לואיס המילטון יוכתר לאביר בממלכת בריטניה

אחרי כל הספינים והספקולציות, אחרי כל הקולות הציבוריים שהשמיעו קולות בעד ונגד, בסופו של דבר הוחלט כי לואיס המילטון יוכתר בתואר האבירות הבריטי על ידי אליזבת מלכת בריטניה.

בועז קורפל
בועז קורפל
Getting your Trinity Audio player ready...
(צילום: Getty)
(צילום: Getty)
שנה גודל פונט א א א א

סר לואיס המילטון. תתרגלו לתואר הרשמי והמכובד הזה של אלוף העולם בפורמולה 1. המילטון הומלץ על ידי ראש ממשלת בריטניה, בוריס גו'נסון להכתרה ממלכתית וכעת הוא מצטרף לרשימה ארוכה ומפוארת של אושיות ספורט, אנשי תרבות מדע ועוד שעברו תחת חרבה של המלכה אליזבת. השם שלו, אגב, הופיע ברשימת האנשים תחת הקטגוריה: "דיפלומטים ותושבים זרים". מדוע זרים? המילטון כידוע לא מתגורר דרך קבע במשכנו הלונדוני, וזאת למרות שהוא יליד האי הבריטי, נושא דרכון בריטי ומתחרה תחת הדגל של הממלכה המאוחדת. להמילטון בתים בניו-יורק, ג'נבה ומונטה קרלו בשווי עשרות מיליוני דולרים.

המילטון פגש את המלכה ב-2009 וקיבל תואר MBE אחרי שבשנת 2020 הוא השווה את שיא הזכיות באליפויות העולם למיכאל שומאכר ושבר שורה ארוכה של הישגים בפורמולה 1. הוא גם פרץ לתודעה עולמית בזכות הפעילות שלו נגד גזענות, תרומות לארגוני צדקה ובמיוחד היה פעיל מאוד למען ילדים, שמירה על הטבע כלוחם פעיל לאיכות הסביבה ותרומה להצלת בעלי חיים.

מבקריו של המילטון, טענו כי הוא עושה את כל הפעולות לטובתו ולתועלתו האישית ולא מעבר לכך, וכי הוא מערב בין התחומים ומשתמש בהישגים שלו לקידומו האישי - ולא ממש רואה את הממלכה הבריטית כביתו האמתי. הגדילו לעשות כמה ממתנגדיו השנה שטענו כי ההישגים של המילטון שייכים למכונית שלו ולא ליכולת הנהיגה שלו - ולכן הנתונים אינם צודקים.

המילטון בן ה-35 הוא הנהג הרביעי שיוכתר בתואר אחרי סטירלינג מוס, ג'קי סטיוארט וג'ק בראבהם האוסטרלי. פרט לנהגים הנ"ל גם פרנק וויליאמס ופטריק הד שהקימו את קבוצת וויליאמס זכו בתואר המכובד. עוד זכו בתארים ממלכתיים ג'ון סורטיס (1964), ג'ים קלארק ב-1965, גרהם היל ב-1967 וכן מייסד לוטוס, קולין צ'פמן ב-1970, ועוד רבים ומצטיינים שהשפיעו על ענף מירוצי המכוניות ותעשיית הרכב העולמית.