מיקי זוהר: "הנחתי להיערך לאפשרות לסיום הליגות מחוץ לישראל"

שר התרבות והספורט הפתיע ב-"5 באוויר" וחשף: כמה יעלה המהלך בכדורגל ובכדורסל?

מערכת אתר ערוץ הספורט
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א
מנהלת הליגה בכדורגל הודיעה היום (שני) כי משחקי ליגת העל לא יחזרו גם בסוף השבוע הקרוב, כשהתאריך המיועד לחזרת הליגה הוא לאחר פגרת הנבחרות, ב-4.4. לאחר מכן, שר התרבות והספורט מיקי זוהר עלה לראיון ב-"5 באוויר", בו התייחס להחלטה ושיתף בתוכניות להחזרת אירועי הספורט.

"צה"ל החל בכניסה קרקעית ללבנון, מה שעלול להביא להסלמה מול חיזבאללה ואיראן מבחינת ירי טילים", אמר זוהר. "לכן כרגע אנחנו לצערי לא יכולים להתחייב על מועד חזרת המשחקים, נצטרך לחכות עוד כמה ימים כדי לראות מה יהיו ההתפתחויות, אני חשוב שכרגע התאריך הריאלי הוא איזור תחילת אפריל לאחר חג הפסח".


בנוסף שיתף השר על אפשרות מפתיעה: "מעבר לזה אני אמרתי לכל מקבלי ההחלטות, שצריך להיערך לאפשרות של סיום הליגה מחוץ לישראל, בכדורגל וגם בכדורסל, מה שאני כמובן מקווה שלא יקרה. בענפים נוספים אין בעיה לקיים אירועים בארץ. אם וכאשר לא נצליח לייצב את הסיטואציה מבחינה בטחונית ולא יתאפשרו גם משחקים ללא קהל, אז צריך להיערך גם לאפשרות הזו. כי את הליגות אנחנו נסיים ולא נאפשר שהעונה תסתיים באמצע או תופסק. תהיה עזרה כלכלית מצידנו.  ההערכה שלי היא שאפשרות כזו תעלה בכדורסל 10 מיליון ש"ח ובכדורגל 20 מיליון.  כמובן שנעשה את כל המאמצים לסיים את הליגות בארץ, גם ללא קהל. אני חשוב שהליגה תסתיים ואני מאמין שיש סיכוי אמיתי שעד אחרי פסח אפשר יהיה לחזור לשחק ללא קהל, אבל צריך להיערך לכל תרחיש".