אסטנה
'33 טוומאסי
'42 טוומאסי
'47 קבננגה
'52 קבננגה
0:4
הסתיים
19/10/2017 ליגה אירופית בית 1
אצטדיון : אסטנה ארנה
מכבי תל אביב

כסאחסטן

התבזות. השפלה. תבוסה. לא משנה באיזו מילה תשתמשו, היא תתאים כדי לתאר את מה שעבר על מכבי ת"א בקזחסטן. הצהובים ספגו את אחד ההפסדים הגדולים ביותר שלהם באירופה - 4:0 מהדהד לאסטנה - והם עדיין בלי שער זכות. ובעוד 4 ימים מחכה להם ב"ש

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א
ערב כזה משפיל במכבי תל אביב לא זוכרים הרבה זמן. אז נכון, הצהובים כבר חטפו לא פעם רביעייה במפעל אירופי, אבל תבוסה 4:0 בקזחסטן לאסטנה לא בדיוק הייתה בתוכניות של ג'ורדי קרויף, שסופר נקודה בלבד מ-9 אפשריות בשלב הבתים של הליגה האירופית. מקום בשלב הבא? קודם כל יש לו את הפועל ב"ש על הראש, כבר ביום שני. בטרנר.

המשחק דווקא נפתח בצורה שקולה, אם כי הלחץ של הקזחים על הכדור מנע ממכבי לפתח משהו שדומה למשחק התקפה. אסטנה בעטה מספר פעמים לעבר השער של ראיקוביץ', שהצליח ברוב המקרים לקלוט.

כחצי שעה משריקת הפתיחה, הקזחים זכו בכדור חופשי על סף הרחבה. דמיטרי שומקו בעט, דור פרץ הדף בידו וסידר פנדל, אותו פטריק טוומאסי ניצל כדי להעלות את קבוצתו ל-0:1 בדקה ה-33.

תשע דקות בלבד חלפו ושוב היו אלה שומקו וטוומאסו שאימללו את הצהובים. הקזחי הגביה כדור מושלם מאגף שמאל, דוידזאדה איחר בכיסוי ואיפשר לגנאי להגיע ובנגיעה להפציץ לרשת של ראיקוביץ', 0:2 מהדהד במחצית.
בלקמן ומכבי פתחו בצורה סבירה, אבל לא סיכנו את השער (צילום: האתר הרשמי)
בלקמן ומכבי פתחו בצורה סבירה, אבל לא סיכנו את השער (צילום: האתר הרשמי)
טוומאסי עשה את ה-0:1 מפנדל אחרי נגיעת יד של פרץ ברחבה (getty)
טוומאסי עשה את ה-0:1 מפנדל אחרי נגיעת יד של פרץ ברחבה (getty)
סושיץ' לא הצליח להשפיע על המשחק, לפני שהוחלף במחצית (צילום: האתר הרשמי)
סושיץ' לא הצליח להשפיע על המשחק, לפני שהוחלף במחצית (צילום: האתר הרשמי)
ג'ורדי קרויף העלה את אלירן עטר ואבי ריקן בהפסקה, אבל כל זה לא ממש עזר ותוך שתי דקות היה ברור לאן העסק הזה הולך. ג'וניור קבננגה נשלח על ידי בייסבקוב באגף שמאל וירה כדור שתעתע בראיקוביץ', התגובה המאוחרת של הסרבי עלתה לו בספיגה נוספת, 3:0 מבזה.

5 דקות בלבד לאחר מכן, שומקו עם עוד בישול יפה הקדים את דוידזאדה וסידר לקבננגה הזדמנות מצוינת ברחבה, הקונגולזי שלח טיל לפינה הרחוקה, שום סיכוי הפעם לראיקוביץ', 0:4 גדול של הקזחים. בדקה ה-56 טוומאסי דהר בצד שמאל ושלח כדור רוחב מסוכן מאוד לאזור תיבת החמש, קבננגה לא הגיע ודוידזאדה הגיע כדי להרחיק, לפני שהתבוסה הופכת לקשה ביותר בהיסטוריה האירופית של מכבי.

מוז'יקוב בעט כדור שטוח ומסוכן בדקה ה-60, הפעם ראיקוביץ' הצליח לעצור ועד לסיום הצהובים לא היו קרובים לסכן את השער. את 90 הדקות הם סיימו עם 5 ניסיונות לעבר השער, אחד מהם גם למסגרת. בסיום 0:4 משפיל לאסטנה, שהשיגה את ניצחונה הגדול ביותר אי פעם באירופה.

זו הפעם החמישית שמכבי סופגת הפסד בהפרש של ארבעה שערים: צ'לסי טיילה ל-0:4 פעמיים בשלב הבתים של ליגת האלופות בעונת 2015/16. בשיקטאש עשתה זאת עם 1:5 בליגה האירופית ב-2011/12, באיירן מינכן מחצה את הצהובים באותה תוצאה בליגת האלופות ב-2014.
ההצגה של אסטנה רק הפכה יותר החלטית במחצית השנייה (getty)
ההצגה של אסטנה רק הפכה יותר החלטית במחצית השנייה (getty)
קיארטנסון וההתקפה של מכבי לא היו בנמצא (צילום: האתר הרשמי)
קיארטנסון וההתקפה של מכבי לא היו בנמצא (צילום: האתר הרשמי)
הניצחון הגדול ביותר של אסטנה אי פעם באירופה, אחת התבוסות הגדולות של מכבי (getty)
הניצחון הגדול ביותר של אסטנה אי פעם באירופה, אחת התבוסות הגדולות של מכבי (getty)
ג'ורדי קרויף יקווה להופעה הרבה יותר טובה בשני מול ב"ש (צילום: האתר הרשמי)
ג'ורדי קרויף יקווה להופעה הרבה יותר טובה בשני מול ב"ש (צילום: האתר הרשמי)