אחרי שמונה משחקים מפתיחת העונה, ניתן להגיד (בזהירות) שלוושינגטון יש קבוצה שיכולה וצריכה להתחרות על מקום בפלייאוף. עם כוכב על אחד בדמותו של בראדלי ביל - וצוות מסייע משודרג בהובלת קייל קוזמה, מונטרז הארל וספנסר דינווידי - הוויזארדס פתחו את העונה עם חמישה ניצחונות והראו שהשינוי בסגל ובצוות המקצועי, לפחות בינתיים, עושה את העבודה. וכאן המקום לשאול, מה החלק של דני אבדיה בכך?
כדי לבדוק מה חלקו של הישראלי, דירגנו מחדש את דראפט 2020, בו הוא נבחר במקום התשיעי והמכובד מאוד, לפי מדד היוסג' (Usage rate). המדד, אותו ניתן למצוא בסטטיסטיקה המתקדמת באתר ה-NBA, מחשב באיזה אחוז מהמהלכים ההתקפיים של הקבוצה היה מעורב השחקן בזמן שהיה על הפרקט.
על פי הממצאים, אבדיה ירד משמעותית ממיקומו בדראפט והוא ממקומם במקום ה-25. החדשות הטובות הן שחלק מהשחקנים שהקבוצות שלהם השתמשו בהם פחות מאבדיה, נבחרו לפניו בדראפט. מדובר בפטריק וויליאמס ואייזק אוקורו. כאן המקום לציין שהדירוג המחודש נעשה לפי העונה הנוכחית בלבד, שחקנים ששיחקו פחות מ-5 משחקים לא נכנסו לרשימה וחלק מאלה שכן נכנסו משחקים בעמדה שונה מזו של אבדיה.
בוושינגטון, לצורך העניין, אבדיה ממוקם במקום ה-9 מבין שחקני הרוטציה. מי שמוביל את הרשימה הוא בראדלי ביל, כמובן, עם 32.9% יוסג'. מיד אחריו ספנסר דינווידי (24.4%), קייל קוזמה (20.5%), מונטרז הארל (19.6%), ראול נטו (16.2%), ארון הולידיי (15.8%), דניאל גאפורד (15.3%) ודאוויס ברטאנס (14.8%).
למעשה, הממוצע בליגה עומד על 20% בערך - אבל כדאי לסייג ולומר ששחקן כמו ריקי רוביו, לדוגמא, מעדיף למסור יותר מאשר לזרוק ולכן מדד היוסג' שלו יהיה נמוך יותר באופן טבעי. יחד עם זאת, מאחר והכדור נמצא רוב הזמן בידיים של רוביו הוא עדיין יהיה מעורב במשחק של קבוצתו. רוצים דוגמא נוספת? חפשו אצל קובי בראיינט, שבעונת השיא שלו ב-NBA קבע 38.8% אחוזי יוסג' (!) והוביל את הליגה באותה עונה. לצורך העניין, ללוקה דונצ'יץ' ויאניס אנטטקומפו יש מדד של 34.5% עד כה בעונה הנוכחית.
החישוב המדויק לוקח בחשבון ניסיונות מהשדה של השחקן, סך כל הניסיונות מהשדה של הקבוצה, ניסיונות מהעונשין של השחקן, סך כל הניסיונות מהעונשין של הקבוצה, איבודי השחקן, סך כל איבודי הקבוצה, דקות משחק אישיות וסך כל דקות המשחק של הקבוצה.