אחרי שחודש מרץ 2020 ייזכר, מסביב לעולם, בתור חודש של בידודים, סגרים ונטפליקס, עושה רושם שאפריל מסתמן כחודש שבו, לאט ובזהירות, מתחילים להסתכל על האפשרות של התאוששות ממשבר הקורונה.
צמד המילים הבולט, גם בישראל, הוא "אסטרטגיית יציאה": מה ומתי עושים כדי לגשש את הדרך החוצה מהערפל הגדול שאפף את כולנו. מי שכבר מתכננים אסטרטגיה שכזו, הם ראשי הכדורגל הגרמני: מנכ"ל הבונדסליגה, כריסטיאן סייפרט, התראיין והציב לוח זמנים מעודד לגמרי לסיום הליגה - לדבריו, שתי הליגות הבכירות תחזורנה כבר בתחילת חודש מאי, כך שהליגות תוכלנה להסתיים בסוף יוני.
השבוע חזרו כל הקבוצות להתאמן (אמנם בקבוצות קטנות ועדיין לא במתכונת מלאה), מה שנתן לדבריו של סייפרט גם אישוש במציאות. עם זאת, אחד המרכיבים החזקים במשחקי הכדורגל בבונדסליגה, הקהל הסוער שביציעים, ככל הנראה ייעדר מהמגרשים לזמן רב. סייפרט העריך, כי לא יהיה קהל ביציעים עד תחילת 2021, והמשחק יהיה בעיקר עבור צופי הטלוויזיה.
"אנחנו חלק מהתרבות הגרמנית", אמר סייפרט בראיון, "אנשים מתגעגעים לכל דבר שמסמל את החיים הרגילים, וחלק מזה הוא גם שהבונדסליגה תשחק שוב. זו התפקיד שלנו במצב הזה, ולכן זו אחריותנו לדבר עם הממשלה על מנת שנוכל לחזור ולשחק". אם אכן התרחיש שמציב סייפרט יתרחש, הבונדסליגה תהיה הליגה הראשונה שתחזור ממשבר הקורונה. הפרמייר ליג, לדוגמא, לא מתוכננת לחזור עד תחילת חודש יולי (ע"פ דיווחים).
כזכור, ע"פ התכנון בבונדסליגה, יידרשו 240 בני אדם כדי לקיים את המשחקים: זה כולל את צוותי הטלוויזיה, השופטים, המאמנים והצוות הרפואי, כמות מסוימת מאוד של אוהדים ביציע וכמובן השחקנים. שתי ועדות כבר מתחילות לעבוד בעניין: האחת, על כל ההכנות לימי המשחק; והשנייה, והחשובה עוד יותר, קשורה בהכנות של הקבוצות, ובכוננות לאפשרות ששחקנים ייבחנו כחיוביים לקורונה במהלך תהליך החזרה.