כך בנה של אלונה ברקת שינה את תורת הלחימה בעזה
באולפן שישי של N12 חשפו: המיזם של יונתן ברקת שהציל חיי חיילים רבים
תרומה ענקית. סיפורי הגבורה במלחמת חרבות ברזל ממשיכים להישמע ולעורר השראה, אך ישנם גם סיפורים מרתקים על יוזמה גדולה מצד דור העתיד. אחד כזה נשמע הערב (שישי) בכתבתו של עידו סולומון בתוכנית "אולפן שישי" של קשת 12, כשיונתן ברקת, בנם השלישי של אלונה ואלי ברקת, סיפר על מעשיו שסייעו רבות ללוחמים ברצועת עזה.
ברקת בן ה-22 היה אחד האחראיים להקמת יחידת רחפנים צבאית שפעלה בעזה והצילה חיים, כזו שגילה מחבלים, מטענים ופירי מנהרות. "פעם היו למפקדים משקפת, אנחנו הבאנו להם אמצעי רנטגן. הם יכולים לראות דרך קירות", סיפר ברקת, שפירט כיצד הצטרף ללחימה כמילואימניק. "הייתי בניו יורק כשפרצה המלחמה, הבנתי שאנחנו במלחמת קיום וקיבלתי החלטה - לעשות הכל כדי לחזור ליחידה שלי. ישבתי עם המפקדים בצנחנים והבנתי שהתחום הזה לא קיים אצלם בכלל. הם חשבו שבהתחלה נעשה משהו קטן עם מעט הרחפנים שהיו, אבל אמרתי להם שניקח את זה כמה צעדים קדימה".
ברקת המשיך: "התחלנו להיסגר על הכמויות, המספרים שהגענו אליהם זה מעל 100 רחפנים. החלטנו לגייס תרומות ממשקיעים חיצוניים, הפעלנו ביחד את כל הקשרים שלנו וגייסנו מעל למיליון דולר. ההורים? לא היה צריך אותם. אם היינו צריכים, היינו מגייסים גם 10 מיליון דולר, פשוט לא היה צורך".
ברקת שהצטרף ללוחמים ברצועת עזה, סיפר גם על אימו - הבעלים של הפועל באר שבע: "יום יום קיבלתי עוד התראות על עוד הרוג ועוד פצוע. אני חושב שלאמא שלי היה יותר קשה מאשר לנו, אבל היא אישה חזקה מאוד".
הצעיר בן ה-22 סיפר על ההתחלה: "היו כאלו שהיו סקפטיים, זה היה כמו סטרטאפ צה"לי. אבל בהטסה הראשונה של הרחפן, אנחנו רואים שני בלוני גז עם כבלים בתוך מבנה - מלכוד לכל דבר. אם לא הרחפן, אנחנו מבינים שכל המבנה היה קורס עלינו. אחד מהשימושים הנוספים שהיו לרחפן זה להיכנס למנהרות. ממש יכולים להסתכל, לראות את העומק, התשתיות. מפקדים לא רוצים לחזור להילחם בלי זה".
לסיום, ברקת העביר מסר: "הדור שלנו, שלעגו לו, קראו לו 'דור הטיקטוק', הוכיח שהוא בדיוק כמו הדור של 1948. אפשר לסמוך עלינו".