מנכ"ל הוועד האולימפי, אפרים זינגר, פורש
אחרי 20 שנה, מי שעבר עם ישראל לא פחות מ-5 אולימפיאדות הודיע כי יעזוב את תפקידו: "רוצה לפתח אפיקי עשייה חדשים"
מנכ"ל הוועד האולימפי בישראל, אפרים זינגר, הודיע היום (רביעי) על פרישתו מהתפקיד לאחר עשרים שנים, במהלכן הוביל את משלחות ישראל למשחקים האולימפיים באטלנטה 1996, סידני 2000, אתונה 2004, בייג'ינג 2008 ולונדון 2012, בהם זכתה ישראל בחמש מדליות אולימפיות, בכללן מדליית הזהב ההיסטורית.
זינגר מסר הערב: "כבר תקופה לא קצרה אני חושב על פרישה מהתפקיד וזאת לאור העובדה שלאחר שנים רבות בתפקיד המנכ"ל אני מעוניין, לצד המשך פעילותי כחבר בהנהלת הוועד האולימפי האירופאי, לפתח אפיקי עשייה חדשים".
ראשון לדעת על כוונתו של זינגר היה יגאל כרמי, יו"ר הוועד האולימפי בישראל, שאמר: "אין בישראל עוד מומחה בתחום האולימפי כמו אפרים זינגר. רציתי שימשיך לפחות עד המשחקים האולימפיים בריו, אבל לזינגר היו תוכניות אחרות. אנחנו נמשיך להתייעץ איתו כדי לא לאבד את הידע העצום שצבר וזאת למען קידום הספורט האולימפי בישראל".
מהוועד האולימפי נמסר כי בתקופתו של זינגר כמנכ"ל, הפך הוועד האולימפי בישראל לגורם מוביל בספורט הישראלי ולבעל השפעה רבה בספורט האולימפי האירופאי. נקבעו תוכניות עבודה ארוכות טווח המבוססות על חזון,יעדים ומטרות. פותחו תוכניות שיווק וגיוס כספים אשר הכנסותיהם מהוות היום כ-40 אחוזים מתקציב הוועד האולימפי לעומת כ-5 אחוזים עם כניסתו של זינגר לתפקיד המנכ"ל, ונקבעו פרמטרים מקצועיים ואובייקטיביים להכנות האולימפיות ולקביעת נציגי ישראל למשחקים האולימפיים.
עוד אמר הערב זינגר: "לא תמיד מפרגנים לוועד האולימפי בישראל ויש הנהנים לעקוץ אותנו, אולם לא ניתן להתעלם מכיברת הדרך הענקית שנעשתה בעשרים השנים האחרונות, במיוחד בכל הקשור להעמדת המשאבים הכלכליים והארגוניים האופטימאליים לטובת ההכנות המקצועיות של ספורטאי הצמרת, וזאת לצד הפעילות האינטנסיבית בארץ ובחו"ל להנחלת המורשת האולימפית ובמיוחד הנצחתם של י"א חללי מינכן". זינגר יישאר בתפקידו עד שימצא מחליף עימו יתנהל תהליך חפיפה מסודר.