השד הטזמני: סאנצ'ס בצומת דרכים בקריירה
מהירות יוצאת דופן, אבל קבלת החלטות לא נכונה. עוצמות ומוטיבציה, אך היעלמות ברגע האמת. אלכסיס סאנצ'ס הגיע לארסנל כדי להוכיח שהוא שייך לטופ העולמי, אולם בינתיים הוא בעיקר מתוסכל מהבינוניות של התותחנים. מול צ'לסי הוא ינסה לשים את הכל מאחור
בשנות התשעים שודרה בערוץ הילדים סדרת אנימציה על טאז השד הטזמני. מדובר בחיה נמוכה, חזקה ומהירה, אשר רצה בלי הפסקה כדי להשיג את מטרותיה. במערכונים בהם הדמות לקחה חלק, דמותו של טאז הסתבכה כשניסתה יותר מדי או לא הובנה כראוי. היום, לארסנל יש שד טזמני משלה, וקוראים לו אלכסיס סאנצ'ס.
שבת ב-19:30: ארסנל פוגשת את צ'לסי בדרבי של לונדון
שחקן הכנף הצ'ילאני אשר הגיע מברצלונה בקיץ 2014 מציג מאגר תכונות דומה לדמות המצוירת: אלכסיס הוא כזה ששורף שטחים ולא מפסיק לרוץ לרגע, אך גם יותר מדי פעמים הולך עם הראש בקיר כי הוא פשוט מנסה חזק מדי, ונעצר פעם אחר פעם.
כדי להבין את הסיפור של אלכסיס סאנצ'ס צריך לחזור שנתיים אחורה. לאחר שחסה בצל של ליאו מסי וניימאר בברצלונה, הצ'יליאני הגיע לתותחנים כדי לקבע את עצמו כאחד מהשחקנים הטובים בעולם. מהסיבה הזאת, מאז שהגיע ללונדון, הוא בעיקר מתוסכל.
כשעזב את הקבוצה הטובה בעולם לטובת הפרמייר-ליג הקשר הצהיר שהוא עושה זאת על מנת לזכות באליפות עם התותחנים ובכדי ללמוד מהמאמן הנצחי של הקבוצה, ארסן ונגר. עם זאת, כיום, יש שאומרים שבמאמן נעוצה הבעיה. גם בקיץ הנוכחי ארסנל לא ביצעה חיזוק משמעותי עד לימים האחרונים של חלון ההעברות, וזאת לאחר פתיחת עונה מאכזבת.
אם מוסיפים ליכולת הלא משכנעת של הקבוצה, את רצונו הבלתי מתפשר של סאנצ'ס לנצח בכל משחק, מקבלים שחקן שמנסה לקחת את הכל על עצמו, כפי שבא לידי ביטוי בהחטאת הפנדל בסוף השבוע האחרון במשחק מול האל סיטי, אותו ארסנל ניצחה.
לאחר שנתיים במועדון, בהן זכה בגביע האנגלי ובמגן הקהילה – לא תארים מרשימים במיוחד בעיניו של אף אחד – ייתכן שהשחקן מתחיל להרגיש כפי שאוהדים ופרשנים רבים מרגישים כיום. שהאדם בראש הפירמידה, ונגר, הוא כבר לא הגאון שמסוגל לבצע אלכימיה בשחקנים, אלא מאמן מיושן שלא מסוגל להתפתח, וככזה אינו האיש שמסוגל להוביל אותו לתארים המשמעותיים באירופה ולמעמד אליו הוא שואף.
בהתאם לכך ואם להאמין לדיווחים בתקשורת האנגלית, הקשר לצד חברו לקבוצה, מסוט אוזיל, שוקלים את המשך דרכם במועדון. לסאנצ'ס לא חסרות מחזרות, כשרק בשבוע האחרון יובנטוס ומנצ'סטר סיטי הוזכרו כמועמדות לקלוט את השחקן ההעברה אפשרית. למדורת ההעברות ראוי להוסיף את סוגיית הארכת החוזה של אלכסיס.
ארסנל מעוניינת להחתים את סאנצ'ס לעוד מספרים שנים, אולם המשא ומתן בין הצדדים עדיין תקוע. מצד אחד עומד השחקן שמבקש העלאה משמעותית במשכורת ומהצד השני מועדון שנפגע בשנים האחרונות משחקנים שעזבו לאחר שלא הוצע להם חוזה שאהבו – מאשלי קול לפני למעלה מעשור ועד למעבר הכואב במיוחד של רובין ואן פרסי לאויבת המושבעת, מנצ'סטר יונייטד.
לכן, ניתן להניח שעל השחקן מופעלים כיום לחצים כבדים לחתום על חוזה חדש, כשמהצד השני מועדוני הפאר האירופיים מפעילים עליו לחץ לעבור כבר בינואר לשורותיהם, במה שבוודאי לא עוזר לסאנצ'ס להיות מפוקס.
עם זאת, ייתכן שהבעיה אינה רק של המועדון. אם לשפוט אך ורק לפי הרקורד של שחקן הכנף במועדון, אמירות שהפיק בעבר לפיהן הוא לא נופל מכריסטיאנו רונאלדו ומלאו מסי הן בעלות ביסוס משמעותי במציאות.
46 גולים ב-99 משחקים רשמיים במועדון שמשחק במפעלים מאתגרים כליגת האלופות והליגה האנגלית הם רקורד פנומנלי לכל הדעות בעבור שחקן שאינו חלוץ, אך כמו במקרים רבים, המספרים עלולים לשקר.
הצ'ילאני, כמו לא מעט שחקני עבר גדולים בארסנל ובדומה לחברו לקבוצה מסוט אוזיל, נוטה להיעלם במשחקים גדולים. לצד הופעות גדולות בליגה, השחקן נעלם כלא היה ביותר מדי משחקים משמעותיים, כמו בצמד המשחקים מול ברצלונה בליגת האלופות בעונה שעברה.
אם אלכסיס סאנצ'ס באמת רוצה למצב את עצמו כאחד הטובים בתבל, גם הוא יודע שעליו להוביל את ארסנל לאליפות, אך בשביל זה הוא צריך לחזור ליכולת שהפגין כשהוביל את צ'ילה לשני תארי קופה אמריקה ולהפגין אותה באופן ממושך, על פני כל העונה.
בסדרה המצוירת טאז תמיד מוצא את הפתרון באמצעות המהירות והעבודה הקשה. האם גם אלכסיס מסוגל? המשחק מול צ'לסי, יריבתה הישירה של ארסנל על תואר האליפות, יהיה מבחן משמעותי עבור שחקן הכנף, שיצטרך להוכיח שלמילים שלו יש כיסוי והוא שייך לליגה של הגדולים. אם זה שוב לא ילך, לפחות נהנה מעוד פרק בסדרת המציאות של ארסנל.