הרצליה ורמת גן העפילו לחצי גמר הפלייאוף

הקבוצות, שיפגשו גם בגמר הגביע בסוף החודש, גברו על חולון וראשל"צ בהתאמה

מערכת אתר ערוץ הספורט
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

האלופה בנות הרצליה וסגניתה מכבי הארזים ר”ג, שייפגשו בגמר גביע המדינה ב-28 במרץ, העפילו אמש (שני) לשלב חצי גמר פלייאוף האליפות בליגת אתנה, כשסיימו בשני המקומות הראשונים את הליגה הסדירה. השתיים ימתינו למנצחות הסדרות המוקדמות, כאשר הפועל ראשל"צ שסיימה שלישית תפגוש את מכבי פ"ת השישית, ומ.כ חולון הרביעית תתמודד מול הפועל אשדוד החמישית, כששתי הסדרות הראשונות יתקיימו בשבוע הבא ב-9 וב-12 בחודש, בשיטת הטוב משני משחקים.

אמש במחזור האחרון בבית העליון בליגת אתנה, הרצליה ניצחה את חולון 20:37, והשתיים כאמור עוד עשויות להיפגש בחצי גמר הפלייאוף. כריסטינה סקריפק הובילה את הרצליה עם 8 שערים, שירה ג'רבי ודניאלה דרגוייביץ' הבקיעו שבעה שערים כל אחת, שרון אקלר ושיר וקרט הוסיפו 6 שערים כל אחת, טל ורול, לידר וגנפלד ואולה ניקיצינה עם שער בודד כל אחת. ניקיצינה סיימה עם 15 עצירות ושלי ארד עם עצירה. לחולון - אוולין בלינו אלווס 6 כיבושים, אופק רוטמן וחן מלכאן 3 שערים כל אחת, לירון גרשון, גרייס אמפולה ואדוארדה לימה עם שני כיבושים, אגם אלקיים ומיכל שריד עם אחד. השוערת לידיה ווזדינוביץ' סיפקה 7 עצירות.

מכבי הארזים ר"ג ניצחה את מחזיקת הגביע היוצאת הפועל ראשל"צ 17:31, בתוצאה שאהובה על ר"ג, שניצחה 17:31 שלוש פעמים לאורך הבית העליון - כולל פעמיים את חולון. השתיים כאמור עשויות להיפגש שוב בחצי גמר הפליאוף. מור שאול הובילה את כובשות הארזים עם 9 שערים. שיר גבזה 6, אנה לזינסקי 5, אניה סטורוז'וק 4, מאי יולזרי ודניאל לירה דה סוסה 3 כל אחת, קרן טפליצקי 1. ברונה קאמבוים השוערת הברזילאית הצטיינה עם 20 עצירות ב-57 אחוזים. אגם ניסימזון סיפקה 3 עצירות. בהפועל - דיאנה צ'רויאקובה 5 כיבושים, יעל שהם 4, סאביצ'ה מרקיץ' 3, תאודורה פטקוביץ' ורנטה מקסימנקו 2, יעל עודד 1. ווילמה לוסיאו רשמה 14 עצירות ב-34 אחוזים ומעיין עמרם 5 עצירות ב-63 אחוזים.

בתוך כך, מחר (רביעי) יתקיים מחזור מעניין מאוד בשלב הבתים בליגת ווינר: מ.כ חולון תארח את הפועל ראשל"צ (20:00), לאחר שינוי המאמנים על הקווים, סער פרנקל ששימש כמנהל מקצועי בשבועות האחרונים ידריך את הקבוצה במקום הרוויה פאזין. המאבק בין השתיים הוא על הכניסה למקום הרביעי והאחרון שמוביל לפליאוף. א.ס רמת השרון תארח את בני הרצליה (19:00) במשחק שיכול להבטיח לאלופה את המקום הראשון ויתרון הביתיות בפליאוף. הפועל אשדוד תארח את מכבי ראשל"צ (19:30). בבית התחתון, מפגש הישרדות מסקרן בין מכבי קרית מוצקין לנס ציונה (19:30), כאשר מכבי ת"א והפועל קרית אונו (20:00) שהבטיחו הישארות ייפגשו במשחק הנוסף. 

בתום מחזור המשחקים, תחל נבחרת ישראל בהכנות שלה לצמד המשחקים מול רומניה במוקדמות אליפות אירופה. משחק "הבית" ייערך בסרביה ביום חמישי הבא, וביום ראשון לאחר מכן הנבחרת תתארח ברומניה.


כדוריד

ליגה סדירה 2024/2025
בית עליון ותחתון 2024/2025
קבוצה מש’ נצ’ תיקו הפ’ יחס הפרש נק’
1 א.ס. רמת השרון 18 14 1 3 534:605 71 29
2 מכבי ראשון לציון 18 12 1 5 531:592 61 25
טוען