נציגות שופטי הכדוריד הגישה היום (ראשון) לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה דחופה למינוי מפרק זמני לעמותה המפעילה את איגוד הכדור יד. לטענתם, העמותה צריכה להתפרק בשל חובות כבדים וחשד לאי סדרים ולהתנהלות במישור הפלילי לכאורה. הבקשה הוגשה ע"י עו"ד אופיר רונן, המייצג את נציגות שופטי הכדור יד. יו"ר איגוד הכדוריד, דורון שמחי בתגובה: "הם מחפשים בכוח מלחמה,ש קומץ שהתאהב במאבק, לא בבית ספרנו. הם לא עשו בדיקות רפואיות באיגוד ולא ישפטו השנה. אנחנו ממשיכים כרגיל".
כזכור, בעונה שעברה שופטי הכדוריד השביתו את הליגה עד שנחתם הסכם בינם לבין האיגוד, אך בסיום העונה הכריזו השופטים שוב על שביתה כשלטענתם לא מולאו כל תנאי ההסכם. יש לציין כי לא כל השופטים שובתים הפעם, אלא ישנה התלפגות כששני השופטים הבכירים יורם פרץ ושלמה כהן ממשיכים לעבוד כרגיל בנוסף למספר שופטים נוספים.
לטענת גורמים באיגוד הכדוריד, אחת הסיבות לתחילת השביתה השנייה היא פיטוריו של יו"ר הוועדה מקצועית יאיר דורנפלד ע"י יו"ר איגוד השופטים החדש רמי דואני. הפיטורים קרו על רקע חילוקי דעות מקצועיים בין השניים, מה שמשך את השופטים לצידו של דורנפלד.
במסגרת הבקשה שהוגשה היום, טוען עו"ד רונן כי העמותה לא שילמה לשופטי הכדור יד עד היום את משכורות חודשים מאי ויוני 2012. בנוסף יש האשמות כי העמותה פגעה באופן שיטתי בשופטי הכדור יד, ובין היתר לא משלמת להם משכורת במועד ולא מפרישה עבורם זכויות פנסיוניות. כמו כן היא לא משלמת להם דמי הבראה, חופש ופיצויים.
בסעיף נוסף של הבקשה, מפורט חשד לפעולות לא חוקיות כולל התערבות בשיבוץ השופטים למשחק החמישי בסדרת הגמר בעונה האחרונה בין מכבי ראשון לציון להפועל ראשון לציון. כמו כן, מצויין כי מונו מקורבים הנגועים בניגודי אינטרסים לאיגוד שופטי הכדור יד ע"י הנהלת העמותה ובוצעו שינויים בתקנון בניגוד לדין.
במסגרת הבקשה למינוי מפרק זמני, טוענים העובדים כי מינוי מפרק לעמותה הכרחי על מנת לוודא שהעובדים ושאר הנושים של העמותה יקבלו את הכספים המגיעים להם וכן לשים קץ לפעולות הבלתי חוקיות המתבצעות בעמותה.
תגובת יו"ר איגוד הכדוריד דורון שמחי: "הם מחפשים בכוח מלחמה אף אחד לא ניסה לשנות שופטים ולא כלום. זה הכל סתם. אנחנו מדברים רק עם איגוד השופטים ולא איתם, הם קומץ שלא מתייחסים אליהם והם מנסים להילחם. בסה"כ רוב השופטים חזרו לשפוט ולא שובתים, המשחקים יתקיימו כסדרם. יש קומץ שהתאהב במאבק, לא בבית ספרנו. לשפוט זו זכות ולא חובה. הם ידעו היטב שהכסף שחייבים להם ישולם להם עד ה-15 לחודש. הכל היה ידוע מראש וזה רק בגלל הרצון שלהם להיאבק. אין להם כבר על מה לריב. אנחנו לא מתייחסים אליהם, הם לא עשו בדיקות רפואיות באיגוד ולא ישפטו השנה. רוב השופטים שהם חברים שלהם כבר לא מתייחסים אליהם בכלל. מבחינתי אנחנו ממשיכים הם לא חלק מאיתנו".