אלופה אמיתית: הדרך של הרשקו לזכייה
הלב התרחב ועלה על גדותיו, כשרז הרשקו הביסה שוב ושוב את יריבותיה, כולל איפון נדיר שייזכר כרגע האייקוני של המשלחת בפריז. ההפסד בגמר לא גורע מהיום המופלא. צפו בתקצירי הקרבות
"הלב מתרחב ועולה על גדותיו. איזו אדירה רז הרשקו, איזו ג'ודאית", אמרה מירי נבו אחרי העלייה של הג'ודאית לגמר האולימפי. אמרה וצדקה.
יום כמעט מושלם של הג'ודאית במשקל הפתוח, מעל 78 ק"ג, הסתיים במדליית כסף נהדרת. הרשקו אמנם נכנעה בגמר לביאטריס סוזה, זה לא גורע במאומה מההישג הנפלא.
הניצחונות המוקדמים, האיפון המרהיב על הג'ודאית הטורקייה בחצי הגמר, ההפסד בגמר לאחר קרב עיקש ולבסוף - העלייה על הפודיום. צפו בסיכום היום של הרשקו בפריז.
הדרך למדליה האולימפית השלישית בג'ודו
4 קרבות, 3 ניצחונות מוחצים והפסד מתסכל אחד - דקה אחרי דקה >>
כפי שאומרים במקצוע, זה היה יום ג'ודו מצוין של רז הרשקו. הג'ודאית, שהחלה את דרכה בשלב שמינית הגמר סגרה עניין מול מאריט קאמפס ההולנדית בתוך 2:24 דקות - באמצעות ווזארי שהמשיך לריתוק.
ברבע הגמר ההכרעה הייתה מהירה עוד יותר, הפעם באמצעות שני ווזארי בתוך 1:53 דקות בלבד על מיליצה זאביץ', הסרבית בת ה-30 מהמקום ה-14 בעולם.
ומה נגיד על חצי הגמר? מיתולוגי, לא פחות. הג'ודאית הישראלית הגיעה לקרב על המדליה מול קיירה אוזדמיר הטורקיה. פתחה אותו מלאת ביטחון ובתוך 15 השיגה איפון מרהיב על הטורקיה ובכך הבטיחה את מקומה על הפודיום בפריז.
מה חשבו בטורקיה על ההפסד לישראלית? בעיקר ניסו להדחיק ולהתעלם >>
בגמר פגשה הרשקו את ביאטריז סוזה הברזילאית, שמדורגת במקום החמישי בעולם. ערב הקרב המאזן בין השתיים עמד על 0:4, כאשר לצערנו זה לא השתנה הפעם. יתרון הגובה של הברזילאית היה מורגש. סוזה השיגה ווזארי באמצעות תרגיל בודד וזה הספיק לה. הניסיונות הרבים של הרשקו לא הספיקו, אך בדומה לענבר לניר אמש - זה הזמן לחגוג מקום על הפודיום.
צפו באמא של רז הרשקו גונבת את ההצגה בסיום >>
ובינתיים בישראל, משפחת הרשקו התכנסה בבית כדי לצפות ביום המיוחד. לילך הרשקו, אמא של רז, גנבה את ההצגה. "אני שבוע שלם הולכת לישון ב-12:30 עם דמיון מודרך של מירי נבו שהיא אומרת 'יש מדליה! יש מדליה אולימפית, רז הרשקו עולה לגמר'. שבוע שלם אני ככה, והנה, הנבואה הגשימה את עצמו".
"חבל שלא השגתי זהב, זו הייתה המטרה, האמת שאני לא יודעת ממה אני יותר בוכה - מההפסד או מהמדליה. אני מאושרת ומתרגשת. אני חסרת מילים", אמרה רז הרשקו לשליח ערוץ הספורט לפריז והמשיכה. "עברתי המון. אלה היו שמונה שנים ארוכות מאוד מאז טוקיו, לא נחתי מאז וחזרתי להתחרות הכל במטרה של לבוא ולעשות את הטוב ביותר על הבמה הכי גדולה ולתקן את מה שהיה בטוקיו, עברתי הרבה".
מי שהעניקה את מדליית הכסף היא לא אחרת ממדליסטית הכסף מברצלונה 1992, ששברה את תקרת הזכוכית של הספורט הישראלי, יעל ארד. ארד, בתפקידה כיו"ר הוועד האולימפי הישראלי וחברת הוועד האולימפי הבינלאומי, זכתה לרגע מיוחד עם הרשקו, כפי שהיה במקרים דומים עם אלכס גלעדי.
צפו ברז הרשקו בסיום >>
ישראל רשמה את המדליה ה-16 שלה בכל הזמנים הודות לרז הרשקו, שזכתה במדליית הכסף. המשחקים האולימפיים הקודמים היו המוצלחים ביותר של ישראל אי פעם, עם 4 מדליות, מתוכן שתיים מזהב של לינוי אשרם וארטיום דולגופיאט - וכעת אנחנו עומדים כבר על שלוש. המהפך יושג בקרוב?
כל המדליסטים והמדליסטיות
- ברצלונה 1992 - יעל ארד (כסף, ג'ודו), אורן סמדג'ה (ארד, ג'ודו)
- אטלנטה 1996 - גל פרידמן (ארד, שייט)
- סידני 2000 - מיכאל קלגנוב (ארד, קיאקים)
- אתונה 2004 - גל פרידמן (זהב, שייט), אריק זאבי (ארד, ג'ודו)
- בייג'ין 2008 - שחר צוברי (ארד, שייט)
- ריו 2016 - ירדן ג'רבי (ארד, ג'ודו), אורי ששון (ארד, ג'ודו)
- טוקיו 2020 - אבישג סמברג (ארד, טקוואנדו), נבחרת קבוצתית (ארד, ג'ודו), ארטיום דולגופיאט (זהב, התעמלות מכשירים), לינוי אשרם (זהב, התעמלות אומנותית)
- פריז 2024 - פיטר פלצ'יק (ארד, ג'ודו), ענבר לניר (כסף, ג'ודו), רז הרשקו (כסף, ג'ודו)