היסטוריה: קורזיץ אלופת העולם בניל פרייד בפעם ה-3 ברציפות

לפני 7 חודשים המדינה כולה הזילה איתה דמעה, אחרי שפספסה בלונדון מדליה אולימפית. עכשיו היא שוב מחייכת לאחר שזכתה בוודאות בזהב בברזיל, כשהיא פער של 21 נקודות ממעיין דוידוביץ', שמדורגת שניה. לבנת: "הישג חסר תקדים"

טליה סלנט
טליה סלנט
Getting your Trinity Audio player ready...
אחת בדורה. קורזיץ (gettyimages)
אחת בדורה. קורזיץ (gettyimages)
שנה גודל פונט א א א א

רק לפני כחצי שנה לי קורזיץ הייתה בתחתית הבאר לאחר שאיבדה מדליה אולימפית כמעט בטוחה. "רק הים ידע מה יקרה בעתיד", אמרה בדמעות באחד הראיונות לאחר ההפסד, והנה - הים אמר את שלו. גם הים וגם קורזיץ, ששוב על המפה. גולשת הניל פרייד הישראלית עשתה זאת שוב. לי קורזיץ היא אלופת העולם בניל פרייד בפעם השלישית ברציפות.

קורזיץ פתחה את היום הרביעי בבוזיוס עם ניצחון רביעי ברציפות, הפעם בשיוט התשיעי. ולאחר מכן בשיוט העשירי הגולשת הישראלית סיימה רק במקום ה-18. אולם, מכיוון שמדובר בתוצאה הגרועה ביותר, היא לא תיחשב בניקוד הכללי. כעת יש לקורזיץ, ערב שיוט המדליות המכריע בברזיל, מאזן של 28 נקודות שליליות.

מעיין דוידוביץ' סיימה את שיוטים 9 ו-10 במקומות 2 ו-10 ולאחר יום מאכזב של בריוני שואו הבריטית, חלפה הישראלית על פניה. עם זאת, לדוידוביץ' יש 49 נקודות שליליות, פער של 21 נקודות מקורזיץ, דבר אשר הבטיח לאלופת העולם מישראל ב-2011 ו-2012 גם את הכתר של שנת 2013. אגב, רק לשם ההשוואה, אין אף ספורטאי ישראלי שזכה ביותר ממדליית זהב אחת באליפות עולם בענף ספורט אולימפי כלשהו. כך שהטבלה הזו היא על שמה של קורזיץ וקשה לראות שיהיו לה מתחרים.

ב-2011 זכתה לי קורזיץ במדליית זהב באליפות העולם בפרת' באוסטרליה ואשתקד היא לקחה את הזהב בקאדיס, חודשים ספורים לפני האכזבה בתחרות האולימפית בוויימות'. אגב, מדליית זהב הראשונה של קורזיץ הגיעה אי שם ב-2003 כאשר זכתה באליפות העולם בגלשן מדגם מיסטרל.

צמרת דירוג הנשים (לאחר 10 שיוטים)
לי קורזיץ (ישראל), 28 נקודות
מעיין דוידוביץ' (ישראל), 49
בריוני שואו (בריטניה), 52
שארלין פיקו (צרפת), 63
טולי פטאייה (פינלנד), 65

גברים
נמרוד משיח, שכלל לא העפיל למשחקים האולימפיים בלונדון לאחר שנכנע לשחר צוברי, קרוב לעלות בפעם השניה בקריירה על הפודיום באליפות העולם. משיח מדורג במקום הרביעי לאחר עשרה שיוטים עם 41 נקודות, מספר זהה לזה של ביירון קוקאלאניס, חברו הטוב מיוון, שנמצא במקום השלישי.

משיח עדיין מחזיק בסיכוי תיאורטי לזכות במדליית הזהב וזה יקרה במידה שמשיח ינצח את שיוט המדליות, ניק דמפסי הבריטי יסיים את שיוט המדליות במקום התשיעי או העשירי ואילו האלוף האולימפי ההולנדי, דוריאן ואן ריסלברג, לא יתברג ברביעיה הראשונה. שחר צוברי מדורג במקום השביעי עם 57 נקודות והוא איבד כל סיכוי לזכות במדליה, כאשר גם ניצחון לא יעזור לו לעבור מעל כל הגולשים שמחזיקים במאזן של 41 נקודות.

דירוג הגברים (לאחר שיוט המדליות)
1. ניק דמפסי (בריטניה), 26 נקודות
2. דוריאן ואן ריסלברג (הולנד), 35
3. ביירון קוקאלאניס (יוון), 41
4. נמרוד משיח (ישראל), 41
5. ריקרדו סילבה (ברזיל), 41
6. פיוטר מישקה (פולין), 47
7. שחר צוברי (ישראל), 57