הסיבוב הראשון של ליגת העל מאחורינו, ולאחר שכל קבוצתה פגשה פעם אחת את כל יריבותיה, זה זמן מצוין עבור מאמני ליגת החלומות של ערוץ הספורט ו-HONGQI לבדוק את הנתונים לעומק.
למזלכם, אתם לא לבד, ואנחנו ריכזנו בשבילכם את כל מה שצריך לדעת לקראת המחזור ה-14 ופתיחת הסיבוב השני, כשכל משתמש יכול לבצע מספר חילופים בלתי מוגבל עד סגירת החלון מחר (שבת ב-14:30).
השחקנים המצטיינים בכל עמדה (כל מי שהרוויחו 50 נקודות ומעלה)
שוער
1. אסף צור (7 מיליון, הפועל ת"א) - 42 נק'
2. מיגל סילבה (8 מ', בית"ר ירושלים) - 42 נק'
3. עומר כץ (6 מ', הפועל פ"ת) - 31 נק'
4. ניב אנטמן (6 מ', הפועל חיפה) 30 נק' (במשחק האחון לא פתח)
5. גיאורגי ירמקוב (9 מ', מכבי חיפה) 29 נק'
הגנה
1. הלדר לופז (9 מ', הפועל ב"ש) - 52 נק'
2. עבדולאי סק (9 מ', מכבי חיפה) - 51 נק'
3. אור בלוריאן (8 מ', הפועל ב"ש) - 48 נק'
4. גיא מזרחי (8 מ', הפועל ב"ש) - 44 נק'
5. צ'יקו (7 מ', הפועל ת"א) - 40 נק'
קישור
1. דן ביטון (13 מ', הפועל ב"ש) - 102 מ'
2. סתיו טוריאל (11 מ', הפועל ת"א) - 68 נק'
3. דור פרץ (12 מ', מכבי ת"א) - 63 נק'
4. עומר אצילי (14 מ', בית"ר) - 60 נק'
5. ירדן שועה (15 מ', בית"ר) - 59 נק'
6. עוז בילו (7 מ', מכבי נתניה) - 57 נק'
7. גיא חדידה (9 מ', עירוני טבריה) - 55 נק'
8. עדי יונה (9 מ', בית"ר) - 51 נק'
חלוצים
1. יוג'ין אנסה (8 מ', מ.ס אשדוד) - 66 נק'
2. ג'בון איסט (8 מ', הפועל חיפה) - 62 נק'
3. מתיאוס דאבו (8 מ', מכבי נתניה) - 57 נק'
4. טריבנטה סטיוארט (14 מ', מכבי חיפה) - 54 נק'
5. אדריאן אוגריסה (9 מ', קרית שמונה) - 51 נק'
6. ג'ונבוסקו קאלו (10 מ', בית"ר) - 50 נק'
שימו לב
כולנו יודעים כדורגל זה עניין של מומנטום ובטח אצל חלוצים שנכנסים לכושר. השחקנים החמים >>
ירדן שועה - (8 מ'). כוכב בית"ר ירושלים עם 4 שערים ב-2 המשחקים האחרונים.
איתמר שבירו (עירוני טבריה) - 8 מ'. תפס את המקום בהרכב עם פציעתו של סטניסלב בילנקי, והחזיר בגדול עם 3 שערים בשני המשחקים האחרונים.
הצמד של נתניה - בילו (7 מ') עם שני שערים בשני המשחקים האחרונים, דאבו (8 מ') עם שער ושני בישולים.
ג'בון איסט - (הפועל חיפה, 8 מ') אמנם החמיץ פנדל במחזור האחרון, אך כבש בכל אחד מחמשת המשחקים האחרונים, כולל צמד ב-2:2 נגד הפועל פ"ת, וגם הוסיף בישול בהפסד לב"ש.
איגור זלטאנוביץ' - (הפועל ב"ש, 14 מ'), החלוץ הסרבי כבש 2 שערים בלבד עד המחזור ה-12, אבל כבש שער אחד בשני המשחקים האחרונים.
דן ביטון - (הפועל ב"ש, 13 מ'), ללא ספק השחקן המצטיין של הסיבוב בפער ענק, 3 שערים ו-2 בישולים בשלושת המשחקים האחרונים.
הגנות. שתי ההגנות המצטיינות של הסיבוב בליגת החלומות הן של המוליכה הפועל ב"ש שספגה הכי מעט (12) ושל הפועל ת"א (16). שתיהן מובילות את טבלת השערים הנקיים עם 5 משחקים ללא ספיגה. הנתון הבולט יותר הוא במשחקי הבית של האדומים מתל אביב. מלבד ההפסד הטכני למכבי ת"א בדרבי, הפועל ת"א ניצחה בכל אחד מ-6 משחקיה האחרים בבית. מתוכם היא גם שמרה על שער נקי ב-4.
השוערים הזולים. כולנו מכירים את מצוקת התקציב, ושוערים זולים שמשחקים יכולים לפתור אותה, ולכל הפחות לתפוס מקום בטוח בספסל שלכם. שימו לב למעמדם של ליאור גליקליך (3, בני ריינה), בנג'מין מצ'יני (3, הפועל חיפה), עידו שרון (3, עירוני טבריה), אופק מליקה (5, מכבי ת"א). וכמובן עקבו אחר ההרכבים המשוערים.
נתון חשוב נוסף, לפני שאתם מכניסים שחקן לקבוצת החלומות שלכם, שימו לב כמה כרטיסים צהובים הוא צבר עד כה. כזכור, ברגע ששחקן סופג צהוב חמישי, הוא מורחק מהמשחק הבא, ויש לא מעט שחקנים בליגה שכבר קרובים לכך.
עוד דבר שחשוב לזכור גם בבחירת שחקני הספסל הוא ההגבלה לעד שני שחקנים מכל קבוצה בנבחרת שלכם. למשל, רבים בסיבוב הראשון רצו להחזיק בשני שחקנים מקרית שמונה בקבוצה, אך כבר החזיקו שחקן אחד ממנה בספסל ואחד בהרכב, ולא הרשו לעצמם לבזבז חילוף על שחקן בספסל. לכן, נסו לא רק לחשוב על החסכון בתקציב בבחירת שחקני הספסל, אלא גם בקבוצות בהן אתם פחות מאמינים.