3 אלופי אירופה לישראל בגלשני רוח לנוער באילת
שמונה מדליות למשלחת הישראלית לאילת, מתוך 131 מתחרים ומתחרות
ננעלה אליפות אירופה בגלשני רוח מדגם ביק 293 לנוער עם שלוש מדליות ישראליות על הפודיום באילת.
"הייתה תחרות מצוינת, אבל אני לא מופתע. אני כבר מכיר את הארגון הישראלי של התחרויות הללו והפעם הזו לא הייתה שונה מהקודמות. איננו ששים להעניק את האירוח לכל מדינה. לישראל יש את היכולות ואנחנו מכירים אותם ומנוסים בהן", ציין קרי וויליאמס, הנציג הבכיר של הדגם שהגיע לתחרות.
מתוך 131 גולשים וגולשות שהשתתפו באליפות, מהם 50 אורחים מחו"ל, שמונה ישראלים וישראליות עמדו על דוכן המדליות, שלושה כאמור הוכתרו כאלופי אירופה.
בדגם הביק טכנו 6.8 לגילאי 15 הפודיום היה כולו ישראלי. איתי כפרי, שהוביל כמעט לכל אורך החרות ניצח בשיוט התשיעי. למרות שבשני השיוטים האחרים סיים במקומות 9 ו-8, ההובלה שלו לא הוטלה בספק ובפער של 32 נק' הוא זכה בזהב והקדים את גיא סיטין, ששמר על מקומו השני לכל אורך הדרך. אדם צחר זכה בארד והשלים, כאמור, פודיום כחול-לבן.
יואב כהן, אלוף העולם שסבל משתי פסילות ביום התחרויות השני שהוציאו אותו, מעשית, מהתחרות על המדליות, ניצח את מרבית השיוטים בתחרות והצליח לזנב חזק במובילים, אולם אחרי שהיום הוא סיים במקומות 1, 4 ו-2, חסרו לו 5 נק' כדי לעשות את הבלתי ייאמן ולעמוד על הפודיום. כהן סיים את האליפות במקום החמישי, אחרי עומר מרקמן שסיים רביעי. שני ישראלים נוספים, עומר גולדברג וכפיר אזולאי, השלימו שביעיה ישראלית בראשות בדגם זה, שלושה שייטים אורחים השלימו את העשיריה הראשונה (בגילאים אלה אין שיוטי מדליות).
בדגם המקביל לבנות השלימה קטי ספיצ'קוב, סגנית אלופת העולם, תחרות כמעט מושלמת. עם שלושה ניצחונות בשיוטי שבת, צברה ספיצ'קוב ניצחונות בשמונה מעשרת השיוטים. יחד עם פסילה אחת ומקום שני אחד, היא צברה 10 נק' חובה והקדימה ב-11 נק' את לידיה סוליקובסקה הפולניה, שסיימה כסגנית אלופת אירופה. ירדן איסק זכתה בארד בפיגור של 3 נק' מהפולניה.
בדגם הביק טכנו 7.8 לגילאי 17 הוכתר אלוף העולם אופק אלימלך גם כאלוף אירופה. אמנם יום השיוטים האחרון היה הפחות מוצלח עבורו, אבל היתרון שצבר במהלך התחרות הקנה לו את הזהב. אלכסנדר גונצ'רנקו מאוקראינה סיים שני אחרי שניצח בשני השיוטים הראשונים בשבת. ניקיטה פרוזורוב הרוסי, שהיה צמוד לאוקראיני בתחילת היום, סבל מיום לא מוצלח במיוחד, אבל לא איבד את הארד. דניאל הררי סיים חמישי.
התחרות המרתקת ביותר ביום האחרון הייתה בקרב הבנות בדגם ה-7.8. מרים סחפוסיאן הרוסיה הובילה עם 17 נק' לפני שובל רביצקי מישראל עם מס' נקודות זהה (במקרה של מספר נקודות זהה, ההכרעה היא לטובת מי שזרק פחות נקודות חובה) ונוי דריהן המקומית, עם 18 נק'. בשיוט הראשון היום ניצחה דריהן, הרוסיה סיימה 7 ורביצקי 10. במצב הזה דריהן עברה להוביל עם 19 נק' ובפער של 5 מהשתיים האחרות. בשיוט התשיעי ניצחה סחפוסיאן שהתייצבה במקום השני עם 25 נק'. אולם המקום הרביעי בו סיימה דריהן הספיק לה עדיין להוביל בפער של 2 נק'. רביצקי, שסיימה שמינית וצברה 32 נק', נותרה שלישית, אבל התרחקה מהמובילות. הכל התנקז לשיוט העשירי והאחרון. דריהן הייתה צריכה בעיקר להיצמד לסחפוסיאן, אבל זה לא הצליח. היא סיימה את השיוט במקום ה-12 ואיבדה את הזהב ואת הכסף. הרוסיה סיימה שלישית וקטפה את תואר אלופת אירופה, ואילו רביצקי שניצחה בשיוט סיימה עם מספר נקודות זהה לזה של דריהן. מאחר שהיא זרקה 10 נק' ודריהן 12, היא זכתה בכסף והותירה לאחרונה את הארד.
בשל אזהרות מסע רבות של משרדי חוץ שונים בעולם בעקבות המצב הבטחוני ממנו סבלה אילת בשנה האחרונה, רבות מההתאחדויות האירופאיות לא אישרו לגולשיהן לצאת לאליפות כנציגים רשמיים. גולשים אחדים הגיעו לאליפות בגפם, ויש לזכור שמדובר בנערים ונערות שלהם הורים חוששים.
האליפות התאפיינה ברוב ימיה ברוח חלשה מאוד (5 קשר בממוצע), זאת אחרי שעד יום שני (יום לפני תחילת השיוטים) נשבו במפרץ רוחות ערות שהגיעו עד 12 קשר. מדובר בתנאים קשים עבור כל גולש ושייט, מה עוד שהיעדר רוח מנע שיוטים אחדים.
"נכון שהכמות לא הייתה כפי שרצינו שתהיה", הודה מנהל התחרות רוני מאיר. "שוחחנו עם האיגודים במדינות שלא שלחו נציגים, כמו צרפת ובריטניה, אבל הם טענו שהם מחויבים לפעול על פי הוראות שהם מקבלים, במיוחד כשמדובר בגולשים צעירים מאוד. למרות הכל, הגולשים והגולשות שהגיעו לתחרות הם ברמה הטובה בעולם ובעלי הישגים מצוינים מאליפות העולם השנה, כך שהרמה שהוצגה כאן הייתה בהחלט מרשימה. מרשימה עוד יותר העובדה שברמה כזו זכינו בכל כך הרבה מדליות".
בנים עד 15 (ביק 6.8): 1. איתי כפרי. 2. גיא סיטין. 3. אדם צחר.
בנים עד 17 (ביק 7.8): 1. אופק אלימלך. 2. אלכסנדר גונצ'רנקו (אוקראינה). 3. ניקיטה פרוזורוב (רוסיה).
בנות עד 15 (ביק 6.8): קטי ספיצ'קוב (ישראל). 2. לידיה סוליקובסקה (פולין). 3. ירדן איסק (ישראל).
בנות עד 17 (ביק 7.8): מרים סחפוסיאן (רוסיה). 2. שובל רביצקי (ישראל). 3. נוי דריהן (ישראל).