איבדה את הבית. נבחרת קנדה קיוותה להשלים הערב (רביעי) את המשימה ולהבטיח את פסגת בית ב` והביתיות בשלב הנוקאאוט הראשון, אך היא נכנעה 2:1 לשווייץ במחזור הסיום של שלב הבתים במונדיאל 2026 ואיפשרה ליריבה לעקוף אותה בדרך למקום הראשון.
מארחי הטורניר הגיעו למשחק לאחר 0:6 אדיר על קטאר במשחק הקודם וכשהם יודעים שנקודה אחת בלבד תספיק כדי להבטיח את הפסגה ואת הכרטיס למשחק 32 האחרונות בוונקובר. השווייצרים מנגד הגיעו לאחר ה-1:4 על בוסניה, שאמנם נתן להם מעט שקט לקראת מחזור הסיום, אך מהרגע הראשון הם הראו כי הם לא מתכוונים להסתפק בכך.
החבורה של מוראט יאקין פתחה טוב יותר ופספסה הזדמנויות לעלות ליתרון במחצית הראשונה, כולל החמצת ענק של בריל אמבולו באחד על אחד, בעוד היריבה הצליחה להיכנס לעניינים רק בחצי השני של 45 הדקות הראשונות.
42 שניות בלבד לקחו לשווייצרים כדי לעלות ליתרון בפתיחת המחצית השנייה, אז יוהאן מנזמבי הצעיר, שנכנס לראשונה להרכב אחרי הצמד מהספסל מול בוסניה, העביר כדור רוחב לרובן ורגאס, ששלח בעיטה חזקה לקורה ופנימה.
11 דקות חלפו והפעם הגיע תורו של הילד בן ה-20 לכבוש, לאחר בישול נהדר של אמבולו וטעות שוער של מקסים קרספו, שלא הצליח להתמודד עם בעיטה בינונית.
רק לאחר שנקלעו לפיגור כפול - הקנדים התעוררו. פרומס דייויד שעלה מהספסל כבש לאחר דקה (76) וביתר הזמן הנבחרת המקומית לחצה בכל הכוח על השער של גרגור קובל, אך לא הצליחה להשיג את השיוויון המיוחל.
ב-2 ביולי יפגשו השווייצרים את אחת הנבחרות שתסיים במקום השלישי בוונקובר, בעוד הקנדים יצטרכו לטוס לקליפורניה כדי לשחק מול סגנית בית א`, שתקבע בהמשך הלילה.