פירוק והרכבה: כך תיראה ריאל מדריד בעונה הבאה

העומק בהגנה, כאב הראש בקישור והמערכים המגוונים שהסגל מאפשר לזידאן. מלכת חלון ההעברות הקיצי, ריאל מדריד, נבנית מחדש בסכום עתק. אז מה ההרכב המסתמן שלה, איך תעבוד ההיררכיה, למה פוגבה הוא היעד המרכזי ואיך זיזו יפתיע? עושים סדר בבלאגן

אברהם בן עמי
אברהם בן עמי

תגיות: ריאל מדריד

Getting your Trinity Audio player ready...
זידאן. בראש הפרויקט החדש (Getty)
זידאן. בראש הפרויקט החדש (Getty)
שנה גודל פונט א א א א

אחרי עונה קשה במיוחד, פלורנטינו פרס הבטיח להחזיר את ריאל מדריד למרכז הבמה ובינתיים הוא בהחלט עומד במילתו. כדרכו, הנשיא לא חסך באמצעים ומעל 300 מיליון יורו כבר הושקעו ברכש, והיד עוד נטויה. מדובר בשיא מועדון, שאף צפוי לגדול ולתפוח בעקבות רכישות נוספות, וכן סעיפים ובונוסים שהוכנסו בעסקאות שכבר נעשו.

עם זאת, לצד הגעתם של פנים חדשות כמו אדן הזאר, לוקה יוביץ', אדר מיליטאו, פרלאן מנדי ורודריגו, מתיחת הפנים חייבה את ריאל מדריד להיפרד מלא מעט שחקנים, ועד כה היא הכניסה ממכירות כמעט 100 מיליון יורו, סכום שתקווה להכפיל עד סגירת חלון ההעברות.

מרקוס יורנטה לא ממש נספר על ידי זינדין זידאן ונמכר לאתלטיקו מדריד, מתיאו קובאצ'יץ' עבר לצ'לסי באופן קבוע, דני סבאיוס, חאמס רודריגס וגארת' בייל לא ממש רצויים במועדון, ומספר לא קטן של שחקנים מתנדנדים. כשהסגל כמעט והושלם, עושים קצת סדר באיך תיראה ריאל מדריד של זינדין זידאן מודל 2019/20, מבחינת הסגל ושיטת המשחק. כך הבלאנקוס מתכננים לחזור להסתער על כל התארים ולהשכיח את העונה האיומה.

בין הקורות: קורטואה שוער ראשון
לפני הכל, בניגוד לעונה החולפת, ההיררכיה בין הקורות אמורה להיות הרבה יותר ברורה. זידאן הבהיר מפורשות שטיבו קורטואה יהיה השוער הראשון. על פניו, נראה היה שזה יוביל לכך שקיילור נבאס, שזכה בעבר לתמיכה חסרת פשרות מהצרפתי, בדרך הבטוחה החוצה. אלא שלאחרונה, נשמעים יותר ויותר דיווחים על כך שהוא ימשיך בכל זאת בקבוצה וישמש כשוער שני. במקרה שהקוסטה ריקני יעזוב בכל זאת, אנדריי לונין צפוי להיות השוער השני. אחרת, האוקראיני עשוי לצאת לעונת השאלה נוספת.

פרס והזאר. הכישלון עשה את שלו (Getty)
פרס והזאר. הכישלון עשה את שלו (Getty)
השנה לא יהיו לו מתחרים על המקום בין הקורות. קורטואה (Gettyimages)
השנה לא יהיו לו מתחרים על המקום בין הקורות. קורטואה (Gettyimages)

הגנה: עומק גדול יותר
גם בהגנה המצב די ברור. העוגן בחולייה האחורית ימשיך להיות הקפטן סרחיו ראמוס, שימשיך לשתף פעולה עם רפאל וראן, בעוד הרכש אדר מיליטאו יהיה הבלם השלישי. עם זאת, בניגוד לציפיות ולכמות הפציעות, הרביעי ברוטציה צפוי להיות דווקא חסוס ואייחו. בעקבות כך, לא מן הנמנע שנאצ'ו עלול לעזוב, כשרומא כבר הוזכרה כמועמדת לקלוט אותו מספר פעמים בשנים האחרונות.

בגזרת המגנים, דני קרבחאל אמור להמשיך להיות הבאנקר בצד ימין. אלא שהספרדי הבינלאומי סבל מלא מעט פציעות קשות בשנים האחרונות, ומי שאמור להיות הגיבוי שלו הוא אלברו אודריוסולה, שעבר עונת התאקלמות לא קלה בקבוצה. שחקן נוסף שיכול לאייש את העמדה הוא מיליטאו, ששיחק לא מעט בצד ימין בפורטו ובנבחרת ברזיל. כזכור, גם ראמוס נע בין שתי העמדות בתחילת דרכו במדריד. האם הברזילאי יילך בדרכו של הקפטן? את זה הזמן יגיד.

בשמאל, מרסלו צפוי לפחות להתחיל את העונה כמגן השמאלי הבכיר. אחרי שהציג עונת שפל בה נראה כבוי, הברזילאי מצהיר בכל הזדמנות על המוטיבציה הרבה שיש לו לקראת העונה הקרובה תחת זידאן.

במקביל, האיש והתלתלים דואג להעלות לאינסטגרם תמונות שמראות שהוא נפטר מהמשקל העודף. כנראה שגם מרסלו יודע שעוד עונת נפל לא תעבור בשקט אצל זיזו, ושתהיה לו תחרות לא פשוטה על הדקות, בדמות פרלאן מנדי שנרכש מליון תמורת 48 מיליון יורו. כך או אחרת, סביר להניח שנמשיך לראות הרבה עליות של המגנים להתקפה.

View this post on Instagram

Holidays ☀️🌴 🥥 @enzoalvesv 🤟🏾

A post shared by Marcelo Vieira Jr. (@marcelotwelve) on

מיליטאו. בדרכו של סרחיו ראמוס? (Getty)
מיליטאו. בדרכו של סרחיו ראמוס? (Getty)

הקישור: סימן השאלה הגדול ביותר
בנוגע לקישור, כאן כנראה, טמונה השאלה העיקרית ונראה שחוליית האמצע צפויה להיות אחת הנקודות המסקרנות במדריד מודל 19/20. בקדנציה הקודמת של זידאן בבירת ספרד, השלישייה מודריץ'-קרוס-קאסמירו הייתה אחת הסיבות המרכזיות לדומיננטיות של ריאל מדריד בשלוש הזכיות הרצופות בליגת האלופות, זו שהוכיחה לא פעם שהיא שלם הגדול מסך חלקיו. עם זאת, בעונה החולפת הטריו הראה לעיתים קרובות מדי סימני שחיקה ועייפות, ודרישה לדם חדש.

ומי יהיה הדם החדש? אם תשאלו את זידאן, יש לו רק שם אחד ברשימה - פול פוגבה. למרות הקשיים שמערימה מנצ'סטר יונייטד והעובדה שרבים בהנהלה דוחפים לרכישת מועמדים אחרים כמו כריסטיאן אריקסן ו/או דוני ואן דה בייק, קשר השדים האדומים נותר הבקשה המרכזית של המאמן הצרפתי מפלורנטינו פרס וזה שמבחינתו אמור להיות אחד העוגנים בפרויקט החדש. כך או אחרת, מעניין יהיה לראות מי מבין השלושה ינחת הקיץ בברנבאו, ועל פי מספר דיווחים שניים מהם אף עשויים להגיע.

הגמישות של זידאן: איזה מערך הכי יתאים לריאל?
כדי להבין את אחת הסיבות המרכזיות להתעקשות של זידאן על פוגבה, צריך להבין את הסגנון שלו כמאמן. בשונה מפפ גווארדיולה שמתבסס על משחק התקפי וכדורגל מהיר או מיורגן קלופ שדוגל בלחץ בלתי פוסק על היריב, הצרפתי הוא מאמן פרגמטי וגמיש מבחינה טקטית.

לכן, כמאמן הוא נוטה לשנות מערכים תוך כדי משחק, ונוטה להעדיף שחקנים מגוונים כמו קשר יונייטד, שיכול לשחק בכל עמדה בקישור. הגישה של זיזו באה לידי ביטוי למשל בהערכה שלו לכארים בנזמה המגוון, לצד העובדה שמחק מהר מאוד את חאמס רודריגס, שמתקשה לתפקד ללא מערך ספציפי שבנוי סביבו.

אחת הדוגמאות הבולטות לפילוסופיה של זידאן הייתה בגמר ליגת האלופות ב-2018, אותו ריאל מדריד פתחה במערך 4-3-1-2, עם איסקו שנע בין הקישור לעמדה מאחורי שני החלוצים, כארים בנזמה וכריסטיאנו רונאלדו. בדקה ה-61, כשלוח התוצאות הראה 1:1 משערים של בנזמה וסאדיו מאנה, החליט המאמן הצרפתי להוציא את איסקו ולהכניס במקומו את גארת' בייל, ושינה את המערך ל-4-3-3.

השינוי למעשה, הכניס רוח חדשה במפרשים של הבלאנקוס בדרך ל-1:3 ולזכייה מספר 13 בגביע עם האוזניים הגדולות (בלי לגרוע כמובן מתרומתו של לוריס קאריוס).

פוגבה. יש סיבה שזידאן נעול עליו (Getty)
פוגבה. יש סיבה שזידאן נעול עליו (Getty)
אחת הדוגמאות הבולטות לפרגמטיות של זידאן (Getty)
אחת הדוגמאות הבולטות לפרגמטיות של זידאן (Getty)
זיזו עם קלופ. הצרפתי נוטה להפתיע יותר (Getty)
זיזו עם קלופ. הצרפתי נוטה להפתיע יותר (Getty)

למעשה, הגישה של זידאן גורמת לא פעם לכלי התקשורת לתהות כיצד ריאל מדריד תשחק תחתיו, במיוחד לאור מתיחת הפנים הנרחבת לקראת העונה הקרובה.

המערך שאפיין בעיקר את ריאל מדריד בקדנציה הקודמת של זידאן היה 4-3-3, וסביר להניח שנראה אותו שוב. קאסמירו יתופקד כקשר האחורי, ופדריקו ואלוורדה, עליו בונים כעתיד המועדון, ישמש כגיבוי.

על שתי העמדות הנוספות צפויים להתחרות טוני קרוס שחוזהו הוארך עד 2023, לוקה מודריץ' שיקווה לחזור להזכיר את היכולת שהביאה אותו לזכות בכדור הזהב האחרון, וקשר הרכש שצפוי להגיע. במקרה של הקרואטי, שיהיה בן 34 בספטמבר הקרוב, אין ספק שכמות הדקות עשויה לרדת משמעותית כדי לשמור אותו למשחקים מרכזיים.

במערך כזה, ההתקפה תיבנה סביב הרכש הנוצץ אדן הזאר, שיתפוס את צד שמאל ואת תפקיד האיש המרכזי שנותר מיותם מאז עזיבת כריסטיאנו רונאלדו. בנזמה ולוקה יוביץ' יתחרו על המקום בחוד והשאלה שנשארת פתוחה היא לגבי כנף ימין. למרות הרצון הרב, קיליאן אמבפה לא צפוי להגיע הקיץ, ובמועדון ישמחו להיפטר מגארת' בייל, למרות העקשנות שלו ושל סוכנו להישאר בבירת ספרד.

במצב כזה, שני השמות הבולטים לאייש את הכנף יהיו ויניסיוס ג'וניור, שירצה להמשיך את הפריצה ויצטרך לעשות את המעבר ימינה, וכמובן מרקו אסנסיו.

למרות שהספרדי לא הצליח לממש את הציפיות ממנו בעונה האחרונה, במועדון ובצוות המקצועי מאמינים מאוד ביכולתו לחזור לעצמו, וגם השחקן עצמו דחה את כל ההצעות שהגיעו אליו, מתוך רצון להצליח במדים הלבנים. שניים נוספים שיתחרו על מקום בהתקפה הם בראהים דיאס, שהרשים את זידאן בחצי העונה האחרונה ורודריגו הברזילאי בעונת הבכורה שלו, כשעדיין לא ברור מה יהיה מעמדם בסגל.

מערך נוסף שאפיין את זידאן, ובא לידי ביטוי בעיקר בעונת הדאבל ב-16/17 היה ה"היהלום", 4-3-1-2. במצב כזה הקישור יהיה דומה ל-4-3-3, אדן הזאר ישחק מאחורי החלוצים, ובעמדה יוכלו לשחק גם איסקו או ואן דה בייק, אם כמובן שיגיע. בחוד יעלו בנזמה ויוביץ', ורודריגו ומריאנו, שעשוי להישאר בקבוצה בסופו של דבר, ישמשו כגיבוי.

יישמר בעיקר למשחקים החשובים. מודריץ' (Gettyimages)
יישמר בעיקר למשחקים החשובים. מודריץ' (Gettyimages)
המערך המזוהה ביותר עם זידאן
המערך המזוהה ביותר עם זידאן
היהלום שהביא דאבל
היהלום שהביא דאבל

4-2-3-1: שיטה חדשה לפרויקט החדש?
לצד המערכים המוכרים, עולה גם אפשרות מעניינת במיוחד של 4-2-3-1, שהיה דומיננטי בעיקר בימי מוריניו ואנצ'לוטי. עם פרויקט חדש וסגל חדש, זידאן בהחלט עשוי לנסות שיטה חדשה ורמז עבה לכך ניתן לראות בכך שכל המועמדים לחזק את הקישור רגילים לשחק במערך הזה.

פוגבה למשל, אוהב מאוד לשחק כקשר התקפי, ולמעשה, זה אף היה אחד הגורמים למחלוקת שלו עם ז'וזה מוריניו במנצ'סטר יונייטד. יכולותיו ההתקפיות עשויות להועיל במיוחד לריאל מדריד, שתרצה להעלות משמעותית את כמות השערים שלה. גם ואן דה בייק ואריקסן רגילים לשחק בעמדה הזאת, ועשו זו בהצטיינות בעונה החולפת באייאקס ובטוטנהאם, שהגיעו רחוק בליגת האלופות.

לא רק שחקני הרכש, אלא גם שחקנים מהסגל הקיים יוכלו ליהנות מהשיטה החדשה. אחד מהם הוא איסקו, שהרגיש היטב את הפיחות במעמדו בעונה החולפת, אך צפוי להישאר בכל זאת במדריד בעונה הקרובה, ועל פי מספר דיווחים, אף הסכים לקבל את היותו שחקן ספסל. מערך כזה עשוי להיות אידאלי עבור הקשר, שכבר הוכיח את עצמו בעמדה דומה אצל זיזו ויקווה לחזור לימיו היפים.

העמדה מאחורי החלוץ לא זרה גם לקרוס, שהחל את הקריירה כפליימייקר, וגם למודריץ', שאייש את התפקיד לא מעט במדי נבחרת קרואטיה. עם זאת, שניהם צפויים לתפוס את המקום בקישור המרכזי. במקרה שזידאן יעדיף אמצע הגנתי יותר, אחד מהם עשוי לנוע קדימה ולפנות את המקום לקאסמירו.

אפשרות נוספת היא יוביץ', שמכיר היטב את עמדת החלוץ השני. הסרבי מילא את התפקיד לעיתים קרובות באיינטרכט פרנקפורט מתחת לאנטה רביץ', ולאור ההצלחה הרבה בשיתוף הפעולה עם הקרואטי, לא מן הנמנע שיעשה זאת גם עם בנזמה. הזאר אומנם צפוי לשחק בשמאל, אך יוכל גם הוא לשחק במרכז ולפנות את האגף לוויניסיוס ג'וניור.

כמו שאפשר לראות, מדובר במערך שבסגל המתגבש, מציב אפשרויות רבות לזידאן, שכאמור, אוהב לערוך שינויים תוך כדי משחק ולא מן הנמנע שנראה אותו מיושם כבר בעונה הקרובה.

אין ספק שריאל מדריד המתחדשת הולכת להיות אחת הקבוצות היותר מסקרנות בכדורגל האירופי, וחלק מהתשובות לכיוון אליו היא הולכת נוכל לקבל בחלון ההעברות ובקדם העונה הקיץ. מה שבטוח, בריאל מדריד לא יקבלו שוב עונה כמו העונה שעברה.

ההפתעה של זידאן לעונה הקרובה?
ההפתעה של זידאן לעונה הקרובה?
המערך שיחזיר אותו לחיים? (Getty)
המערך שיחזיר אותו לחיים? (Getty)