נגיף הקורונה מספיק להתפשט מהר מהצפוי ברחבי העולם, ובין השאר, משפיע כמובן על עולם הספורט. כעת, גם קיום המשחקים האולימפיים בטוקיו 2020 נמצא בסכנה, ודיק פאונד, חבר ותיק ביותר בוועד אולימפי, אמר שההחלטה צריכה להתקבל לכל היותר תוך שלושה חודשים, כלומר עד סוף חודש מאי.
פאונד, שחבר בוועד האולימפי מאז 1978, אמר: "הרבה דברים צריכים להתחיל לקרות. צריך להתחיל לארגן את האבטחה, המזון, הכפר האולימפי, המלונות והתקשורת תהיה שם כדי לבנות את האולפנים שלה. זו המלחמה החדשה וצריך להתמודד איתה. ולאורך הזמן אנשים ישאלו: 'האם המצב תחת שליטה מספיקה כדי שנוכל להיות בטוחים אם להגיע לטוקיו, או שלא?".
רק היום, סין דיווחה על 508 חולים חדשים ו-71 הרוגים מהנגיף, מתוך 33,658 חולים ו2,663 עד כה. אך יחד עם זאת, פאונד הבהיר שכרגע המשחקים האולימפיים לא צפויים להתבטל: "עד כמה שאני יודע, כולכם תהיו בטוקיו. כרגע הכל מראה שהעסקים יהיו כרגיל, אז תתמקדו בספורט ותהיו בטוחים שהוועד האולימפי לא ישלח אותם לסיטואציה מסוכנת".
"זאת החלטה גדולה מאוד ואי אפשר לקבל אותה עד שלא יהיו עובדות מוצקות ומבוססות", הסביר. "כרגע הוועד האולימפי לא קורא לביטול או לדחייה של המשחקים האולימפיים, לא דוחים סתם משהו בסדר הגודל הזה. יש כל כך הרבה דברים שמעורבים בזה שאי אפשר פשוט לומר 'טוב, נזיז את זה לאוקטובר'. להזיז את זה למקום אחר זה קשה כי יש מעט מאוד מקומות שיכולים להקים מתקנים בזמן כל כך קצר".
יפן השקיעה עד כה 12.6 מיליארד דולר בארגון האולימפיאדה, אך עם זאת, פאונד הבהיר שקיום האולימפיאדה לא תלוי ברובו בוועד האולימפי ויותר בנגיף. הוא אף השווה אותו לשפעת הספרדית, שגבתה עשרות מיליוני קורבנות בתחילת המאה ה-20: "זה יהיה מה שנקרא בדרך כלל כוח עליון, זה לא סיכון שאפשר לקחת מבחינת ביטוח. אם זה יהיה משהו כמו ברמה קטלנית כמו השפעת הספרדית, וכולם יצטרכו לקחת את התרופות שלהם".