כף רגלו הימנית: מה עבר על עידן ורד?
עידן ורד התמודד עם גידול נדיר שהתפשט בכף רגלו ואיים על המשך הקריירה שלו. תשעה חודשים אחרי הגילוי, בית"ר כבר בונה עליו שיהיה ה"רכש" הבולט בינואר בעקבות העזיבה של גדי קינדה והפציעה של מיכאל אוחנה. על דרך הייסורים של הקשר עד הקאמבק המיוחל
כאשר נבנתה בית"ר ירושלים, בצוות המקצועי בנו על ארבעה שחקנים שיספקו את הניצוץ בחלק הקדמי: מיכאל אוחנה, גדי קינדה, פרד פלומן וליווי גרסיה. הראשון נפצע וגמר את העונה שלב מוקדם, השני השלים מעבר מפתיע לקנזס סיטי מה-MLS, השלישי הושעה לאחרונה לאחר שהתפרץ לעבר אוהדים אחרי המשחק מול מכבי ת"א ומארבעה נותר, לפחות כרגע, אחד.
בד בבד, בעוד הקבוצה רצה והשיגה תוצאות טובות, עידן ורד, מי שעד לא מזמן היה השחקן הכי יצירתי בחלק הקדמי של הקבוצה, עבר תהליך ארוך וכואב שהתחיל אי שם בפברואר 2019 ומסתיים עם חזרתו לסגל, אולי בזמן הטוב ביותר עבור המועדון. ורד מקווה שבניגוד למה שקרה למאור מליקסון, הוא יוכל לחזור ולהיות לשחקן שהיה לפני הפציעה. אם זה המצב, מדובר בחיזוק משמעותי לבית"ר בדרך להשגת את המטרות שלה העונה.
מקרה נדיר
נוירמה על שם מורטון. כך נקראת התופעה ממנה סבל ורד. כבר בחודש פברואר הבין השחקן שלא מדובר בעוד פציעה, אבל אף אחד לא דמיין היעדרות של כמעט תשעה חודשים. מדובר בגידול שפיר בכף הרגל שישב על העצב וגרם לכאבים חזקים. הוא עוד שיחק חודשיים עד אפריל, אבל הכאבים גברו עד שלפעמים הוא התקשה אפילו לנעול נעליים. "ורד הקריב את עצמו לטובת הקבוצה. הוא שיחק עם כאבים וזריקות. הרבה אחרים היו מוותרים על ה'תענוג'", אמרו במועדון.
אבל הכאבים המשיכו עד שהפכו לבלתי נסבלים, והעסק המשיך להסתבך. הטיפול הראשוני כלל סדרת בדיקות ולאחר מכן סדרת זריקות מיוחדות בארץ ובבוסטון. המטרה הייתה לעצור את ההתפשטות של הגידול ובשלב מסויים גם להביא לחיסולו. אלא שלגידול היה רצון משלו. ורד עוד הספיק להמריא למחנה אימון אישי בצרפת טרם פתיחת העונה מתוך אמונה שהוא לא יצטרך לעבור ניתוח, אך לאחר התייעצויות נוספות הוא הבין שאין מנוס.
צריך להבין, במקרה של ורד, גם ניתוח לא מבטיח החלמה מלאה, ולכן הוא התלבט. למרות זאת, בחודש אוגוסט האחרון הוא עבר את ההליך הכירורגי בניו יורק ובנובמבר, לכל המאוחר, הוא היה אמור לחזור למגרשים. "הניתוח היה אופציה אחרונה", אומרים מקורבים לשחקן, "ניתוח בכף הרגל זה הליך מאוד רגיש ומסוכן. אתה יודע איך אתה נכנס, אבל אתה לא יודע איך אתה יוצא. כל טעות קטנה עשוייה לסיים את הקריירה או להביא לעיכוב ענק ואחרי כמעט חצי שנה בחוץ זו לא החלטה פשוטה".
כמעט, ואז עוד צעד לאחור
למרות החששות, הניתוח עבר בהצלחה ואחרי שיקום קצר בארה"ב, ורד חזר לארץ והגביר את קצב האימונים. רגע לפני שהוא חזר לסגל של רוני לוי, ואף שימוש כ"ג'וקר" באימונים, הגיע עיכוב נוסף. "הרגל התנפחה למימדים מפלצתיים כתוצאה מזיהום שפגע בכף רגל המנותחת. זה היה מטורף", העידו בסביבתו. השחקן החל לקבל אנטביוטיקה ונאלץ לנוח מאימונים לחלוטין לעוד חודש וחצי."זו היתה תקופה קשה מאוד בשבילו. הוא כבר היה פסע מלחזור ואז הגיע עיכוב משום מקום. היו לו ימים קשים, אבל הוא לא נשבר", אמרו חבריו.
בכל התקופה הזו, ולמרות שלא שיחק, ורד המשיך להתנהל כקפטן. הגיע לאימונים ולמשחקים, שוחח עם השחקנים הצעירים והיווה דמות משמעותית בחדר ההלבשה. לא לחינם אמר עליו הקפטן, דן איינבינדר: "הוא חסר מקצועית, אבל בחדר ההלבשה המשקל שלו גדול מאוד". בעוד בית"ר מנסה להנחית רכש, עושה רושם שוורד עשוי להיות הרכש המשמעותי ביותר בינואר. הערב (20:15, מול נס ציונה), אחרי תשעה חודשים הוא יחזור לסגל ויתחיל להשתלב ולקבל דקות משחק. על דבר אחד אין עוררין. "אם הוא ישחזר את היכולת שלו מלפני הפציעה, בית"ר תהיה במקום אחר. אין בכך ספק", אומרים במועדון.