גם במשחקי ה"ספיישל אולימפיקס" באבו דאבי הפוליטיקה פגעה. שחקניות הבאולינג של המשלחת הישראלית, פלא עבודי והרן בר-פלד שובצו למשחקים מול יריבות מלבנון וסוריה, אבל הן סרבו להגיע ולהתחרות, מה שגרם להן להיפסל אוטומטית.
מנהל הספורט של משלחת ספיישל אולימפיקס ישראל, גון צורי, שליווה את הספורטאיות לתחרות סיפר: "מדי יום מתקיימות פה עשרות תחרויות במקביל. הנהלת התחרות מקפידה שהמשחקים יתחילו בזמן כדי שכולם יקבלו את הזכות להתחרות ולנצח. משום מה המשחק הזה לא התחיל בזמן. לא הבנו למה אנחנו מתעכבים וראיתי שלא כל המשתתפות התייצבו לתחרות".
לאחר דקות ארוכות של המתנה, פנה גון למזכירות התחרות, שם ביקש מנציגה מקומית, לברר מדוע התחרות מתעכבת ולמה הספורטאיות מנבחרות לבנון וסוריה טרם הגיעו. לאחר כמה טלפונים ובירורים התגלה כי הספורטאיות מסרבות להופיע לתחרות מכיוון שהוגרלו יחד עם ספורטאיות ישראליות ובכך ויתרו על הזכות להתחרות ונפסלו אוטומטית בתחרות.
הנהלת התחרות באבו דאבי לא הסכימה לאפשר להן להתחרות במקצה מול ספורטאיות ממדינות אחרות ופסלה אותן אוטומטית מהתחרות. בסוף המקצה זכו הספורטאיות הישראליות במדלית כסף ובמקום חמישי בתחרות. מדובר בתקרית הראשונה בה נתקלת המשלחת הישראלית באבו דאבי על רקע פוליטי.
"אפילו הנציגה המקומית הייתה מופתעת לאחר שהבינה את הסיבה להברזה של הספורטאיות מהתחרות. היא ספרה לי שהיא ממוצא סורי ושאין מקום לפוליטיקה בתחרות כל כך מיוחדת ומגוונת שבה כולם שווים", המשיך צורי. "צר לי שכנראה המאמנים שלהם החליטו למנוע מהן את הזכות להתחרות והחליטו לערב שיקולים פוליטיים במקום כזה".
נבחרת הספורטאים הישראליים הגיעה ביום שני שעבר לאבו דאבי לאולימפיאדת ה"ספיישל אולימפיקס" המיועדת לספורטאים עם מוגבלות שכלית התפתחותית. 7,500 ספורטאים מ-192 מדינות משתתפים בתחרויות בעשרות ענפי ספורט שונים החל משישי האחרון.
הנבחרת הישראלית מתחרה בארבעה ענפי ספורט: ג'ודו, כדורסל, שחייה ובאולינג. עד כה היא קטפה 13 מדליות בסך הכול ביניהן שלוש מזהב ושתיים מכסף. התחרות תמשיך להתקיים במהלך השבוע עד יום חמישי, בו יערך טקס נעילת המשחקים.