"חינוך לערכים בספורט מעצב אנשים טובים יותר"

נשיא המדינה ביקר בווינגייט במסגרת מיזם שאותו הוא מקדם, ופגש כמה מהספורטאים האולימפיים הבכירים של ישראל

מערכת אתר ערוץ הספורט
Getting your Trinity Audio player ready...
(עמוס בן גרשון)
(עמוס בן גרשון)
שנה גודל פונט א א א א

עם פתיחתו המחודשת של עולם הספורט ובמסגרת מיזם "תקווה ישראלית בספורט" אותו הוא מקדם, ביקר היום (שלישי) נשיא המדינה ראובן ריבלין במכון וינגייט. המיזם המדובר פועל במטרה לבסס את העשייה החינוכית והערכית ואת המאבק באלימות ובגזענות בספורט הישראלי. בית הנשיא, בהובלה מקצועית של עמותת ׳ערכים בספורט׳ ויחד עם שותפים מוסדיים נוספים, פועלים מתוך הבנה כי הספורט מהווה ראי לחברה הישראלית דרכו ניתן להשפיע על עשרות אלפי ילדים מכל המגזרים של החברה הישראלית.

בפתח הביקור קיבל הנשיא סקירה על ביסוס הספורט ככלי חינוכי-ערכי משר התרבות והספורט חילי טרופר, ובהשתתפות מנכ"ל משרד התרבות והספורט רז פרויליך, ראש מנהל הספורט עופר בוסתן, יו"ר מכון וינגייט יקי אנוך, מנכ"ל מכון וינגייט שי אברהמי, מנכ"ל ערכים בספורט ערן איתן ומנכ"ל הוועד האולימפי גלעד לוסטיג.

לאחר מכן פגש הנשיא את התקוות האולימפיות של ישראל וצפה באימוני נבחרות ישראל בג'ודו ובשחייה אמנותית לקראת אולימפיאדת טוקיו. הנשיא פגש את השחיין האולימפי יעקב טומרקין, וכן את אורן סמדג'ה, שגיא מוקי, פיטר פלצ'יק, ברוך שמאילוב, טוהר בוטבול וטל פליקר.

בדבריו, התייחס הנשיא לגו'ודאי האיראני, סעיד מולאי, שהגיע לישראל לאחר שעלה לכותרות בשל הלחץ שהפעיל עליו השלטון האיראני שלא להתמודד מול מקבילו הישראלי, אלוף העולם שגיא מוקי, ואמר: "בספורט אמנם יש יריבים אבל לא אויבים. בספורט אנחנו נפגשים עם האחר על הדשא, על הפרקט או על המזרן, ומביטים בו בגובה העיניים – שווים. ספורט וחינוך לספורט, חורגים מהמגרשים ומאולמות האימונים, ובכוחם לעצב תהליכים חברתיים רבי עצמה. זוהי הבנה שגם אתם בווינגייט, המכון הלאומי שלנו למצוינות בספורט, שותפים לה. ההבנה שחינוך לערכים בספורט לא מעצב רק ספורטאים טובים יותר אלא גם אנשים טובים יותר. המקום הזה, הוא מגדלור לאומי לא רק של הישגים בספורט אלא גם של ערכים בספורט".

הנשיא התייחס לקשיי ענף הספורט בתקופה הנוכחית ואמר: "בשנה האחרונה, בצל המגיפה הקשה נפגעו ענפי הספורט והחינוך לספורט, באופן משמעותי. כעת, החזרה לספורט בהדרגה ובאחריות - כמוה כחזרה לחיים. לא רק עבור הספורטאים המקצוענים, אלא גם עבור הילדות והילדים במועדונים ובמחלקות הנוער בקהילה שהמסגרת הספורטיבית משמשת להם בית ועוגן. עלינו לעשות את המיטב כדי לוודא שנזקי הקורונה לא יובילו לסגירה חלילה של הבתים הללו, ולא יגרמו לדור הבא של הספורט הישראלי, של החברה הישראלית, לאבד את העוגן הזה שהוא משמעותי כל כך לרבות ורבים".