היום (חמישי) נערכה במשרד המשפטים פגישה דחופה בעקבות אירועי הדרבי. בישיבה, בה נכחו שרת המשפטים ציפי לבני, שרת התרבות והספורט לימור לבנת, יו"ר מנהלת הליגה יורם באומן וכן נציגי משטרה ופרקליטות, נידונו דרכי פעולה למיגור האלימות בכדורגל בפרט ובספורט בכלל. בין ההבנות שהוסכמו בין הצדדים בולטת אחת: עד ה-31 בדצמבר יעברו שופטי בתי המשפט הכשרה מיוחדת לטיפול במקרי ספורט. הם ילמדו את התחום, יכרו את עולם הספורט ואת ההשפעות וההשכלות של כל עבירה על הציבור.
עוד הוחלט כי שרת המשפטים תתקין תקנות שיעניקו למנהלות ולהתאחדויות כלים נוספות להתמודדות עם החוליגנים, כאשר גם על שת"פ בין משרד המשפטים, התרבות והספורט והמנהלות לכדורגל וכדורסל, תוך העמדת תקציבים משותפים לקמפיין הסברה וחינוך בתחום מאבק בגזענות.
"יש לנו רשימה של מה שאנחנו חושבים שצריך לעשות בתור מנהלת ליגה בכדורגל", אמר יו"ר המנהלת יורם באומן, "זה משליך גם לענפי ספורט אחרים. חייבים רף ענישה מינימלי. חזרנו מסיור בלונדון, עצרו שם 6 מתפרעים במשחק של גלאטסראיי. שמו אותם במעצר באיצטדיון והם לא חזרו לטורקיה. חייבים ענישה. אנחנו רוצים שתהיה לנו האפשרות להטיל קנסות על מי שזרק משהו למגרש, שמיד יוגש קנס. שופט שהגיע אליו בריון ספורט, אבל הוא חמישי בתור אחרי רוצח, אנס או גנב, ישר משחרר אותו הביתה".
"אותו אוהד שפרץ בדרבי עשה זאת גם ב-2006. אוהדת שפרצה למגרש בדרבי הקודם הפכה לסלבריטאית. חייבים יד קשה והרתעה. מכבי נתניה זיהתה 10 אוהדים ומבקשת להרחיק אותם, אבל לא יכולה כי המשטרה לא מסייעת להם", הוסיף מנכ"ל המנהלת אורן חסון. שמואל פרנקל, יו"ר מנהלת ליגת הכדורסל המשיך: "נתפסו שלושה אוהדים באילת, למחרת נתן להם ביהמ"ש עונש לא להגיע לאילת. השנה אותם אוהדים הגיעו לאילת. ענישה חייבת להיות אפקטיבית".
ח"כ יואל רזבוזוב נכח גם הוא בפגישה. "חייבים לטפל בנושא האלכוהול במגרשים, אוהדים מגיעים שתויים", אמר והוסיף גם בנוגע לעלויות האבטחה, "למה המשטרה צריכה לקחת כסף על זה? זו שמירה על סדר ציבורי. ישנו גיוס של אלפי שוטרים, אפשר להקים יחידה מגובה במתנדבים במדי שוטרים".
"הספורט הוא לא אקס טריטוריה", אמר השרה לימור לבנת, "אני מצפה מהמשטרה ובתי המשפט שיבינו שיש צורך לתת מענה. שמענו היום מהמשטרה שהם ביקשו להרחיק את העבריינים שהתפרעו ל-3 שנים השופט הסכים רק למאה ימים. זו הבעיה. קלות הענישה היא דבר בלתי נסבל. יש שורה ארוכה של בעיות, מיפינו יחד את הבעיות ונצא לפעילות משותפת בנושא".
אחרי שהנוכחים אמרו את דברם, השרה ציפי לבני התייחס גם היא לנושא האלימות: "אני מודאגת מהאלימות בספורט, והחלטנו לפעול במשותף ולעבור מהוקעה וזעזוע לפסים משמעותיים. ברמה העקרונית החלטנו על שיתוף הפעולה במאבק בגזענות, שתטופל ברמה המיידית. ישנו צורך ששופטי בית המשפט יחמירו בענישה, יהו שופטיים יעודיים שיתמקצעו בספורט. ההכשרה שלהם תאפשר להם לדון בתיקים כאלה. סוכם עוד על מצלמות שיופעלו במגרשים ויעקבו אחרי פורעים. בעקבות הצילומים יהיו ראיות טובות יותר לבתי המשפט.אני חושבת שהמסקנות הן דרמטיות".