האם פלטפורמת Steam נחסמה בסין?

גיימרים סינים יוכלו לרכוש רק משחקים שהממשלה תסכים שיעלו לחנות

תגיות: steamvalveגיימינגסטיםסין

ניר אימבר
ניר אימבר
שנה גודל פונט א א א א

עדכון: נראה שהדיווחים על איסור סיני על הגרסת החנות הבינלאומית של פלוטפורמת Steam היו אזעקת שווא.
שעות לאחר הדיווחים הראשנים ברבחי העולם, התברר שנפילת האתר לא הייתה חסימה. במקום זאת, נראה שגורם לא ידוע הפעיל מתקפת (DNS) נגד שרתי Steam.

במה שאפשר לתאר כמהלך לא חגיגי בעליל, נראה ש-Steam, פלטפורמת המשחקים למחשב האישי השולטת בשוק שלחברת  Valve, נאסרה לשימוש בסין. שחקנים בסין מדווחים כי פלטפורמת Steam וכל דפי קהילות המשחקים הוכנסו לרשימה השחורה, כלומר אינם נגישים עוד במדינה.  גיימרים סינים יכולים לפחות להתנחם בידיעה שהגרסה הסינית של החנות נשארת פעילה, אבל הספרייה עם קצת יותר מ-50 משחקים שרק הממשל הסיני הרשה לעלות, זה לא משהו שאפשר להתגאות בו או להתנחם ממנו.

המהלך בא בהפתעה, אך מתאים לדפוס הפעולות של ממשלת סין סביב משחקי וידאו ב-12 החודשים האחרונים. Fortnite נסגר בסין ב-15 בנובמבר השנה, ילדים הוגבלו לשלוש שעות משחק בשבוע, ומטבעות קריפטוגרפיים נאסרים. כדי שמשחקים חדשים יורשו לפיתוח, הם יהיו צריכים להיות נקיים מכמה אלמנטים שנחשבו כאנטי-סינים, כולל נוכחותם של "גברים נשיים". בנוסף, חודשיים לאחר ההגבלות דווח כי לא אושר משחק אחד...כמובן.

נראה כי מהלך זה הוא עוד פעולה נגד משחקי וידאו מהממשלה הסינית, בעקבות ההגבלות המסיביות שהוטלו רק לפני שלושה חודשים על יכולתם של קטינים לשחק באינטרנט. כל ארגוני המשחקים המקוונים יכולים לספק שעה אחת בלבד של שירות לקטינים מ-20:00 עד 21:00 מדי יום בימי שישי, שבת, ראשון וחגים חוקיים. בנוסף, אין לספק שירותי משחק בשום צורה למשתמשים ללא רישום וכניסה עם שם אמיתי.

הידיעה שותפה על ידי Redditor אנונימי, בין היתר, מוקדם הבוקר, שגילה שדומיין האתר של -store.steampowered.com נוסף לרשימת האיסורים הלאומית הסינית, וחוסם כניסה לאתר לכל מי שמשתמש בספק אינטרנט סיני. לא ברור כרגע מדוע ננקטה הפעולה או האם הייתה איזשהו התייעצות עם Valve. יש אפילו אפשרות שכל העניין היה שגיאה או מתקפה מתואמת. לפי שנמסר מהאתר החדשות TheGamer, האתר שדיווח על סיפור זה לראשונה, עידכן כמה שעות לאחר כי "כמה דיווחים סותרים טוענים שזו תוצאה של התקפת DNS ולא איסור מכוון".

ובכל זאת, תהיה הסיבה אשר תהיה, גיימרים סינים רבים עשויים למצוא את עצמם צריכים להשתמש ב-VPN כדי לעקוף את חומת האש שהוטלה על ידי הממשלה. עוד דווח ב-Reddit כי הממשלה הסינית התחילה להילחם נגד שימוש ב-VPN, כך שהעתיד לגיימרים בסין לא בהכרח נראה מזהיר