קטי ספיצ'קוב לא זכתה ליחס מועדף בעקבות הרומן בינה לבין מאמן נבחרת הנשים פייר לוקה, כך קבעה הנהלת איגוד השייט לאחר שקיבלה לידיעה את מסקנות הוועדה המיוחדת שהוקמה לבדיקת ההתנהלות של הנבחרת. באיגוד גם קיבלו את המלצת הוועדה שלא לשנות את הניקוד אותו צברו כל הגולשות עד כה והחליטו, בנוסף, לא לשנות את שיטת הניקוד הנוכחית.
יו"ר איגוד השייט גילי אמיר היה מרוצה מהדרך שבה טיפלו באיגוד בפרשה: "מהרגע שגילינו את אירוע ההתאהבות בלב הים ולאחר שאימתנו את כל פרטיו, נקטנו בצעדים המתבקשים, הן בפיטוריו של המאמן, הן בהקמת ועדת הבדיקה והן בניסיונות להחזיר את הבנות למסלול של אימונים והכנות. אני מקווה שהשכל הישר יגבר והבנות תשובנה מיד למסלול של אימונים ולא של בתי משפט ותקשורת".
במצב הנוכחי, ספיצ'קוב, שהוכתרה בספטמבר לסגנית אלופת העולם, מובילה בפער מבטיח על שאר גולשות הנבחרת במאבק על הכרטיס הבודד למשחקים האולימפיים בטוקיו. לספיצ'קוב ישנן 47 נקודות, לנוי דריהן 3, מאיה מוריס -3 (מינוס שלוש), נגה גלר -6 (מינוס שש), וירדן איסק ושי בלנק עם -10 (מינוס עשר) כל אחת. נותרה עוד תחרות מבחן אחת, אליפות העולם ב-2020, מה שאומר שרק אם אחת מהגולשות תזכה שם בזהב היא תוכל לבצע מהפך ולזכות בכרטיס במקומה של ספיצ'קוב.
כזכור, אחרי שנחשף הקשר הרומנטי בין השניים, איגוד השייט הקים ועדה מיוחדת שבדקה האם ספיצ'קוב זכתה ליחס מועדף מלוקה בעקבות הרומן, מה שהשפיע לטובה על הישגיה. הוועדה זימנה להופיע בפניה 16 עדים שכללו את הגולשות האולימפיות, המאמן לשעבר, המנהל המקצועי, אנשי מקצוע שליוו את הנבחרת וכן שורת אנשי מקצוע בלתי תלויים וביניהם שופט בינלאומי, פסיכולוג קליני לספורט, ואנשי מקצוע נוספים.
בוועדה ישבו מנכ"לית האיגוד סמדר פרטוב, ורד בוסקילה, סמנכ"לית הוועד האולימפי הישראלי, דני אורן יו"ר היחידה לספורט הישגי ועורך הדין אייל יפה, היועץ המשפטי של האיגוד. הוועדה הגישה את מסקנותיה ליו"ר האיגוד, גילי אמיר, כבר ביום חמישי האחרון אחרי עבודה של כשבועיים.
הגולשות קיבלו בזעם את ההחלטה ומסרו: "המלצת הוועדה והחלטת איגוד השייט, שמות למרמס ופוגעות בצורה אנושה ברוח הספורט בכלל וברוח האולימפית בפרט. הוועדה והאיגוד בחרו להתעלם משורה ארוכה של עובדות שאינן במחלוקת, המלמדות על היחס המועדף והפסול שניתן לשייטת על ידי המאמן במהלך התקופה הממושכת בה ניהלו השניים מערכת יחסים פסולה, אותה בחרו להסתיר במכוון. בין היתר, הסתבר כי המאמן העביר לספיצ׳קוב אימונים אישיים, תוך שהוא מותיר את השייטות האחרות להתאמן עם מאמנים מתחלפים ואף לבדן. הראיה, שבמהלך תקופת הרומן גדל משמעותית פער הניקוד בין ספיצ׳קוב ובין השייטות האחרות".
"בניגוד לטענות האיגוד, האיגוד ידע על הרומן כבר חצי שנה. תהליך בחירת השייטת שתייצג את ישראל באולימפיאדת טוקיו, התנהל בצורה פסולה, לא שוויונית, לא הוגנת ולא שקופה. הדרך היחידה לנטרל את הפגיעה האנושה שנגרמה עקב התהליך הפגום, היא באמצעות השעייתה של ספיצ׳קוב מנבחרת השייט. לא ראוי כי מי שהיתה שותפה פעילה למסכת הסתרה ורמייה והפיקה מכך תועלת מקצועית פסולה, תייצג את ישראל במשחקים האולימפיים. העובדה שאין בהחלטת איגוד השייט ולו מילת ביקורת אחת על ספורטאית שנהגה בצורה כזו, מלמדת כי המטרה סומנה והיתה ידועה מראש. כמו כן, הוועדה המליצה להפיק לקחים אך לא ננקט שום הליך בתום הגשת המסקנות לאיגוד. השייטות ימשיכו לפעול לשם הוצאת הצדק לאור במישורים המשפטיים והמקצועיים".