"יותר גרוע מפיפ"א": שחקני NBA2K23 נגד המחירים במשחק

מחיר המטבע הווירטואלי במשחק עלה השנה והותיר את מעריצי 2K כועסים על דרכי החברה להוציא כסף מגיימרים

מערכת אתר ערוץ הספורט

תגיות: 2KNBA2K23

Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

כותר הכדורסל הפופולרי בעולם, NBA 2K23 שוחרר כבר לפני כמעט שלושה שבועות, והביקורות למשחק דיי קוטביות. נראה שהמעריצים והמבקרים כאחד מסכימים שתוספות רבות למשחק השנה כמו MyNBA Era ותוספות משחק חדשות הופכות אותו לשיפור לעומת גרסאות קודמות. עם זאת, שחקני המחשב האישי נאצלים לשחק על גרסת הדור הישן של NBA2K, ואפילו יותר גרוע מזה, המחירים בתוך המשחק הותירו את גיימרים רבים המומים בלשון המעטה.

 מחירי מטבעות הווירטואליים במשחק תמיד נתפסו כנקודה בעייתית בכותרי NBA 2K, במיוחד בשנים האחרונות. עם זאת נראה כי השנה המצב ממש אבסורדי. שחקנים רבים מצאו אתגרים ומשימות אחרות אשר מתגמלות שחקנים בתשלומי VC נמוכים מאוד. בנוסף, המספרים מראים שהניסיון למקסם את דמות שלכם במצב ה-MyCareer, תדרוש הוצאה כספית של מאות דולרים כדי לרכוש את המטבע הוירטואלי במשחק.

כשחקן מתחיל לשחק במצב הקרייה, הדמות שלו מתחילה עם ציון 60, כלומר לא רק ששחקנים צריכים לשמור המון VC כדי להעלות את היכולות שלהם, אלא שהם גם צריכים לשלם תוספת אם הם רוצים להיות מסוגלים להרשות לעצמם את מהלכים מיוחדים. בנוסף, זה אפילו לא לוקח בחשבון פריטי לבוש והוצאות אחרות שהמשחק דורש או ממנסה להוציא ממכם.

כדוגמא למצב הבעייתי, שחקן NBA2K מסוים צייץ בטוויטר צילום מסך של עלות ה-VC כדי לעלות את הציון של דמות השחקן ב-MyCareer  מ-97 ל-98. השחקן היה בהלם כשגילה שהוא צריך לשלם 57,465 VC עבור התהליך. כמובן שפוסט זה גרר עוד תגובות של גיימרים אחרים אשר הביעו את חוסר שביעות רצונם מהמחירים במשחק.

כדי לעשות סדר בבלאגן. כ-5,000 VC יעלו לכם כ-2 דולרים, כלומר אותו גיימר יצטרך להוציא באזור ה-15$ ויותר רק כדי לעלות את הציון בנקודה. העלות להביא את השחקן שלכם לציון 99 יכולה לנוע בין 450,000 ל-480,000 VC, כלומר יותר מ-100$ בסה"כ. כל הבעיות הללו ביחד הכעיסו מאוד את קהל המעריצים של המשחק. העלות של VC לבניית שחקן היא אסטרונומית. בנוסף לכך, 2K גם העלתה את מחיר הבסיס ל-VC.

חברת 2K לא יצאה עם הודעה רשמית בקשר לביקורת על המחירים. מה שכן, אושיית הרשת Ronnie2K, שגם בין השאר מנהל השיווק הדיגיטלי של NBA2K, הגיב לטענות השחקנים. רוני2K אמר, "אנחנו מנסים להוציא כמה שיותר תוכן ולתת כמה שאנחנו יכולים לצרכן. אני זוכר שעלות המשחק כשהדור התחלף היה הנושא הגדול באותו זמן. וברור שהמחיר והעלות של פיתוח משחק עלו מאוד. אבל, אני חושב שאנחנו עדיין עושים עבודה מאוד מאוד טובה לתת כמה שיותר תוכן." אנחנו נותנים מאות שעות של בידור לעומת כמה שעות בתיאטרון". רוני גם חזר על כך ששחקנים לא מחויבים להוציא כסף כדי לשפר את השחקן שלהם, ואמר, "יש דרכים להרוויח את הדירוג שלכם עם השחקן, גם לזה ואנחנו מנסים לתת את ההזדמנות לשחק את המשחק כמו שאתם רוצים ולא להכריח אותכם ללכת בנתיב אחד".

בסופו של דבר, רוני2K צודק. הכוח באמת נמצא אצל הגיימרים בכל הנוגע לתשלומים. אף אחד לא מכריח אותנו להוציא 60 דולר על משחק (או המחיר של אותו משחק בישראל) ועוד 100 דולר על תוכן בתוך המשחק. הדרך היחידה של גיימרים היום להילחם נגד מהלכים שהם לא אוהבים זה רק דרך הארנק שלהם. כל דבר אחר יצטייר "כבכי". מה אתם חושבים על נושא זה? האם 2K עושה עבודה מספיק טובה כדי לא להכריח שחקנים להוציא כסף נוסף על המשחק ב-VC? או שהכל בלוף? תשתפו בתגובות!

(צילום: 2K)
(צילום: 2K)