בית"ר ירושלים והפועל תל אביב הן שתיים מהיריבות הכי גדולות בכדורגל הישראלי. נדמה שהסכסוך ביניהן יושב על כל השסעים: תרבותיים, פוליטיים, אפילו עדתיים - וגם מספקים יריבות כדורגלנית מרשימה, עם לא מעט רגעי שיא לשני הצדדים. היום (שני) חצה אוראל דגני את הקווים, כאשר בית"ר ירושלים מימשה את האופציה עליו - והוא צפוי לעבור לעיר הבירה מהעונה הבאה. אבל הוא לא הראשון; שורה ארוכה של שחקנים שיחקו בשתי הקבוצות. הנה כמה מהם.
בקיץ 2001, היה זה יוסי אבוקסיס - אז קפטן בית"ר ירושלים, שעזב את הקבוצה לאור המצב הכלכלי המעורער ועזיבתו של הבעלים, גד זאבי; הוא עבר ישירות ליריבה השנואה, במה שבעצם היתה החזרה הביתה שלו (אבוקסיס צמח בהפועל ת"א), אבל הוא עשה זאת אחרי שנים ארוכות במדי בית"ר, כולל הגעה להישגים (ואפילו השתתפות ב"משחק השרוכים" המפורסם, בו זכתה בית"ר באליפות על חשבונה של הפועל ת"א). אבוקסיס היה שותף כבר באותה עונה לקמפיין בלתי נשכח בגביע אופ"א, זכה עם הקבוצה בשני גביעים - ואף היה שותף לדאבל הגדול, כעוזר המאמן של אלי גוטמן.
חמש שנים אחר כך, זה קרה בכיוון ההפוך: שמעון גרשון, בלם, קפטן ושחקן בית, החליט ימים ספורים אחרי שזכה עם הפועל בגמר הגביע - לעבור לבית"ר ירושלים. ההצעה הכספית מהבעלים, ארקדי גאידמק, היתה חזקה מדי - וגרשון החליף את עורו, תוך מסיבת עיתונאים נרגשת במיוחד. המעבר התקבל בכעס גדול בקרב האוהדים האדומים, שכינו אותו "בוגד". גרשון היה שותף לקבוצה הגדולה של בית"ר, שזכתה באליפות בתום אותה עונה והמשיכה לזכייה בדאבל ההיסטורי (כשגרשון כובש בדו קרב הפנדלים של גמר הגביע נגד.... הפועל ת"א).
מעבר דרמטי נוסף התרחש בקיץ 2014: אריאל הרוש, מי שנולד וגדל בבית"ר ירושלים, שוחרר מהצהובים-שחורים (אז בבעלותו של אלי טביב) אחרי הליך בוררות ממושך, ועבר לשורותיה של הפועל תל אביב. המעבר הזה היה הרבה פחות מוצלח, שכן הרוש היה שותף מלא להתרסקות האדומה באותן שנים, כולל ירידת ליגה בתום עונת 2016/17.
שמות בולטים נוספים שעברו בין הקבוצות: איתי שכטר, שהיה אחד מכוכבי הדאבל של 2010 ועבר אח"כ לשורותיה של בית"ר; ישראל כהן, שגדל בהפועל ת"א ואח"כ שיחק בבית"ר; אסי דומב, שעבר בין שתי הקבוצות פעמיים בין 1997 ל-2003 (בית"ר, הפועל, שוב בית"ר ושוב הפועל); ואישטוואן פישונט, שזכה עם בית"ר בשתי אליפויות, ועבר לגרמניה כדי לחזור לארץ לשחק במדיה של הפועל ת"א.