אזהרת מסע: כרטיסים מזויפים גם בליגת באלופות

דמיינו שהחלטתם להשקיע ממיטב כספכם ולטוס למשחק החלומות שלכם בחו"ל, אך רגע לפני שריקת הפתיחה, באצטדיון, אתם מגלים שעקצו אתכם. סיפורו של אוהד שלמד על בשרו

רון שובי
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

בוידיאו: תקציר ה-1:2 של ריאל מדריד על באיירן מינכן בחצי הגמר

דמיינו מצב בו החלטתם להשקיע ממיטב כספכם ולטוס למשחק החלומות שלכם בחו"ל ורק בשער הכניסה, ממש בסמוך לשריקת הפתיחה, אתם מגלים שאתם לא יכולים להיכנס פנימה. הכרטיסים שרכשתם מזויפים. אל תגידו לי זה לא יקרה. סיפורו של אוהד, שלמד על בשרו וחזר כדי להזהיר אתכם - שלא תהיו הבאים בתור.

הזמן הוא ה-13 באפריל, יום שישי בצהריים, שעתיים לאחר סיום ההגרלה של חצי גמר ליגת אלופות ושיבוץ המשחקים. דרך אתר מכירות הכרטיסים העולמי "Viagogo", אני מזמין צמד כרטיסים לחצי הגמר, באיירן מינכן - ריאל מדריד עבור מחיר מופקע של לא פחות מ-3,250 שקלים. אבל ככה זה, כשהביקוש כה גדול מההיצע - אין לך הרבה ברירות. מספר ימים מאוחר יותר, קיבלתי בדואר רשום במשלוח UPS מהיר את הכרטיסים המודפסים על דפי A4 עם ברקוד, מה שנקרא - E-Ticket.

אליאנץ ארנה (Getty)
אליאנץ ארנה (Getty)
אליאנץ ארנה (Getty)
אליאנץ ארנה (Getty)

ביום שני האחרון המראנו למינכן (עיר יפהפייה השווה ביקור גם בלי סיבה מיוחדת) וביום רביעי הגדול, הציפייה וההתרגשות כבר היו בשיאן. הפנטזיה של כל אוהד כדורגל עומדת להתגשם עבורנו - פאקינג חצי גמר ליגת האלופות, ועוד רגע נתפוס את מקומנו בתיאטרון עם ההצגה הטובה ביבשת. או שלא? 120 דקות בלבד לשריקת הפתיחה והשערים באצטדיון נפתחים. בין ההמון בצבעי האדום-לבן, אנחנו מחכים לתורנו להיכנס. וכשאנחנו נעמדים מול השער החשמלי - הוא פשוט לא נפתח. רגע, מה זאת אומרת לא נפתח? יש ברקוד על הכרטיסים. אז זהו ש...מסתבר בכלל שזה ברקוד ממשחק ישן נגד שאלקה.

ברגע שהסדרן מזהה שהכרטיסים שלנו לא עוברים, הוא מוביל אותנו אל אחד ממשרדי המועדון. הנציגה בודקת את הכרטיסים במחשב, וכעבור מספר רגעים יורד עלינו מסך שחור, כשהיא למעשה מבשרת לנו שהכרטיסים הללו אינם חוקיים ומקעקעת עליהם באגרסיביות את החותמת של המועדון עם הכיתוב "INVALID TICKETS" כלומר - עבדו עלינו. קנינו סחורה מזויפת, נפלנו בע-נ-ק.

אבל איך זה יכול להיות?

האמת היא שברגעים כאלה לאסימון לוקח זמן ליפול - זה פשוט לא נשמע הגיוני. טסנו במיוחד, שילמנו כל כך הרבה כסף דרך אתר מוכר ופופולרי, חיכינו ימים ארוכים למשחק, עשינו סיור באצטדיון ביום שלפני, ואחרי כל זה - המראנו כל כך גבוה רק כדי להתרסק?

(Getty)
(Getty)
כרטיסים מזויפים. איך אפשר היה לדעת?
כרטיסים מזויפים. איך אפשר היה לדעת?

בזמן שכל הצבע דוהה לנו מהפנים, וכשאני מתחיל להבין שאת המשחק הזה אני הולך לראות דרך מסך טלוויזיה באיזשהו פאב - הבלתי ייאומן קורה. הנציגה של המועדון מציעה לנו לרכוש שני כרטיסים, למקום אפילו טוב יותר, ב-150 יורו לכרטיס. התנאי היחיד הוא שנשלם במזומן. לא ידעתי ממה להיות יותר בהלם, מהעובדה שהטביעו אותנו או מהעובדה שזרקו לנו כרגע גלגל הצלה. למזלנו, היה בידנו מספיק מזומן בשביל לקנות כרטיס אחד ולשלוח בהיסטריה אחד מאתנו שיכנס פנימה וימשוך עוד כסף בכספומט.

סוף טוב? בסופו של דבר, נכנסנו פנימה עם הכרטיסים המוזלים של המועדון, שעלו לנו 20% (!!!) מהכרטיסים המזויפים שקנינו מ-Viagogo מלכתחילה. 150 לעומת 750 יורו. ע"פ חברת האשראי, בימים הקרובים תבוטל העסקה שבוצעה ואנו עתידים לקבל החזר כספי מלא. ובסוף, אפילו יצא לנו טיול די חסכוני, גם אם במחיר של התקף לב, דקירות בחזה ואולי גם כמה שיערות לבנות.

לסיכום: גם כשהכרטיסים עולים ביוקר ואפילו כשהמוכר נראה לכם אמין - אל תקנו מגורמים לא מורשים.