מבול של בעיות: ישראל הפסידה 2:0 אצל אוקראינה. צפו בתקציר
אם עד כה הסיכויים להעפיל למונדיאל היה קלושים, המשחק בקייב לא גרם לאף אחד בנבחרת להיות אופטימי לפני רוסיה. תחת גשם שוטף, חניכיו של גוטמן נראו אובדי עצות והציגו כדורגל רע. נקודת האור: בניון השווה את שיא ההופעות (94)
שלושה שבועות לפני המפגשים הקריטיים מול אזרבייג'אן ורוסיה במוקדמות גביע העולם ישראל ערכה הערב (רביעי) את החזרה הגנרלית שלה, שלא נתנה יותר מדי סיבות לאופטימיות. השחקנים בכחול לבן הפסידו 2:0 לאוקראינה במשחק הכנה, תוך הצגת יכולת חלשה על הדשא באיצטדיון האולימפי בקייב. יוסי בניון? הוא יזכור בצורה חיובית יותר את המפגש הזה לאחר שרשם הופעה מספר 94 והשווה את שיא ההופעות במדים הלאומיים.
ישראל אולי תתחיל נגד אזרבייג'אן (7.9) אבל גם גוטמן יודע שמבחינתו מדובר במשחק שהוא מאסט. כזה שהנבחרת פשוט לא יכולה להרשות לעצמה לשמוט. נדמה שההכנה האמיתית היתה לקראת הביקור במוסקבה. מול גוטמן ניצבה יריבה בסדר גודל דומה לזה של רוסיה (פחות או יותר) שסיפקה לא מעט נקודות דמיון לקראת הדבר האמיתי. עליונות פיזית, מגרש רחב ידיים (שאירח את גמר היורו) ואפילו אקלים שעשוי להזכיר במעט את ספטמבר ברוסיה, כאשר לאורך חלקים נרחבים ירד גשם שוטף בקייב. חבל רק שמול כל אלה ישראל התקשתה מאוד להוכיח שאפשר לפנטז על תוצאה טובה.
חייבים שיש לנבחרת נסיבות מקלות. אוקראינה היא כנראה נבחרת טובה יותר, בטח בביתה. גם התנאים לא ממש היטיבו עם ישראל. אלא שכל זה לא יכול לשמש כתירוץ. מדוע? כי בעוד 3 חודשים ישראל תהיה חייבת לנצח ברוסיה כדי לשמור על סיכוי להגיע לפחות לפלייאוף. זו השורה התחתונה היחידה שמשנה. כמו שזה נראה כרגע לישראל פשוט אין את הכלים להתמודד מול יריבה עדיפה.
ההגנה בראשות טל בן חיים ואיתן טיבי עוד עשתה עבודה טובה, אבל קדימה יותר קשה להצביע על נקודות אור. ההצבה של שרן ייני כקשר אחורי במערך דפנסיבי במרכז השדה לא הוכיחה את עצמה, בניגוד לפורטוגל. במחצית גל אלברמן, האיש שמועדף במכבי ת"א בתפקיד זה כבר מילא את המשבצת. האם גוטמן התפכח? עדיין לא ברור. ביברס נאתכו ניסה לנווט אבל לא הצליח להשפיע ובירם כיאל, שקיבל קרדיט בהרכב, החזיר עם טעות קריטית שעלתה בשער הראשון של רוסלאן רוטן (29).
נקודת האור היחידה מההתמודדות הזו נוגעת כמובן ליוסי בניון. בדקה ה-72, רגע לאחר שסלזנוב האוקראיני נעץ עוד כדור ברשת, הגיע הרגע המיוחד של האיש רב הזכויות הזה בכדורגל הישראלי. גוטמן עשה כבוד והקשר שנכנס כמחליף השווה את שיא ההופעות של אריק בנאדו. 94 פעמים הוא לבש את החולצה בכחול לבן. הערב גם האנרגיות שלו לא הצליחו לייצר ניצוצות בחלק הקדמי שנראה אנמי במיוחד.
בשל פציעתו של תומר חמד נדמה שנפער בור בחוד. איתי שכטר מעולם לא הצטיין כחלוץ יחיד במרכז. גם הפעם זה לא היה שונה. מאור מליקסון היה בגדר נוכח נפקד והיחיד שנראה כמי שמסתדר עם היריבה היה עדן בן בסט. זה ממש לא הספיק. השחקנים המחליפים? לא הוכיחו שמהם תבוא הישועה. כעת לגוטמן יש מעט מאוד זמן לשנות דברים באמת. נדמה שגם הוא מבין שהתמונה נראית די קודרת. שום דבר עדיין לא אבוד, אבל כנראה שהמאמן הלאומי יצטרך לשלוף שפן עצום מהכובע שלו כדי שישראל תוכל להמשיך לחלוןם על ברזיל.
מהלך המשחק
המצב הראשון במשחק הגיע בדקה ה-11, כאשר דביץ' האוקראיני קיבל את הכדור ברחבה וכמעט הצליח לבעוט ממצב נוח, בן חיים הצליח לחסום ומנע גול. 4 דקות לאחר מכן מליקסון השאיר לבן בסט שירה מ-20 מטרים - פיאטוב לקח. בדקה ה-29 אוקראינה עלתה ליתרון, די מוצדק. בירם כיאל התמהמה ואיבד במרכז המגרש, היריבה עפה למתפרצת וכדור רוחב של אדמר מצא את רוטן שירה מ-14 מטרים לרשת של אוואט חסר האונים. 0:1 לאוקראינה.
5 דקות להפסקה ההגנה הישראלית נפרצה שוב, שבצ'וק העביר מסירה משמאל ולמרבה המזל גוסב פיספס את הכדור ולא הצליח לדחוק ממטר. בתוך תוספת הזמן של המחצית הראשונה נאתכו הכניס כדור עומק אדיר לכיאל, אבל לבד מול פיאטוב הקשר בעט הישר לידיים של השוער ופיספס צ'אנס נהדר לכפר על הטעות.
אוקראינה פתחה גם את החצי השני עם שליטה במגרש. בדקה ה-51 סלזנוב המחליף התרומם לכדור שהוגבה לרחבה ונגח - אוואט לקח. 10 דקות אחר כך נאתכו ניסה לאיים עם בעיטה מ-25 מטרים, גבוה מעל השער. בדקה ה-72 ישראל הוציאה כדור שני מהרשת וקשה לומר שזה הפתיע. ההגנה נפרצה פעם נוספת מול המהירות של האוקראינים ואחרי כדור רוחב חד משמאל סלזנוב נעץ את הכדור ברשת של אוואט. מיד לאחר השער בניון קיבל את הרגע שלו ונכנס כמחליף בדרך להשוואת שיא ההופעות בנבחרת. גם הוא לא הצליח לשנות את התמונה. 0:2 לאוקראינה בסיום.
הרכבים
נבחרת ישראל: דודו אוואט; יובל שפונגין, טל בן חיים, איתן טיבי (דקל קינן 86), רמי גרשון; שרן ייני (גל אלברמן 46), ביברס נאתכו (יוסי בניון 72), בירם כיאל (מהראן ראדי 46), מאור מליקסון (חן עזרא 46), עדן בן בסט; איתי שכטר (ליאור רפאלוב 61).
אוקראינה: אנדריי פיאטוב; ויאצ'יסלב שבצו'ק, ירוסלאב רקטיצקי, אולכסנדר קוצ'ר, ארטם פדצקי; אנטולי טימושצ'וק (דניס דדצ'קו 46), רוסלאן רוטן, אדמר, יבגן קונופליאנקה (דמיטרו חומנובסקי 46), אולג גוסב (אלכסנדר קובפאק 80); מרקו דביץ' (איבן סלזניב 46).