשל, המטרה הראשית של חוק זה היא "ליצור סביבת רשת בריאה, מתורבתת ומסודרת", כמו גם "להגן על בריאותם הפיזית והנפשית של קטינים ולהגן על זכויות ואינטרסים לגיטימיים של קטינים במרחב הווירטואלי". בנוסף הממשל פרסם נתונים על "שיעור החדירה לאינטרנט" בין הקטינים במדינה העומד על 94.9%, הרבה מעל השיעור הכולל העומד על 70.4%.
בשביל המדינה זהו כלי רב עוצמה בו הממשל מחליט על התוכן וכמעט כל הילדים במדינה מחוברים לאינטרנט. למרות זאת המדינה חוששת ששיעור כזה גבוה של קטינים על ברשת, פותח דלת ל"מידע בלתי חוקי וחסר מצפון" שקטינים בדרך כלל לא יודעים כיצד לטפל בו כראוי. כלומר מידע מערבי ולא בהכרח חיובי בקשר לסין.
בהקשר זה, מזכ"ל סין שי ג'ינפינג קרא "לחזק את ניהול המרחב הסייבר בהתאם לחוק, לחזק את יצירת התוכן המקוון וליצור מרחב סייבר נקי עבור רוב הגולשים ברשת, במיוחד צעירים". החוק עצמו לא מתייחס רק ליוצרי תוכל אלא גם ליצרני חומרה שמייצרים ומוכרים מכשירים ניידים, מחשבים ועוד, אשר חייבים "לקבל פיקוח ממלכתי וציבורי" ולהתקין תוכנת בקרת גישה על המוצרים לפני שחרורם לציבור הרחב.