יש נקודה בכל ארגון שצריך לעצור. לעשות ריסטארט ולאתחל מחדש. להבין מה לא עובד. זה קורה וזה אנושי. המחזור האחרון בליגה שלנו הוכיח שאיגוד השופטים צריך לעצור ולחשב מסלול מחדש. לא לנתח מקרה כזה או אחר, אלא מגמה של חוסר אחידות וחוסר הבנה של המשחק שקוראים לו כדורגל ושל הנפש שלו.
לנסות להבין למה באותו מחזור דן מורי מפרק את עבדה בגליץ' וה-VAR טוען שזה לא פנדל, ומצד שני נגיעה קטנה של קונטה ברגל של דדיה הופכת לפנדל (תאמינו לי שאם קונטה, באופן הפראי והטיפשי שבו ניסה להגיע לכדור, היה באמת בועט בו עם הפקקים, אז דדיה היה צריך טיפול רפואי אמיתי).
נעבור לקרית שמונה. מדוע השופט משנה את החלטתו ומבטל את האדום, למרות שאין אף זווית צילום שיכולה להכריע בוודאות האם היתה נגיעה של רז מאיר ברגל של לוסיו? הוא היה יכול היה להחליט מראש שאין מגע. לגיטימי. אבל על סמך מה הוא ביטל את החלטתו ב-VAR על שאין אף מצלמה בזווית שהיא מובהקת? ה-VAR נועד לשנות רק אם הוא מוכיח מעל לכל ספק שנעשתה טעות, שלא לדבר על תוספת הזמן המצחיקה אחר כך.
ויש את האדום של חדרה נגד כפר סבא ועוד ועוד ועוד ועוד.
בניגוד ללא מעט אנשים שתולים את תחלואות הכדורגל הישראלי בשופטים, אני דווקא חושב שעל גבול הבלתי אפשרי להיות שופט היום ללא VAR. גם אם תהיה צודק בחמישים החלטות, תמיד תיפול בהחלטה כזו או אחרת בזמן שיש מצלמות שאמורות לראות הכול ולהוכיח אותך על כל טעות.
אבל ה-VAR היה אמור לשנות את זה לטובה. במקום זה, קיבלנו מצעד של טעויות פטאליות, החלטות של טכנוקרטים שמעולם לא הרגישו גליץ' או מרפק או פאול במגרש אמיתי ושל חוסר אחידות משווע בנוגע למהו מגע רך. מהי עבירת יד. מה אומרת החוקה.
אני לא מטיל ספק באיכות האנשים אלא באיכות השיפוט וההבנה שלהם. ברור שאיגוד השופטים ינסה לשמור על עצמו. להפחית כלפי חוץ את הטעויות ולהודות רק בטעויות החמורות בלבד.
אז לאותם אנשים שמנהלים את האיגוד, לאותם שופטים יקרים, אני רק רוצה להעביר מסר. אנחנו, אוהבי הכדורגל הישראלי, אלה שלא מנתחים כל סיטואציה בתיאוריות ה"אשמור לי ואשמור לך" בין שופטי ה-VAR לשופטי המגרש או להפך. אנחנו חושבים שאתם לאחרונה שופטים לא טוב. לא נכון. אתם לא מבינים את הדינמיקה של המשחק.
כשנוח אתם מפרשים את שינויי החוקה ככה וכשפחות נוח אז אחרת. הטענה היא לא לשופט כזה או אחר. אלא על המכלול. חבל. זה הזמן לבדוק את עצמכם. שיפור שלכם ישפר לנו את ההנאה מהמשחק.