לפי פיפ"א 18: מי תזכה במונדיאל 2018?

חברת EA הריצה סימולציה כדי לגלות מי תניף את הגביע

מתן בן ישי
מתן בן ישי

תגיות: eafifafifa 18 world cup

Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

המונדיאל הוא אחד מאירועי הספורט הגדולים בעולם אשר נצפה ע"י מליוני אוהדים שרק רוצים לעודד את הנבחרת האהובה עליהם, או צופים אשר מעוניינים לראות משחק כדורגל ברמה הכי גבוהה שלו.

בחברת EA החליטו לעשות מעשה, והריצו סימולציה אשר ניסתה לנחש איזו נבחרת תנצח במונדיאל השנה. הנתונים לסימולציה סופקו באמצעות מערכת הדירוגים של פיפ"א 18 לעדכון המונדיאל האחרון, כאשר הסימולציה רצה בין שלב הבתים עד לגמר במוסקבה.

 

שלב הבתים
לפי הסימולציה לא היו הפתעות רבות, אך עדיין כמה אירועים מעניינים התרחשו: רוסיה גברה על מצרים בבית הראשון, וזכתה במקום השני, בזמן שאורוגוואי סיימה במקום הראשון. מסי וארגנטינה סבלו מדרמה ודמעות לאחר שהפסידו לקרואטיה. שוודיה עקפה את מקסיקו בזכות הפרש שערים, ושתיהן סיימו עם 4 נקודות אבל הפרש השערים של השוודים היה עדיף ב-1.

שמינית גמר
שלב הנוקאאוט סיפק כמה הפתעות, אך לפי  הסימולציה בשלב רבע הגמר ברזיל ריסקה את שוודיה 0:4. רונאלדו ופורטוגל הפסידו 2:1 לאורוגוואי, ומסי וארגנטינה הפסידו 1:0 לצרפת. האנגלים זכו לגורל דומה והפסידו 5:4 בזמן דו קרב בעיטות עונשין לקולומביה.

רבע גמר
ברבע הגמר השאיפות של ברזיל לתקן את הפארסה של המונדיאל הקודם התנפצו עם הפסד 2:0 לבלגיה. צרפת וגרמניה הצליחו לשמור על נציגות אירופאית ברבע הגמר לאחר שניצחו את אורוגוואי וקולומביה בהתאם. קרואטיה אמנם נתנה פייט, אך הפסידה לספרד 0:1.

 

חצי הגמר
בחצי הגמר הצרפתים הצליחו לנצח את הבלגים 1:2, בזמן שהגרמנים המשיכו להמטיר גיהנום על הספרדים, וסיימו בתוצאה של 1:3.

הגמר
על פי הסימולציה, הגמר היה צמוד בזמן שלאחר 120 דקות משחק שני הצדדים הצליחו להבקיע שער אחד בלבד, מה שגרר מצב של בעיטות עונשין. הגרמנים אמנם ידועים בתור אלופי בעיטות העונשין, אך נראה שהצרפתים הצליחו להתגבר עליהם ויצאו המנצחות במונדיאל עם תוצאה של 3:4, ויצרו למעשה היסטוריה בכך שניצחו את הגרמנים במה שהם הכי טובים בו.

הזוכה בפרס "נעל הזהב" לשחקן המצטיין הוענק לאנטואן גריזמן. פרס "כפפת הזהב" הלך לדויד דה חאה, והזוכר בפרס "נער הזהב" הוענק לגבריאל ז'סוס. עדכון המונדיאל לפיפ"א יהיה זמין להורדה מחר, ה-29 במאי ויהיה זמין לקונסולות הפלייסטיישן 4, האקס בוקס וואן, ולמחשב האישי.