מורה קנה קונסולות לתיכון כדי לחנך תלמידים

יש דרך יותר טובה ללמד ספרות מאשר לשחק בגוד אוף וור?

מערכת אתר ערוץ הספורט
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

יש הרבה דרכים ללמד בבתי הספר, מקצועות כמו לשון וספרות למשל בדרך כלל עוקבות אחר הגישה הסטנדרטית של קריאת יצירות קלאסיות ותכתיבים שונים, אבל מורה אחד נקט בדרך אחרת. משתמש רדיט בשם AnonymousCerealBowl פרסם פוסט עם תמונה של מספר גדול של קונסולות. הוא עובד כמורה באורגון ארה"ב, וזכה במענק לתיכון שבוא הוא ועובד, ושאיתו החליט לקנות קונסולות. כעת מי שבחרו שיעור מתקדם בספרות (שיעורי אנגלית ספרותית), יוכלו לשחק משחקים ולדון בהם. נשמע כמו שיעור כיף

לשם כך, המורה רכש 20 יחידות של אקס בוקס S עם קונסולות פלייסטיישן 5, מספר מכשירי נינטנדו סוויץ' וכמובן גם משחקים. המשימה העיקרית של המורה בשיעור היא לדון בנרטיב של משחקי וידאו. התלמידים ינתחו משחקי וידאו ויכתבו עליהם חיבורים. לפי הידיעה, השיעור יהיה זמין לרק לתלמידי כתה י'ב (Seniors,) ובתוכן יהיו גם משחקים לבוגרים.

רוב התגובות לפוסט של AnonymousCerealBowl, מלבד שאלות, היו בעיקר חיוביות ומעודדות לגבי רעיון השיעור. חלקם הוסיפו שהמורה אולי ירצה לפנות למיקרוסופט בנוגע לקידום או תמיכה בכיתה, אם כי גם AnonymousCerealBowl מעדיף להישאר אנונימי, כדי לא להיות קשור נושא. כפי שצוין לעיל, מורים תמיד מחפשים אחר שיטות חדשות כדי למשוך את תלמידיהם בדרכים חדשות אך עדיין מחזקות את תורת הכיתה.

פיתוח נרטיב (סִפֵּר), הוא תחום בגיימינג שהשתפר עם הזמן הודות לטכנולוגיה טובה יותר וכותבי סיפורים יצירתיים יותר שנכנסו למרחב כדי ליצור כותרים עם עלילות מדהימות כגון גוד אוף וור או היילו. שניהם כוללים נושאים נרטיביים הנפוצים בספרות ובקולנוע. עם זאת, רק הזמן יגיד אם השיעור יוכיח את עצמו כהצלחה או לא. יהיה יותר מעניין לדעת האם התלמידים בישראל עדיין משתמשים במחשבים מלפני 20 שנה עם מערכות הלימוד של מטח למי שזוכר.