צ'כיה
'49 שיק
2:1
הסתיים
03/07/2021 יורו 2020 רבע גמר
שופט : ביורן קוייפרס
אצטדיון : האיצטדיון האולימפי, באקו
דנמרק
'5 דילייני
'42 דולברג

הסיפור שאינו נגמר: דנמרק עלתה לחצי גמר היורו

את יורו 2020 היא פתחה עם הקריסה הטראגית של אריקסן, לשמינית היא העפילה בקושי, אבל מפה לשם דנמרק רחוקה רק שני ניצחונות מהגביע. עם 1:2 על צ'כיה, הדנים העפילו לחצי הגמר בו יפגשו את אנגליה. דילייני (5) ודולברג (43) כבשו, שיק רק צימק עם שערו החמישי (49)

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

בפתיחת יורו 2020, כשעולם הכדורגל עצר מלכת עם קריסתו של כריסטיאן אריקסן, מעטים היו יכולים לדמיין שכשלושה שבועות לאחר מכן נבחרת דנמרק תעפיל אל 4 הגדולות, אך היא עשתה את זה ובגדול. לאחר שהתקשו במהלך שלב הבתים אך הביסו את וויילס בשמינית, הנורדיים חלפו הערב (שבת) בבאקו על פני משוכה נוספת, ועם 1:2 על צ'כיה השיגו את הכרטיס לחצי הגמר לראשונה מ-1992. בפעם הקודמת אגב, לפני 29 שנה, הם המשיכו כל הדרך לקראת הזכייה ההיסטורית שלהם בטורניר.

כבר בפתיחה הדנים קבעו את הטון, ותפסו את ההגנה הצ'כית לא מרכוזת בכדור הקרן, כשתומאס דילייני נותר חופשי והרעיד את הרשת בעזרת נגיחה עוצמתית כבר בדקה החמישית. הצ'כים ניסו להגיב, ואף איימו מספר פעמים על השער הדני, אך דנמרק הוסיפה אחד נוסף בדקה ה-42, כשיואקים מיילה מצא עם הגבהה מושלמת את הראש של קספר דולברג, שנגח פנימה והשיג את שערו ה-3 בטורניר.

עם התחלתה של המחצית השנייה צ'כיה נראתה כמו נבחרת אחרת, וזה תורגם במהירות לשער כבר בדקה ה-49, מאחוריו עמד מי אם לא פטריק שיק, עם החמישי שלו בטורניר. חניכיו של ירוסלב שילהאבי קיוו להשלים את הקאמבק ולכפות הארכה, אך לא הצליחו להכניע פעם נוספת את קספר שמייכל, בדרך לעלייה הדנית לשלב הבא. שיק אגב, השלים טורניר ענק במובן האישי והפך לשני בהיסטוריה של צ'כיה שמבקיע חמישה שערים ביורו. מי שקדם לו הוא כמובן מילאן בארוש ב-2004, שגם זכה בתואר מלך השערים של הטורניר.

בכל אופן, בסופו של דבר, דנמרק עשתה את שלה והוכיחה פעם נוספת שברגעי האמת היא שם, והיא לא מתכוונת לתת לאף אחד להסיט אותה ממטרת העל שנעשית מוחשית יותר ויותר. מעטים היו יכולים לנחש שהחבורה של קספר היולמנד תצליח להגיע מרחק שני נצחונות מהתואר, במיוחד לאחר שאיבדו את הכוכב שלהם, אך היא עשתה זאת ועם המומנטום האדיר, נדמה שעבורה השמיים הם הגבול.

בצד השני, נבחרת צ'כיה בהחלט יכולה להיות מרוצה מטורניר נהדר שסיפקה. החבורה בהובלתו של שיק צלחה בית לא קל, ועם 4 נקודות העפילה אל שמינית הגמר מהמקום השלישי. ב-16 הגדולות הם הסתדרו בצורה מרשימה מול נבחרת הולנד, והורידו אותה לקרקע עם 0:2 גדול, כשהיום הם לא היו רחוקים בכלל מהפתעה נוספת בדמות העפלה אדירה לחצי, אך בסופו של דבר נאלצו להיפרד ולהישאר עם המחמאות בלבד.

דילייני כבש את הראשון (GETTY)
דילייני כבש את הראשון (GETTY)
דולברג חגג עם חבריו לאחר השני (GETTY)
דולברג חגג עם חבריו לאחר השני (GETTY)
גם היולמנד לא נשאר אדיש (GETTY)
גם היולמנד לא נשאר אדיש (GETTY)
שיק הצליח לצמק (GETTY)
שיק הצליח לצמק (GETTY)
הצ'כים לחצו וחיפשו שיוויון (GETTY)
הצ'כים לחצו וחיפשו שיוויון (GETTY)
אך בסוף יצאו מאוכזבים (GETTY)
אך בסוף יצאו מאוכזבים (GETTY)
והדנים העפילו אל החצי (GETTY)
והדנים העפילו אל החצי (GETTY)
שמייכל בחצי, ב-1992 אביו המשיך כל הדרך (GETTY)
שמייכל בחצי, ב-1992 אביו המשיך כל הדרך (GETTY)
חגיגות דניות (GETTY)
חגיגות דניות (GETTY)