לאור המצב: בית''ר לא שיחקה מול עראבה

קבוצת הנשים נמנעה מלהגיע למגרש בכפר כנא: "חששנו, זאת תקופה מורכבת"

איתי קאשי
איתי קאשי
Getting your Trinity Audio player ready...
(קרדיט: דוברות בית''ר ירושלים)
(קרדיט: דוברות בית''ר ירושלים)
שנה גודל פונט א א א א


ספורט ופוליטיקה. השילוב בין השניים הוביל לאינספור דיונים, בארץ ובעולם, על האם צריכה להתקיים הפרדה בין שני התחומים, או שמא יש מקום לתת לפוליטיקה לבוא לידי ביטוי במרחב הספורטיבי. לעיתים, מה שמתרחש בסדר היום הפוליטי לא יכול שלא לפלוש לתחומים אחרים, וכך קרה גם אתמול (שלישי) כאשר קבוצת הנשים של בית''ר ירושלים הודיעה שלא תגיע למשחק מול הפועל בנות עראבה, בשל החשש והמתח הביטחוני שנוצר עקב גל הפיגועים האחרון.

כבר בשבוע שעבר בית''ר, שהייתה אמורה להגיע למפגש מול עראבה במגרש שנמצא בכפר כנא, דיווחה להתאחדות על כך ששחקניות רבות בקבוצה חשות לא בנוח להגיע למגרש, ונעשתה בקשה למצוא אלטרנטיבה למצב. שחקנית בכירה מהקבוצה מסרה: "ביקשנו אם אפשר לצוות לנו אבטחה, או אולי לקיים את המועד במועד או מגרש אחר, אבל לצערנו לא קיבלנו סירוב".

אותה שחקנית המשיכה: "יצרנו קשר עם ההנהלה בעראבה וניסינו להגיע לפשרה, שאנחנו נארח את המשחק עכשיו, והם יארחו במפגש הבא בין הקבוצות, אבל הם סירבו. משעה שהבנו שלא הולך להיות שינוי, קיבלנו לצערנו החלטה קשה לא להגיע למשחק, כי בסוף אנחנו לא מוכנות לסכן את הביטחון שלנו עבור משחק כדורגל".

האסוציאציה הראשונית שעולה כששומעים על כך שבית''ר ירושלים סירבה לשחק מול קבוצה ערבית כמובן קשורה בתדמית הגזענית שדבקה בקבוצה, ובקבוצה התייחסו גם לנושא הזה: "בסופו של דבר אנחנו מבינות שאנחנו בית''ר ירושלים, ויש כאן מידה של נפיצות, למרות שאנחנו כקבוצה לא מקבלות אפליה או גזענות כלפי אחרים בשום צורה, זה ערך משמעותי אצלנו בחדר ההלבשה. בכל זאת, אנחנו צריכות להיות מחוברות למציאות, ולמה שקורה בארץ. בכל הפעמים שהגענו למשחקים בעראבה או אצל קבוצות אחרות במגזר הערבי התקבלנו בברכה ולא היו שום בעיות, אבל אנחנו נמצא בתקופה מורכבת, ואי אפשר להתעלם מזה". לנוכח ההחלטה של בית''ר לא להגיע למשחק ההתאחדות נאלצה לקבוע שהמפגש בוטל, וברביעי הבא יתכנסו בבין הדיון של ההתאחדות לדון בפרשה.

(קרדיט: דוברות בית''ר ירושלים)
(קרדיט: דוברות בית''ר ירושלים)