רפורמת "הגבלת הגיל" בכדורגל נשים בוטלה

עתירתה של אס''א ת''א כנגד מס' גג לשחקניות מעל 23 בקבוצות הבת התקבלה

איתי קאשי
איתי קאשי
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

בית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל קיבל היום את עתירת מועדון כדורגל הנשים של אס''א ת''א, בשיתוף עם מספר שחקניות נוספות, כנגד הרפורמה המגבילה של השתתפות שחקניות מעל גיל 23 בקבוצות בת של חלק ממועדוני ליגת העל.

כחלק מהשינוי שההתאחדות ניסתה ליישם ב-2020 הוחלט כי קבוצות אשר עובדות בשותפות עם חלק מהמועדונים הבכירים בכדורגל הנשים בארץ, דוגמת אס''א ת''א והפועל רעננה, לא יוכלו לשתף מעל 5 שחקניות מעל גיל 23 בקבוצה. התקנה החדשה לא הספיקה להיכנס לתוקף, שכן בעקבות העתירה הרפורמה נכנסה לדיונים משפטיים, שכאמור הוכרעו סופית אתמול לטובת קבוצות הליגה.

שופט פסק הדין, מיגל דויטש, קבע כי ההתאחדות כפופה לחובת השוויון, והרפורמה שהייתה אמורה לצאת לפועל הייתה: "מפרה את זכות היסוד של השחקניות לשוויון מטעמי גיל". עוד קבע דוייטש כי: "השחקניות מוצאות עצמן מודרות מלשחק בליגה רגילה אך ורק מטעמי גיל, גם אם כוחן עימן והן מבקשות להגשים את אישיותן ואת ה"סיפור האישי" שלהן בדרך זו. שחקניות בגיל מבוגר זכאיות לקבל הדמנות שווה להוכיח כי ביכולתן לתרום לה והן ראויות לקבל מקום בקבוצה על יסוד כישוריהן".

עו"ד אורי כהנא, שייצג את הקבוצה והשחקניות בעתירה התייחס לפסק הדין: "מדובר בניצחון ענק לכדורגל הנשים. בית הדין ביטל היום הוראה תקנונית מפלה בתקנון ההתאחדות וקבע כי לא ניתן למנוע מנשים מבוגרות לשחק כדורגל מקצועי. אנחנו מצפים שבעקבות פסק הדין יתאפשר ליותר נשים, בכל הגילאים, להשתלב בכדורגל הנשים ולהצטרף לתנופה של הענף הנשי בשנים האחרונות. גם מבחינה משפטית מדובר בתקדים חשוב שכן בית הדין התערב באופן חריג בשיקול הדעת של ההתאחדות ואכף עליה חובות שוויון חוקתיות בהתאם לחוקי היסוד של מדינת ישראל. מדובר בצעד משמעותי נוסף לעבר שוויון מלא לנשים בספורט בישראל".