ליגת העל: הקבוצות הפסידו כ-100 מיליון ש"ח

במנהלת העריכו את הנזק הכלכלי שהובילה אליו הקורונה והבהירו: "אם הליגה לא הייתה נפתחת המצב היה גרוע בהרבה". וגם: הביקורת על השחקנים והחשש בנוגע לעונה הבאה

תומר לוי
תומר לוי
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

ליגת העל תחזור בסוף מאי לפעילות אחרי חודשיים וחצי, אבל את המכה הכלכלית שהנחיתה עליה מגפת הקורונה זה לא מטשטש. על פי הערכת המנהלת, הקבוצות הפסידו יחד במצטבר כ-100 מיליון ש"ח על עונת 2019/20 בלבד ולמרות שהמגעים לפיצוי כלכלי מול משרדי הממשלה נמשכים, קשה להיות אופטימיים ולחשוב שמשרד האוצר יעביר לטובת הכדורגל סכום זהה או קרוב.

למרות הנזק הכלכלי הרציני, כמובן שהמצב היה יכול להיות גרוע יותר. "אם הכדורגל לא היה חוזר העונה הנזק הכלכלי היה גבוה בהרבה", הבהירו במנהלת ושלחו מסר: "אם השחקנים לא יבינו את זה ולא יעבדו על פי המתווה שהושג, הם יגרמו לנזק כלכלי כבד לא רק לעצמם אלא לכל הליגה".

מלבד הפן הפיננסי, שחקנים רבים בליגת העל הביעו את הסתייגותם מתנאי החזרה למגרשים הכוללים בידוד בן 14 ימים, במסגרתו יורשו לצאת מהבית על מנת להתאמן בלבד. "לא שלחו אותם למחנות עבודה בסיביר, זה המצב וגם אם הוא לא אופטימלי כולם צריכים להתגמש", טענו במנהלת. "אם הליגה לא תתחדש או תופסק בגלל שחקנים שנדבקו ולא נשמעו למתווה, הנזק יהיה הרבה יותר גדול".

ומה הלאה? ההשפעות הכספיות של הקורונה יגעו כמובן גם בעונה הבאה ויערימו קשיים. ההערכה בקרב בעלי הקבוצות והמנהלת היא שעד שלא יינתן האישור להחזיר את הקהל למגרשים וללא פיצוי מהמדינה וחבילת תמיכה כלכלית לא יתאפשר לפתוח את 2020/21.

המצב היה יכול להיות גרוע בהרבה (מאור אלקסלסי)
המצב היה יכול להיות גרוע בהרבה (מאור אלקסלסי)
העונה הבאה בסכנה? (דני מרון)
העונה הבאה בסכנה? (דני מרון)