הכדורגל הישראלי מחכה לתשובה עד יום ראשון ממשרד האוצר לגבי רשת הביטחון שהבקרה התקציבית דורשת (על סך 80 מיליון ש"ח) על מנת לפתוח את עונת המשחקים הבאה. רשת הביטחון תשמש כערבות תקציבית לקבוצות בבקרה. אם לא תגיע הרשת, הרי שהקבוצות לא יוכלו לפתוח את העונה. כרגע ההסכמה היא רק על 40 אחוז מהסכום.
במנהלת פירטו במסמך את גודל הנזק אם לא יגיעו 80 מיליון הש"ח מהאוצר:
- כ-4,900 משפחות מתפרנסות מהכדורגל בליגות המקצועניות.
- תשלום דמי אבטלה לכלל העובדים בענף של 8,000 ש"ח יהוו הוצאה של 40 מיליון ש"ח לחודש.
- הכנסות המדינה ממס הכנסה, ביטוח לאומי ומס בריאות של עובדים אלה הם לכל הפחות 10 מיליון ש"ח כל חודש.
- המשמעות היא כי כל חודש שבו הליגות מושבתות יעלה לאוצר למעלה מ-50 מיליון ש"ח.
- בנוסף, הכדורגל הישראלי הוא עוגן מרכזי במשיכת השחקנים לווינר וללא משחקי הליגות הישראליות הכנסות הטוטו יפגעו במאות מיליוני ש"ח.
כמו כן, במנהלת הליגה פירטו על המצב בכמה מהמדינות באירופה מבחינת רשת ביטחון:
- אוסטריה: בדיונים מתקדמים מול הממשלה - התחשיב יהיה הפסד הכנסות (קהל, חסויות, אירוח, טלוויזיה וכו') פחות הוצאות שנחסכו בתוספת כל העלויות שנגרמו בקשר עם יישום המשחקים תחת תנאי הקורונה (עלויות מיוחדות). התשלום יהיה כפיצוי ולא כהלוואה.
- הולנד: בשלבים מתקדמים לקראת סיכום לפיו ישולמו 140 מליון יורו בגין אובדן הכנסות קהל לכל אורך העונה; ככל והמשחקים יחזרו בשלב מסוים יופחת מהפיצוי החלק היחסי.
- הממשלה הפדרלית בגרמניה תפצה את הליגות הראשונה והשניה בכדורסל, כמו גם את ליגות ההוקי קרח, כדוריד, כדורעף, כדורגל נשים וליגה שלישית בכדורגל גברים. חבילת הסיוע תעמוד על 200 מליון יורו בכללותה. סכום הפיצוי עד 800,000 יורו לקבוצה והוא מגלם 80% מאבדן ההכנסות ממכירת הכרטיסים בניכוי עמלות מכירה ומע"מ. במידה שההגבלות יחולו גם בחציה השני של העונה יבחן פיצוי נוסף. ככל הנוגע לפיצוי שתי ליגות הכדורגל הבכירות עדיין מתקיימים דיונים.
צרפת: גם בשיחות על רשת ביטחון