עליה דרמטית בגניבות רכב

נתונים שמפרסמת חברת 'איתוראן' מצביעים על גידול חד בשיעור גניבות רכב בחצי הראשון של השנה. רוב כלי הרכב מסיימים במשחטות ברמאללה וטול כרם

ניר בן טובים

תגיות: גניבות רכב

Getting your Trinity Audio player ready...
רכב מסוג  סקודה פביה שנמצא על ידי צוותי איתוראן
רכב מסוג סקודה פביה שנמצא על ידי צוותי איתוראן
שנה גודל פונט א א א א

החצי הראשון של שנת 2021 היה מאתגר במיוחד עבור כוחות האכיפה, הסיכול והאבטחה בענף הרכב. על פי נתונים שמפרסמת חברת 'איתוראן', עולה כי בששת החודשים הראשונים של השנה חל זינוק תלול בגניבות רכב ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. אחד הנתונים המדאיגים ביותר, אודותיו גם דיווחנו כאן ב'עולם הרכב' במספר הזדמנויות הוא הקלות הבלתי נסבלת של הכנופיות לבצע גניבות רכב מחניונים תת קרקעיים באין מפריע - וללא הבחנה ביו יום ולילה. מפילוח המספרים, נמצא כי בתקופה הנבחנת נרשמה עליה של 700% במקרים אלו ביחס לשנת 2020. בסך הכול, מאז המשק חזר לפעילות יחסית סדירה אחרי הסגרים הממושכים, זינק מספר גניבות הרכב ב-23% ביחס לתקופה הדומה בשנה הקודמת.

שלא במפתיע, הסגמנט שסובל הכי הרבה מגניבות הוא ה-SUV והג'יפונים הקומפקטיים; כמעט 38% מסך גניבות הרכב היו מקבוצה זו. כלי רכב פרטיים רגילים (קורולות, אוקטביות וכדומה) עם 26%, אחריהם כלי רכב מסחריים עם 10%, משאיות 4%, כלי צמ"ה 2%. אופנועים מהווים 21% מכלל הגניבות. האזור הרגיש ביותר הוא שטח גוש דן שם הפעילות הייתה גבוהה עם 31% מהיקף הגניבות בחצי השנה הראשונה. במקום השני אזור השרון עם 28%, אזור הדרום 17%, השפלה 8%, ירושלים והסביבה הקרובה 7% והצפון 6%. ביהודה ושומרון נרשמו 3% בחברת איתוראן.

 השיטה הנפוצה ביותר היא פריצה אלימה ונסיון הנעה דרך מחשב הרכב (כמעט 40%). ב-16% מהמקרים ניסו הכנופיות לפרוץ את מנגנוני המכונית דרך שקעי ה-OBD של הרכב (אותו שקע אליו מתחברים במוסך כדי לאתר תקלות) וב-9% נגררו מכוניות. ב-4% מהמקרים הרכב נלקח בשל השארת גישה למפתחות וב-5% מהמקרים לא היו יכולים לקבוע באיזו שיטה נגנב הרכב. מניתוח פעילות כוחות הסיכול של איתוראן, נמצא כי מרבית כלי הרכב הגיעו בסופו של דבר למשחטות באזור רמאללה וטול כרם, לשם מניידות הכנופיות את השלל דרך פרצות בגדר ההפרדה.

ניר שרצקי מנכ"ל חב' איתוראן מסר: "מתחילת 2021 הובילה חברת איתוראן למעצרם של 56 חוליות גנבי רכב שמעצרם יחסוך למשק הישראלי כ- 304 מיליון שקלים (בטווח של שנה). מעצר של 56 חוליות החשודים בגניבות רכב בזמן אמת מסייע רבות לתהליך הרשעת החשודים ולמאסרם לתקופות ממושכות. בכך, צפויים המאסרים לחסוך לשוק הרכב הישראלי אלפי גניבות פוטנציאליות במהלך שנת 2021 ואף מעבר לה".

כך גנבי הרכב פורצים לכם לחניונים מתחת לאף