הדיבורים סביב כניסתם של מותגים סיניים נוספים לשוק הרכב הישראלי נשמעים כאן כבר כמה וכמה שנים. טבילת האש הסינית עם מכוניות של "גרייט וואל" לא ממש הצליחה לעבור את המחסום של הלקוח הישראלי וגם דגמי MG "הבריטיים" לא פרצו את גבולות המכירות אם כי בחודשים האחרונים הג'יפון שלהם נמכר בהצלחה גדולה באופן יחסי למה שהם ידעו כאן בשנים האחרונות. אולם כעת, יתכן כי בשלה השעה להגעתם של מותגים נוספים ואחרי שהתבשרנו כי UMI תייבא מכוניות חשמליות מסין, אנו מתבשרים כי אחד המותגים המוכרים יותר בשם GAC (ג'י איי סי) יחל להימכר כאן עם מכוניות חשמליות מתוצרתו כבר בתחילת השנה הבאה.
מדובר ביצרנית סינית שמדורגת כאיכותית בסקרי האיכות של J.D. Power בשנים האחרונות והיא מוכרת יותר מ-2 מיליון מכוניות מדי שנה ברחבי העולם. היבואן החדש שיטפל במותג הסיני הוא "אוריון מוביליטי" (Orion Mobility), חברה בת חדשה של קבוצת יוניון המיבאת ארצה את טויוטה ולקסוס, והיום (חמישי) הודיעה החברה כי היא חתמה על הסכם ליבוא ושיווק דגמי מותג הרכב הסיני GAC - ג'י איי סי (Guangzhou Automotive Company) לישראל. בהודעה לעיתונות נמסר כי החברה הישראלית החדשה מתכוונת להתמקד ביבוא מכוניות חשמליות של היצרן הסיני ושיווקן ללקוחות בישראל כבר ברבעון הראשון של השנה הבאה.
כידוע, מכוניות חשמליות מחייבות עמדות טעינה ובנושא הזה מעדכנים מחברת יוניון כי לפני מספר חודשים הושקה פעילות חברת EV-edge בתחום תשתיות טעינת הרכב והיא מקימה בימים אלו רשת רחבה של עמדות טעינה חכמות ומתקדמות. החברה חתמה על מספר הסכמים אסטרטגיים לפריסת עמדות במתחמים ציבוריים, ולאחרונה זכתה החברה בסכום המקסימלי לתמיכת משרד אנרגיה לפריסת עמדות טעינה לרכבים חשמליים, בכמות העמדות הגדולה ביותר במגזר הציבורי למחצה וכן במספר רב של עמדות טעינה מהירות. בסה"כ צפויה EV-edge להקים בשנה הקרובה כ-900 עמדות טעינה בפריסה ארצית רחבה.
מיוניון מוטורס נמסר ל'עולם הרכב' כי ל-GAC מגוון רחב של דגמים - חשמליים ו-קונבציונליים, אולם הייבוא ארצה עתיד להתמקד רק בהנעה חשמלית. לחברה יש מבחר כלי רכב נטענים מהשקע אבל כפי שעולה מהסרטון לעיל מסתמן כי אחד הכלים הפופולריים ביותר של GAC בישראל יהיה ה-GE3, קרוסאובר קומפקטי ידידותי לסביבה. דגם זה, המקביל בגודלו לניסאן קשקאי או ל-MG החשמלי (שיווקו בישראל יחל בקרוב), מצויד במנוע חשמלי המפיק הספק של כ-163 כ"ס ומעמיד לרשות הנהג טווח נסיעה של כ-300 קילומטרים ריאליים. הוא מאיץ מעמידה ל-100 קמ"ש ב-9.2 שניות ומשך הטעינה בתשתית חיצונית אורך כחצי שעה ל-80% נפח שימוש.