האקר שפרץ לנינטנדו נידון ל-3 שנים בכלא

גארי באוזר ישלם פיצויים בסך 14.5 מיליון דולר כנגד 65 מיליון דולר של נזקים

מערכת אתר ערוץ הספורט
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

חבר קבוצת האקינג, Team Xecuter, גארי באוזר, כן כמו הדמות מהמשחק, נידון ל-40 חודשי מאסר על ידי בית המשפט הפדרלי בארה"ב בגין פעילות פיראטית כנגד המשחקים והקונסולות של נינטנדו.

בנוסף לשהות של יותר משלוש שנים בכלא, באוזר יצטרך לשלם גם 10 מיליון דולר לענקית הגיימינג היפנית כחלק מהסדר קודם ועוד 4.5 מיליון דולר כפיצוי. עם זאת, על פי הצהרת משרד המשפטים, הנזק שגרם באוזר מוערך במעלה מ-65 מיליון דולר.

מנינטנדו נמסרה הצהרה קצרה לאחר הגזר דין: בית המשפט המחוזי בארה"ב במחוז המערבי של וושינגטון הטיל עונש של 40 חודשי מאסר על גארי וו. באוזר, מראשי המיזם הפלילי Team Xecuter, שיצר ומכר תוכנות ומכשירים לפריצת קונסולות. נינטנדו מעריכה את העבודה הקשה והמאמצים הבלתי נלאים של התובעים הפדרליים וסוכנויות אכיפת החוק לבלום פעילויות לא חוקיות בקנה מידה עולמי שגורמות לנזק חמור לנינטנדו ולתעשיית משחקי הווידאו.  במיוחד, נינטנדו רוצה להודות למשרד החקירות הפדרלי (FBI), לחקירות ביטחון המולדת (HSI) של המחלקה לביטחון המולדת, משרד הפרקליטות של ארה"ב למחוז המערבי של וושינגטון, על תרומתם וסיועם המשמעותיים.

הצוות המשפטי של באוסר שאף באופן מובן לעונש קצר בהרבה וטען כי מרשו הוא "הנאשם הפחות אשם והיחיד שנתפס מכתב האישום הזה". לאור זאת, הצוות המשפטי שלו ביקש מאסר קצר בהרבה של 19 חודשים אך כאמור הפסקה הייתה אחרת. באוזר הודה כי הרוויח "עשרות מיליוני דולרים" מהקונסולות הפרוצות והכלים לפריצה שמכר, ולמעשה הרוויח לבד כ-320,000 דולר במשך שבע שנים.

למרות שבאוזר הכחיש תחילה את ההאשמות של נינטנדו-אמריקה נגדו לאחר הסגרתו מהרפובליקה הדומיניקנית ב-2020, הוא הודה בסופו של דבר בכך שהיה מעורב ב-Team-Xecuter, קבוצת הפריצה שלכאורה עומדת מאחורי הפרויקט.

Team Xecuter מכרה קונסולות נינטנדו פרוצות - בדומה ל-Jailbreak באייפונים - כמו ה-Switch, ה-3DS ואפילו ה-NES. בנוסף הקבוצה ידועה בייצור אמצעי חומרה ותוכנה שאפשרו למשתמשים לשחק כותרים פיראטיים ב-Switch. למרות שקבוצות דומות היו קיימות והוציאו כלים דומים בעבר, קנה המידה של ארגון זה שייצר ומכר את מוצריו משך את תשומת הלב של ממשלת ארה"ב.

"ההערכה היא שתוכנת הפיראטיות הזו גרמה להפסדים של יותר מ-65 מיליון דולר לחברות משחקי וידאו", אמר התובע ניק בראון. "אבל הנזק הרציני הוא מעל ומעבר לעסקים, ופוגע במפתחי משחקי וידאו ובאולפנים הקטנים ויצירתיים שהמוצרים והעבודה הקשה שלהם נגנבים בעצם כאשר משחקים הם פיראטיים". "זה לא פשע ללא קורבנות", הוסיף סוכן האף בי איי שפיקח על החקירה והעמדה לדין, רוברט האמר. "המנהיגים של קבוצה זו אחראים להפניית כסף מאנשי מקצוע יצירתיים שעבדו קשה כדי לספק מוצרים וחוויות ייחודיות."