היחסים בין שתי הדמויות החזקות בכדורגל הארגנטינאי שוב סוערים. דייגו ארמנדו מראדונה היה כל כך מתוסכל מהיכולת של הנבחרת מול איראן עד שהוא עזב את היציע עוד לפני השער של ליונל מסי. מי שחגג את הניצחון וגם שמח לאיד היה חוליו גרונדונה, נשיא ההתאחדות מאז 1979.
בתקשורת הארגנטינאית דווח שבסיום המשחק ירד נשיא ההתאחדות בן ה-82 למסדרון, וצעק בשמחה: "איך שהסמרטוט יצא, ניצחנו". מראדונה, פה גדול יותר מיריבו המזדקן, לא התעכב יותר מדי עם התגובה הבוטה שלו.
"איזה מסכן טיפש", ענה מראדונה, ושלח עקיצה לגבי ניהול הנבחרת והיעדר שיטת משחק: "הניצחון הזה הוא כולו בזכות מסי, לא בגלל שאני הלכתי מהיציע. אני רוצה להגיד לגרונדונה שאת כל מה שיש לי הרווחתי בעבודה. את מה שיש לו הוא קנה באמצעות פיפ"א".
הסכסוך הנוכחי בין השניים התפרץ אחרי גביע העולם הקודם ב-2010. אחרי הדחת ארגנטינה על ידי גרמניה ברבע הגמר, גרונדונה קבע כי מראדונה יישאר רק אם יסכים שההתאחדות תקבע את כל הצוות המקצועי שיעבוד לצדו. "גרונדונה שיקר לי, אבל בילארדו בגד בי", תקף המאמן, שנדחף אז להתפטר בחוסר רצון.
המאבק בין מראדונה לפיפ"א המשיך גם בעקבות המפגש בו ניצחה קוסטה ריקה 0:1 את איטליה. בעוד התקנות קובעות כי הוועדה נגד שימוש בחומרים אסורים יכולה לבדוק באופן אקראי שני שחקנים מכל נבחרת, נלקחו 7 קוסטה ריקנים לבדיקה אחרי המשחק לעומת שני איטלקים.
"אם נלקחו 7 קוסטה ריקנים, מדוע לא נלקחו גם שבעה איטלקים?", תהה מראדונה. "זה דבר חדש, אבל לאנשים שם כואב לראות שקוסטה ריקה עולה חלק לשמינית ואת אלופת העולם הולכת הביתה, כי הספונסרים לא משלמים את המזומנים שהם הבטיחו. זה מראה על חוסר כבוד לשחקנים האלה ולחוקים".
"קוסטה ריקה עשתה דבר נפלא", המשיך אגדת הכדורגל. "הם קיבלו בית עם שלוש אלופות עולם לשעבר והצליחו לנצח ולעלות. הם מעולם לא התחבאו, הם עלו לשחק כדורגל. הם עלו בלי לפחד מלחפש את השער".