הסיפור של חגורת האליפות הכי מוזרה ב-UFC

רגע לפני שגייצ'י ופורייה ילחמו עליה באירוע 291: כך נולדה חגורת ה-BMF

גבע ינקלביץ'
גבע ינקלביץ'
שנה גודל פונט א א א א

בלילה שבין שבת לראשון הקרובים, ג'סטין גייצ'י ודסטין פורייה הולכים להיכנס במרכז הזירה, בקרב המרכזי של UFC 291 בסולט לייק סיטי. עם זאת, בניגוד למפגש הקודם של השניים אי שם לפני 5 שנים, הפעם הם הולכים להילחם על חגורה. היא לא מוזהבת, לא מקושרת לשום קטגוריית משקל ומאז שנכנסה ל-UFC לפני קצת פחות מארבע שנים, נלחמו עליה פעם אחת בלבד. ומה זו החגורה המסתורית הזו? חגורת ה-BMF.

רבים מכם ככל הנראה כבר מבינים מה ראשי התיבות של BMF, אבל לאלה מכם שלא, נסביר. ראשי התיבות מציינים את המונח "באד מאת'רפ***", או במילים אחרות והרבה הרבה יותר עדינות, "איש קשוח". אז איך נוצר מצב שב-UFC יש חגורה כזאת? מה המקור שלה ומדוע נבחרו דווקא גייצ'י ופורייה כדי להילחם עליה? הנה ההסבר המלא.

המקור
הרעיון לחגורת ה-BMF החל ב-2019, כשנייט דיאז, אחד הלוחמים הקשוחים שהיו ב-UFC, טען שהוא האדם הכי קשוח בענף. מיד לאחר מכן איתגר דיאז את חורחה מאסבידל לקרב עתידי. בעקבות כך ובעקבות הטירוף של הקהל מהרעיון של קרב בין השניים, דיינה ווייט החליט להמציא חגורה חדשה לכבוד הקרב. המטרה - קרב שיוכיח מי הלוחם הכי קשוח ב-UFC וחגורה שתלווה את אותו הלוחם מאותו היום.

בקרב בין דיאז ומאסבידל ניצח יליד מיאמי, אך לא בצורה שווייט קיווה. קרב מצוין הסתיים לבסוף בסיבוב הרביעי, אחרי עצירת רופא של ההתמודדות בעקבות חתך גדול מעל עינו של דיאז. לאכזבתם הקהל, הלוחמים ו-ווייט, מאסבידל הפך רשמית לאלוף ה-BMF של הארגון אחרי סיום מאכזב לערב. צפו בקרב בנגן הווידאו למעלה.

החל מאותו הרגע מאסבידל החזיק בחגורה ולא נלחם עם אף אחד אחר עליה. החגורה נותרה על מותניו של מאסבידל במשך ארבע שנים, עד שבמאי האחרון הוא הודיע על פרישה מ-MMA. לפתע החגורה הזו, שהייתה תפוסה זמן רב, הייתה ללא בעלים. מה שמביא אותנו ליום שבת הקרוב.

ה-BMF הראשון. מאסבידל (GETTY)
ה-BMF הראשון. מאסבידל (GETTY)

למה גייצ'י ופורייה?
כפי שנעשה בקרב הראשון, בעקבות פרישתו של מאסבידל דיינה ווייט נאלץ למצוא זוג לוחמים נוסף שיכול להיחשב לקשוח ומתוך שלל האנשים הקשוחים בארגון, הנשיא מצא שני מועמדים נהדרים לתפקיד, שכבר נפגשו בעבר ומאז סיפקו אינספור רגעים משוגעים בזירת ה-UFC.

מצד אחד ישנו גייצ'י, אחד הלוחמים האהובים והמרתקים ביותר בזירה. הוא רשם לא פחות מ-19 ניצחונות בנוקאאוט, זאת מתוך 24 הניצחונות שיש לו בקריירה ולא רק זאת, אלא שבארבע השנים האחרונות הוא ברצף קרבות מטורף.

מאז 2019 נלחם גייצ'י נגד אדסון ברבוסה, דונלד סרונה, טוני פרגוסון, חאביב נורמגומדוב, מייקל צ'אנדלר וצ'ארלס אוליביירה, כמה מהשמות הגדולים ביותר שדרכו בארגון. כעת פורייה מצטרף לרשימה (בפעם השנייה), כך שקשה להתווכח עם הבחירה.

מנגד, גם פורייה מעולם לא נרתע מקרב. מאז 2019 הוא מצידו נלחם בשמות כמו מקס הולוואי, דן הוקר וגם אוליביירה, צ'אנדלר וחאביב שנלחמו מול גייצ'י. בנוסף, פורייה רשם שלושה קרבות בקריירה שלו נגד קונור מקגרגור. בראשון הוא הפסיד, אך מאז ניצח פעמיים ברצף בהפרש של חצי שנה (בפעם השנייה בגלל פציעה של האירי). גם במקרה הזה, קשה להתווכח.

מה המשמעות?
לצד כל הטירוף הזה והעובדה שהולך להיות קרב נהדר בזירה, המשמעות של החגורה עצמה היא אפסית. המנצח בערב הזה יחזיק בחגורה הזו ככל הנראה עד הפרישה שלו, ללא שום השלכה חוץ מזכויות התרברבות מול היריב שיפסיד. ועדיין, הקרב הזה, יחד עם כל האירוע, צפוי להיות ערב נהדר של לחימה ואם דווין "דה רוק" ג'ונסון יגיע גם הפעם ויציג את החגורה בפני המנצח אז יהיה לנו בונוס אורח נהדר. ומי יודע, אולי החגורה תהפוך לאחת מהחגורות של הארגון ובעתיד ילחמו עליה באופן תכוף יותר.

יגיע שוב? דה רוק (GETTY)
יגיע שוב? דה רוק (GETTY)