בשקט אופייני נכנס העונה גל אלברמן לאחד התפקידים הכי לחוצים בכדורגל הישראלי - המנהל המקצועי של מכבי חיפה. לפניו היו תור כריסטיאן קרלסן ומוחמד אלאך, אבל הם לא שרדו זמן רב ועזבו את הכרמל כשמאחוריהם שק של ביקורות. אלברמן הוא שונה. גם כשחקן הוא היה זן אחר. מנהיג שקט, קר רוח, קשה היה להוציא ממנו חיוך או להוציא אותו משלוותו. לאט לאט הוא קנה את אמונם של אנשי חיפה ומצא את עצמו מקבל תפקידי מפתח במועדון ומתקדם.
קשה להאמין, אבל רק לפני שנתיים הוא הודיע על פרישה מכדורגל. התפקיד הראשון שלו היה עוזרו של מרקו בלבול ולאחר מכן מונה לסקאוט הראשי של המועדון. הוא היה אחראי על הרכש, אך לא רק. האנשים בניהולו סייעו בהכנה למשחקים והוא עבד בשיתוף פעולה מלא עם הצוות המקצועי.
בחיפה הכינו את אלברמן בהדרגה לתפקידו הנוכחי - המנהל המקצועי. הם שלחו אותו לקורס יוקרתי של אופ"א בעלות של מאה אלף אירו, בו נטלו חלק גם קאקה ודידייה דרוגבה, ולהשתלמויות במועדונים הגדולים באירופה. עוד לפני העונה הנוכחית, הוא קיבל פנייה מההתאחדות לכדורגל לתפקיד המנהל הטכני, אך בחיפה סירבו לשחררו.
ההחתמה הראשונה של אלברמן כמנהל ספורטיבי הייתה זו של שון גולדברג, אחריו עקב תקופה ארוכה, ולאחר מכן צורפו אורי דהן ודין דוד שגם כן היו תחת עיניו הבוחנות של המנהל המקצועי החדש במשך תקופה ארוכה. עוד לפני כן יש לו חלק בהבאתם של בוגדן פלאניץ', גודסוואי דוניו, חוסה רודריגס וראיין סטריין.
כסקאוט ראשי הוא הכין פרופיל של השחקנים שמערכות הסקאוטינג של המועדון עוקבות אחריהם. בחיפה מעידים שאלברמן וברק בכר עובדים בשיתוף פעולה מלא, הוא האיש אמור לתת למאמן את המשאבים על מנת לעסוק בתחום האימון ולא בעניינים אדמינסטרטיביים. הוא נמצא כל הזמן באימוני הקבוצה, ובזמן שהוא יוצא ללימודים בשווייץ דורש אלברמן לקבל עדכונים שופטים על הנעשה בהם.
אחד הפרוייקטים הגדולים של אלברמן לא קשור ברכש, אלא דווקא בטיפוחו ובשדרוגו של הקפטן נטע לביא. לשניים תכונות דומות. גם לביא נחשב למנהיג שקט, מופנם ושניהם משחקים באותה עמדה ומזוהים עם הספרה 6. כך גם נקראת האוטוביוגרפיה שאלברמן פרסם עם הפרישה. אם לביא יסיים את הקריירה עם כמות תארים דומה לזה של המנטור, חמש אליפויות ושני גביעים, אפשר יהיה להגיד שהוא עשה עבודה טובה.
יש לציין כי זו רק תחילת הדרך עבור אלברמן, ולמעט ג'ורדי קרויף במכבי ת"א, בדרך כלל, לפחות אם מדובר בקבוצות הגדולות, תפקיד המנהל המקצועי לא הוכיח את עצמו. אלברמן, שלמד לא מעט מההולנדי-קטאלוני, מקווה להוכיח שגם ישראלי יכול למלא את התפקיד הזה בהצלחה. מדובר באתגר לא פשוט.