צפו בתקציר ה-0:3 המוחץ של קרואטיה על ארגנטינה (באדיבות כאן 11)>>>
יש משחקים שמבשרים על סופו של עידן. יכול להיות שמה שראינו הערב (חמישי) בניז'ני נובגורוד היה סופה של התקופה של ליאו מסי, קון אגוארו, גונסאלו היגוואין ואחרים במדי נבחרת ארגנטינה אחרי שקרואטיה דרסה 0:3 את האלביסלסטה והבטיחה את מקומה בין 16 האחרונות. הסיפור של ארגנטינה בטורניר עדיין לא נגמר, אבל לאור היכולת שלה הערב, לא נראה שמישהו יהמר על כך שנראה אותם בשמינית הגמר.
אחרי התצוגה הרעה מול איסלנד, חורחה סמפאולי היה מחוייב לעשות שינויים בהרכב הפותח שלו, אבל נראה שהמאמן לא הלך עד הסוף עם המהפכה. פאולו דיבאלה, אחד השחקנים הטובים בעולם, חיכה על הספסל עד הדקה ה-68, ומאורו איקארדי בכלל לא נמצא ברוסיה. לא בטוח שעם שניהם בהרכב התוצאה הסופית הייתה אחרת, אבל ארגנטינה חייבת לעשות חשבון נפש לאור העובדה שלמרות הכישרון שנוזל מהחלק ההתקפי שלה, היא לא זכתה באף תואר מאז 1993.
אם לומר את האמת, היכולת הזאת לא צריכה להפתיע אף אחד במדינה חולת הכדורגל. טורניר המוקדמות של ארגנטינה היה רע מאוד וכלל לא פחות משלושה מאמנים, ואם לא מסי עם שלושער מול אקוודור, סביר להניח שאחת מהנבחרות הכי מפוארות בעולם בכלל לא הייתה מגיעה לרוסיה. ארגנטינה שמה יותר מדי על הכתפיים של מסי, אבל גם השחקן העצום הזה לא יכול לעשות הכל לבד, בטח כשאין לצידו כוכבים כמו בברצלונה. ועדיין, ארגנטינה עדיין יכולה להעפיל לשלב הבא ולקום מהקבר, אבל אחרי התצוגה של הערב זה הולך להיות אתגר קשה במיוחד.
מצד שני, חייבים להתייחס לנבחרת קרואטיה, שבמשחק לא מבריק הראתה כמה עוצמה ופוטנציאל יש לה ברגליים. נבחרת המשבצות רשמה ניצחון שני ברציפות, שוב שמרה על שער נקי וההתקפה שלה היא השנייה בטיבה בטורניר. בניגוד לארגנטינה, דור הזהב של קרואטיה נהנה מאיזון בין כל חלקי הקבוצה, ובעיקר היא שוב מראה אופי, לא משנה מול מי היריבה. קרואטיה הנוכחית בהחלט יכולה לשחזר את הישג השיא של הנבחרת מ-1998, אז העפילה לחצי הגמר, ואלי לעשות צעד אחד נוסף.
סמפאולי כאמור ערך שלושה שינויים בהרכב הפותח ועלה עם שלושה בלמים ששניים מהם, טאגליאפיקו ומרקאדו, כמעט ולא מכירים את התפקיד הזה. החולייה האחורית של ארגנטינה התעקשה להניע את הכדור בתוך הרחבה שלה, וזה כמעט עלה לה בשני שערים לפחות. השינוי הזה, גם אם הוא חשף את ההגנה של ארגנטינה, גרם לאלביסלסטה להיראות טוב יותר מאשר במשחק מול איסלנד במחצית הראשונה. לא שזה היה קשה במיוחד לאור היכולת הגרועה מול הויקינגים. אף על פי כן, אנסו פרס החמיץ ברשלנות וגם אגוארו נבלם רגע לפני שהוא מצא את הרשת של סובאסיץ'. בכלל, יותר מדי פעמים השחקנים הלא נכונים הגיעו להזדמנויות הכי טובות של האלביסלסטה.
קרואטיה מנגד נראתה פחות טוב ב-45 הדקות הראשונות, לעומת המשחק מול ניגריה. זלטקו דאליץ' ביצע שינוי אחד בהרכב, כשברוזוביץ' נכנס על חשבונו של קראמריץ', במה שהפך את נבחרת המשבצות לפחות התקפית ומלהיבה. יחד עם זאת, גם במחצית הראשונה קרואטיה הייתה יכולה לעלות ליתרון אל מול ההגנה הבעייתית שמנגד. מריו מנדז'וקיץ' החמיץ ממצב נוח שבדרך כלל מסתיים ברשת.
המחצית השנייה הייתה אופרה אחרת. או טרגדיה אחרת מנקודת המבט של ארגנטינה. ווילי קבאז'רו, שוער מחליף ביום יום בצ'לסי, ביצע טעות חמורה ומסר לאנטה רביץ' שהמשיך בוולה לחיבורי השער (53). סמפאולי הלך לספסל, אבל דיבאלה עדיין לא נכנס והיגוואין עלה במקומו של אגוארו. ה"תכשיט" של יובנטוס עלה לכר הדשא 22 דקות לסיום, אבל 10 דקות לסיום מודריץ' נפנף את אוטאמנדי וכבש שער יפהפה (80). הפעם קבאז'רו לא היה יכול לעשות כלום. בתוספת הזמן היה זה ראקיטיץ' שעשה צחוק ממהגנה של ארגנטינה, שאפילו לא חזרה לאזור הרחבה שלה, ונעץ את המסמר השלישי בארון של ארגנטינה (91).
כל דבר שייכתב כאן צריך לקחת בעירבון מוגבל, כי כפי שכבר אמרנו, הטורניר של ארגנטינה עדיין לא נגמר. יחד עם זאת, פרנסי הכדורגל בארגנטינה צריכים לעשות חשבון נפש. ביטול המשחק מול ישראל הוא דוגמה אחת מיני רבות להתנהלות החובבנית של אחת ההתאחדויות הכושלות שבנמצא. כישרון התקפי לא מספיק ולאוהדי הכדורגל בארגנטינה מגיעה יותר. כל זה לא מעניין את קרואטיה שיכולה לחשוב כבר על היריבה בשמינית. לא משנה מי זאת תהיה, קרואטיה תגיע למשחק הזה כפייבוריטית.