אלה היו המשחקים האולימפיים המוצלחים ביותר עבור משלחת ישראל אי פעם. נתחיל מהנתונים היבשים: המטרה הגדולה הייתה לזכות בשתי מדליות לפחות, ביניהן ענף שלישראל אין עדיין מדלייה אולימפית, ולהשתתף בעשרה גמרים. המשלחת הישראלית זכתה בארבע מדליות, שתיים מהן מזהב, והספורטאים בכחול לבן התחרו ב-18 גמרים. רק לצורך השוואה, בריו 2016 היו לישראל חמישה גמרים בלבד.
"ההישגים האלה הם הרבה מעבר לציפיות שלנו, אלה מספרים שלא העזנו לחלום עליהם" הודה גילי לוסטיג, ראש המשלחת ומנכ"ל הוועד האולימפי. "לא ציפינו לשתי מדליות מזהב, ועוד בהתעמלות מכשירים, שנחשבת לענף מוביל, ובהתעמלות אמנותית שזה קרב רב וזו משימה כל כך קשה". ראשונה יש אלופה אולימפית ולראשונה יש מאמנת אישה שהביאה את ההישג הזה. מעבר לכך, ההיסטוריה של אשרם עשתה הדים גם בכל ענף ההתעמלות, כשאנשי מקצוע אף שוחחו עם אנשי המשלחת הישראלית ואמרו איזו תרומה אדירה תהיה לענף בעקבות שבירת ההגמוניה הרוסית שהגיעה עם הזכייה של אשרם.
אבל מעבר למדליות, במשלחת הישראלית ציינו לטובה את העובדה שבהרבה ענפים הספורטאים עשו את תוצאות השיא שלהם, וזו המטרה הראשונה קודם כל. מהי הסיבה להצלחה? "אני חושב שזה פשוט עבודה נכונה ומשותפת של שנים רבות גם של הוועד האולימפי וגם של היחידה לספורט הישגי" הסביר לוסטיג. "ממעטפת מדעית, רפואית מקצועית מלאה שניתנה לספורטאים גם בשנים האחרונות וגם כאן במשחקים. גם הפרוייקט המנטאלי, יש כ-15 אנשי צוות שעובדים עם הספורטאים הבולטים. העבודה של הנבחרות הוכיחה את עצמה, סביב נבחרת יש את כל אנשי המקצוע שספורטאי צריך צמוד אליו. מעבר לזה, הגענו לטוקיו עם 90 ספורטאים. אלה ספורטאים שקבעו את הקריטריון האולימפי, כמעט הכפלנו את המשלחת שהייתה בריו, אז היו 47 ספורטאים".
כשיחזרו ארצה בכירי הוועד יחד עם אנשי היחידה לספורט הישגי כמובן יתחקרו לעומק את כל מה שנעשה במשחקים ויסיקו מסקנות לקראת פאריס 2024 כדי ששם המשלחת הישראלית תגיע לשיאים חדשים.