הערכה במנהלת: ללא רשת ביטחון - הליגה לא תיפתח

הקבוצות עדיין משוכנעות כי ההחלטה לא תתקבל בקבינט הקורונה, בשל התנגדות מכיוון משרד האוצר: "כרגע הכל דיבורים במשרד הבריאות, כולם מבינים את המשמעות הכלכלית"

תומר לוי
תומר לוי
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

במנהלת הליגה ממשיכים להיערך למצב החדש: קבינט הקורונה צפוי להתכנס בקרוב על מנת להכריע באשר להגבלות חדשות, לאור ההתפרצות של וריאנט דלתא והעלייה במספר החולים הקשים. הדבר יצר את הדרישה החדשה של משרד הבריאות, לפיה כמות הקהל במשחקי ליגת העל (שייפתחו בסוף השבוע הבא) תוגבל ל-500 צופים בלבד.

ההערכה הגוברת, בשלב הזה, אצל המנהלת היא כי אם משרד הבריאות אכן יתעקש על הכמות הזו ללא רשת ביטחון על סך 100 מיליון שקל, והנושא יעבור את הקבינט - הליגה לא תיפתח במועד. עם זאת, במנהלים מאמינים שמדובר בתרחיש קיצוני, שלא עומד להתממש.

"כרגע הכל דיבורים בתוך משרד הבריאות", אמרו שם, "אין החלטה, וזה עדיין לא הגיע לקבינט הקורונה. כולם מבינים את המשמעות, גם במשרד האוצר". האזכור של משרד האוצר בעניין אינו מקרי: ברור לכולם שבאוצר לא ששים לתת רשת ביטחון נוספת, ומייעדים את הכסף לנושאים אחרים - ולאור המצב, עשויים שם להתנגד לכמות מינימלית של קהל.

מעבר לכך, ברור לכל שבמידה ואכן יוחלט על סגר כללי - לא תהיה ברירה ולא תתאפשר כניסת קהל למשחקים, לפחות בתקופה הזאת. אבל במידה ולא יוחלט על סגר, ההערכה עומד בעינה. "הנזק לקבוצות הגדולות, שמכרו מנויים במיליוני שקלים, יהיה גבוה מאוד, ועל כך מתבססים חלק לא קטן של התקציבים. אם לא יהיה קהל, יצטרכו לפצות את האוהדים", כך אמרו במנהלת.

האם יהיה קהל במגרשים העונה? (צילום: דני מרון)
האם יהיה קהל במגרשים העונה? (צילום: דני מרון)

השרה לשוויון חברתי, מירב כהן (יש עתיד): "העובדה שכמיליון ישראלים טרם התחסנו היא מטרידה מאד, ואנחנו בעיצומו של מאמץ לאומי להגיע לאותם אנשים, מבוגרים וצעירים שטרם התחסנו. בחברה הערבית ישנם כ-400 אלף לא מחוסנים, כאשר רק כ-20% בגילאי 12-15 התחסנו עד כה. לאור הנתונים הקשים, אני מתמקדת בשבועות האחרונים, בדרכים שונות, להגיע לקהלים הרלוונטיים בחברה הערבית ולהגביר את המודעות לחשיבות ההתחסנות בעזרת אנשי דת, מובילי דעת קהל ברשתות וכוכבי כדורגל".