שלילי: קונאמי לא תסגור את מחלקת הגיימינג שלה

השמועות ברשת צצו, אבל מדובר בתהליך ייעול ושינוי אירגוני בלבד. מה זה אומר על העתיד של פרו אבולושן?

מתן בן ישי
מתן בן ישי
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

במהלך היממה האחרונה החלו לצוץ ידיעות ברשת כי חברת קונאמי סוגרת את מחלקת הגיימינג שלה - אך זהו לא המצב כלל. הענקית היפנית הודיעה באתר הרשמי שלה על מבנה אירגוני חדש בתוך החברה שיחול החל מתחילת חודש פברואר - ובו מנהלים בתפקידי מפתח יקודמו או יעברו למחלקות חדשות ותפקידים חדשים במחלקות ההפקה השונות של החברה.

הבלבול הגיע מכיוון ובסוף המסמך נכתב כי החברה תסגור שלוש מחלקות הפקה - אך למעשה החברה מבצעת תהליך ייעול שנועד לפקס את החברה בתחומים בעולם הגיימינג שמניבים יותר רווח עבור החברה - סביר להניח שעולם המובייל הוא התשובה לכך.

מהחברה נמסרה גם הצהרה שמבהירה את צעדיה: "ההכרזה מכוונת לשינויים במבנה הפנימי של החברה, בזמן שמחלקות ההפקה מתאחדות. אנחנו לא 'סגרנו' את מחלקת הגיימינג שלנו".

המסמך שפורסם באתר של קונאמי
המסמך שפורסם באתר של קונאמי

זו לא הפעם הראשונה שהחברה מבצעת צעד שכזה: בשנת 2015 נעשה תהליך דומה, שמטרתו הייתה בין השאר לקצר זמני פיתוח של משחקים כמו סדרת מטאל גיר סוליד - תהליך שבסופו גרם ליוצר הסדרה המקורי הידאו קוג'ימה, לעזוב את החברה.

קונאמי עוד לא הכריזה כי היא מוכרת את זכויות הקניין הרוחני שלה על מותגים רבים כמו פרו אבולושן, מטאל גיר סוליד או סיילנט היל - כך שעוד לא ברור בדיוק כיצד הפיתוח של אותם כותרים בעתיד יושפע. יכול להיות שקונאמי תעביר את המושכות למפתחות "צד שני" - חברות שלא נמצאות בבעלות רשמית שלה אך עדיין מפתחות עבורה משחקים. דוגמא לכך היא המשחק "ספיידרמן" לפלייסטיישן 4 - שפותח ע"י Insomniac, לפני שנרכשה ע"י סוני.

צעד שעשוי לרמוז כי זהו אכן הכיוון שקונאמי צועדת אליו הוא ההכרזה שפרו אבולושן 2022 יעבור למנוע משחק חדש - Unreal 5, שנחשב למנוע משחק פתוח שכולם יכולים לרכוש רשיון ולפתח בו. משנת 2014 ועד היום פרו אבולושן רץ על מנוע Fox Engine הפרטי של קונאמי, וכעת ההכרזה על מעבר למנוע משחק פתוח מרמז כי החברה מוותרת על מפתחות פרטיות בבעלותה - והיא עשויה להתחיל להעסיק "עובדי קבלן". תוכלו לקרוא על הנושא בהרחבה כאן.

חשוב גם לזכור כי קונאמי היא הרבה מעבר לחברת גיימינג. בארץ אנחנו מכירים אותה בעיקר ממשחקי פרו אבולושן, אך הענקית היפנית עוסקת גם בפיתוח ושיווק צעצועים, קלפים, מכונות מזל, ארקייד, ואפילו משקיעה בפיתוח סרטי וסדרות אנימה.