חוסר סבלנות: הנתון המדאיג של מאמני הליגה

בישראל מפטרים יותר מאשר באירופה. השוואה לליגות הגדולות

מערכת אתר ערוץ הספורט
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

מקובל היה לחשוב שהקורונה המשתוללת תביא את בעלי הקבוצות בישראל לנקיטת מדיניות קצת יותר סבלנית באשר למאמנים. אבל בכדורגל הישראלי, עולם כמנהגו נוהג. הפיטורים של עמיר תורג'מן מהפועל כפ"ס הפכו אותו למאמן החמישי בישראל שנותר מחוץ למעגל האימון בליגת העל, כשעברו רק תשעה מחזורים מפתיחת העונה.

רוני לוי, שהוחלף בסלובדן דראפיץ' ושי ברדה בבית"ר ירושלים, היה הראשון ששילם מחיר, עוד לפני שנשרקה בעיטת הפתיחה של העונה. בני יהודה ביצעה שני שינויים (ניר ברקוביץ' ואלישע לוי עזבו), כאשר גם סכנין החליפה מאמן - אלדד שביט פוטר ובמקומו מונה ניסו אביטן. מדובר על תחלופה רבה בעיקר נוכח העובדה שרק 14 קבוצות מרכיבות את ליגת העל.

מעניין לגלות שבחמש הליגות הגדולות יחד בוצעו רק 10 שינויים מאז פתיחת הליגות (מתוך 98 קבוצות). סלאבן ביליץ' היה ראשון המנג'רים בפרמיירליג לשלם בכיסאו לאחר שפוטר הבוקר מאימון ווסט ברומיץ'. בליגה הספרדית בוצע רק שינוי אחד גם כן: אוסקר גארסיה פוטר מסלטה ויגו בנובמבר, ובמקביל באיטליה פוטר ג'וזפה יאקיני מפיורנטינה.

בבונדסליגה חתכו את הראשים של אכים ביירלורצר (מיינץ) ודויד ואגנר (שאלקה) עוד בסוף ספטמבר. לוסיאן פאברה מדורטמונד הוא האחרון עד כה ברשימת המפוטרים. צרפת עד כה היא השיאנית בליגות הבכירות עם 4 מפוטרים: כריסטאן גורקוף (נאנט), פטריק ויירה (ניס), סטפן ג'ובאר (דיז'ון), ונסן הונון (מץ).