סקירה: שירות הפלייסטיישן Plus

השירות החדש של סוני הגיע לארץ הקודש וזה הזמן לבדוק משחקים, מחירים ומה נקבל בישראל

ניר אימבר
ניר אימבר

תגיות: גיימינג

Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

שירות ה-PlayStation Plus החדש של סוני הוא שירות מנוי מחודש המשלב את ההצעות הקודמות של  Plus וה- Now של סוני כדי לספק לגיימרים מאות כותרים תמורת תשלום חודשי. עם ההצלחה והנגישות ששירות ה-Xbox Game Pass של מיקרוסופט סיפק, זה היה רק ​​עניין של זמן עד שפלייסטיישן תנסה משהו דומה. מכיוון שסוני כבר פסלה את האפשרות שממשחקי ה-AAA הבלעדיים שלה שיושקו ביום ההשקה בשירות, כך שהערך והמטרה של שירות זה שונה ממה שמציעה מיקרוסופט.


ישנם שלושה שלבים תשלום: Essential, Extra ו-Premium. הראשון הוא פשוט שם חדש למה שהציע הפלוס בעבר. שכבת ה- Extra מוסיפה קטלוג משחקים ענק, המעניק למשתמשים גישה לכ-400 משחקי פלייסטיישן 4 ו-5. השכבה היקרה ביותר, Premium, כוללת הכל מהשכבות הקודמות יחד עם הזרמת משחקי פלייסטיישן 3 וגישה לתוכן נבחר של פלייסטיישן מדור קודם מקטלוג ה-PS1, PS2 וה-PSP שלו.

המחירים כמובן שונים משתנים בין השכבות. בגלל שאנחנו חיים בישראל, אנחנו נבדוק מה אנחנו מקבלים מהשירות בארץ ובאיזה מחיר. אם כך, המחיר לשכבת הבסיס יעמוד על 244 ש"ח לשנה. גרסת האקסטרה כבר קופצת ל-405 שקלים, בעוד גרסת הפרמיום תעמוד על 465 שקלים לשנה.

נתחיל עם שירות ה-Essential, כלומר הבסיסי, שהציע מבחר חודשי קטן של משחקים בנוסף להטבות בסיסיות. המנוי מאפשר לשחק ברשת, וגם יציע מבצעים בחנות סוני שלא תהיה זמינה למי שלא מנוי. שכבה זו ככל הנראה תתאים לרוב הגיימרים מכיוון שהיא ממשיכה את מה ששירות הפלוס הישן נתן אז לגיימרים. הגיימר הממוצע לא משחק עשרות משחקים בחודש, אלא אחד במקרה הטוב. לרוע המזל היצע שמוצע בישראל לא מספיק טוב, כך שהמבחר עצמו דיי קטן, ניכנס לזה בהמשך.

מנוי ה-Extra, על הנייר נראה הטוב יותר למשתמשים, ומה שצפוי להיות השירות הפופולרי ביותר.  האקסטרה נותן את כל מה שמציע המנוי הבסיסה, ומוסיף ספריית משחקים גדולה יותר, ואחת שיותר תיתן פייט לשירות הגיים פאס. שירות הגיים פאס עומד על 400~ משחקים בפלטפורמה. מבחינת היצע בישראל, השירות יציע כ-350 משחקים ביניהם בלעדיים של סוני, וכותרים פופולריים מחברות אחרות כגון: פיפ"א, NBA2K, ספיידרמן, סדרת Assassins Creed, גוד אוף וור, ועוד אינספור משחקים בלעדיים של סוני. זה נהדר שהמשחקים הגדולים האלה כלולים למי שעדיין לא שיחק בהם ורוצים לשלם דמי מנוי בעלות נמוכה במקום לקנות כל כותר בסכום של למעלה מ-300 שקל.

גרסת הפרמיום מוסיפה עוד קצת תוכן לעומת האקסטרה, הכולל ספרייה של משחקים מהעבר של סוני על קונסולות הפלייסטיישן 1 וה-2, וגם מ-PSP. בנוסף שחקנים יקבלו את האפשרות לנסות גרסאות מוקדמות של כותרים חדשים לפני כולם. למרות זאת, זה לא המצב לנו הישראלים. כמות הכותרים שאנו מקבלים לא מגיע ל-700 המשחקים שפורסמו בשירות, בנוסף אחד התכונות האדירות של אותו מנוע היה אפשרות לשחק משחקי פלייסטיישן 3 דרך הענן, מה שגם לא אפשרי למנויים בישראל.

יכולת הסטרימינג דרך ענן הייתה קיימת בשירות ה-PS NOW, שלא היה זמין לשראלים. העניין הבעייתי פה הוא, אם אנחנו כישראלים לא מקבלים את הפ'יצר הזה, איזה סיבה יש לנו לשלם על השכבה היקרה ביותר?  אם היינו האמריקאים אז זו הייתה הדרך היחידה לשחק משחקי פלייסטיישן 3, אבל לצערנו זה לא אפשרי, וזה רק חבל כי הקטלוג של ה-PS3 הוא די נרחב.

בסופו של דבר, שירות הפלייסטיישן פלוס החדש מרגיש שיש לן כל כך הרבה פוטנציאל, וזה מה שכל כך מתסכל בו. הוא מציע גם משחקים בלעדיים של וגם כותרים מדור קודם מהקטלוג העשיר שלו, אבל כמה מהם צריכים תנאים מסוימים שאנו כלקוחות ישראלים לא מקבלים.  השירות עצמו גם לא מהפכני, אלא יותר חיבור של שני השירותים הישנים.

ייתכן שזו הייתה הכוונה של סוני מלכתחילה במקום לנסות להיות תשובה ישירה לשירות של מיקרוסופט. אם כן, אז זה מצליח. גם חשוב להוסיף שהשירות לא צריך להיות קופי של הגיים פאס. סוני צריכה לעשות את מה שהיא צריכה בשביל הלקוחות שלה, ולקוחות העתיד על המחשב האישי.

הפלוס מציע שירות לא רע, עם כמות גדולה של כותרים שונים, בלעדיים או לא, על קונסולות הסוני והמחשב האישי. קטלוג המשחקים רק יגדל בשנים הבאות לאלו שלא חסידי סוני, או שחקני מחשב בעיקר, שלא שיחקו את כותרי סוני לאורך השנים, שירות זה יכול להתאים בול, עם שמות כמו גוד אוף וור, Uncharted, The last of us, ועוד, גיימרים חדשים ימצאו מה לשחק וכנראה לא יחסר להם תוכן בשנים הקרובות, הרי מתישהו The Last Of Us 2, וספיידרמן יגיעו לשירות.

תודה רבה לישפאר שאפשרה את הסיקור!